АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Побудова графіків

Читайте также:
  1. Загальна побудова і зміст облікового процесу.
  2. Задача 2. Побудова лінії перетину поверхонь способом допоміжних січних концентричних сфер.
  3. Залежність споживання від варіацій цін на блага. Побудова ліній “ціна-споживання” та “лінії попиту”.
  4. Побудова калібрувального графіку для визначення оксидів азоту в газовій фазі
  5. Побудова розгорток оболонок з використанням допоміжних ліній розгортання (метод ЛР).
  6. Побудова структури облікового апарату
  7. Побудова таблиць
  8. ПОБУДОВА ТОПОЛОГІЇ СІТЬОВОГО ГРАФІКА
  9. Побудова функціональної структури діяльності фахівця та постановка стратегічних цілей навчання.
  10. Поетапна побудова технологій бухгалтерського обліку.

Виконання обчислень.

Досить зручно під час виконання практичних робіт виконувати розрахунки, використовуючи електронні таблиці Excel.

Спочатку в таблицю вводимо значення отриманих величин у відповідні стовбці та рядки у формати: 0,000345 або відповідно у стандартному вигляді 3,45Е-4 (в режимі латинських букв). Після цього в чарунки величин, які слід обчислити, вводимо відповідні формули. Введення формули у чарунку слід починати із знака =. При введені формули необхідне значення фізичної величини слід вибирати, клацнувши на відповідну чарунку лівою кнопкою миші. Якщо значення величини у формулі не повинно змінюватись під час копіювання формули, то після введення слід натиснути F4, щоб зробити абсолютну адресацію для даної чарунки. При введенні формули використовуються математичні дії: додати – «+», відняти –«-», поділити – «/», помножити «*», піднести до степеня n - ^n, Дії в чисельнику та знаменнику та піднесення до степеня слід записувати з використанням дужок. Під час запису формул використовуються відповідні математичні функції із переліку вбудованих функцій. Наприклад: СРЗНАЧ, КОРЕНЬ, ПИ, SIN, COS, ABS і т.д. Формат чарунок слід вибирати числовий із точністю результатів, який визначається за правилами наближених розрахунків.

Використання електроних таблиць дає можливість більш точно та якісно виконати розрахунки. У разі виявлення помилки в даних достатньо змінити одне із даних, щоб Excel автоматично виправив помилки у всіх інших розрахунках.

Побудова графіків.

При виконанні ряду практичних робіт виникає необхідність графічного представлення залежності деякої фізичної величини М від величини N, числові значення яких, для прикладу, вказані в таблиці:

N 0,1 0,2 0,3 0,4 0,5 0,6
M 45,3 40,2 34,1 29,8 26,1 19,2

Побудову графіка виконаємо з використанням програми Excel. Після ввімкнення комп’ютера і входу в програму:

1. У стовпчик «А» з клавіатури або використовуючи маркер заповнення ввести числові значення величини N, що повинна бути відкладена по осі абсцис.

2. В перший рядок стовпчика «В» ввести формулу для визначення величини M, що має бути відкладена на осі ординат. За допомогою маркера заповнення ввести фрмули для інших рядків. Якщо в формулі використовуються константи, то їх значення слід вводити в окремі чарунки із заданою точністю. для констант використовувати абсолютну адресацію.

3. Навести курсор на піктограму «Мастер диаграмм», клацнути один раз лівою клавішею мишки, відкриється вікно «Майстер диаграмм (шаг 1 из 4)», в якому клацнути лівою клавішею на «Стандартные» і повторними клацаннями вибрати «тип» діаграми «Точечная» та «вид» діаграми – «Точечная диаграмма со значениями, соединенными сглаживающими линиями»

4. Клацнути один раз лівою клавішею мишки значок «Далее», що відкриє вікно «Мастер диаграмм (шаг 2 из 4)».

 

5. Курсором у вигляді хрестика Ì виділити дані в стовпцях «А» і «В», після чого відкриється вікно «Исходные данные»

 

 

 

6. У вікні «Исходные данные» клацнути лівою клавішею на «Далее», що відкриє вікно «Мастер диаграмм(шаг 3 из 4»).

7. Клацнути лівою клавішею мишки у відкритому вікні на «Заголовки» ізаповнити рядки: «Название диаграммы», «Ось Х»,«Ось Y». В рядках «Ось Х», «Ось Y»вказати реальні фізичні величини і їх розмірності.

8. Клацнути лівою клавішею мишки «Далее», після чого відкриється вікно «Мастер диаграмм (шаг 4 из 4)».

9. У відкритому вікні клацнути лівою клавішею мишки на «отдельном» і «Готово». Одержаний таким чином графік залежності величини M від величини N треба зберегти у своїй папці та роздрукувати для оформлення звіту з практичного заняття та подальшого аналізу.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)