АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Побудова розгорток оболонок з використанням допоміжних ліній розгортання (метод ЛР)

Читайте также:
  1. Адаптивна система навчання з використанням інформаційних технологій.
  2. Базис. Лінійний підпростір. Ранг матриці
  3. Вибір обладнання для механізації допоміжних робіт при проведенні виробки
  4. Геноми майже всіх відомих РНК-вмісних вірусів – це лінійні молекули, які можна розділити на 3 групи.
  5. Завдання 2. Загальна теорія систем лінійних рівнянь
  6. Загальна побудова і зміст облікового процесу.
  7. Загальні принципи побудови розгорток поверхонь стосовно конструювання одягу
  8. Задача 2. Побудова лінії перетину поверхонь способом допоміжних січних концентричних сфер.
  9. Залежність споживання від варіацій цін на блага. Побудова ліній “ціна-споживання” та “лінії попиту”.
  10. Захист електричних металевих кабельних ліній передач магістральної і внутрішньозонових мереж зв'язку
  11. Захист оптичних кабельних ліній передач магістральної і внутрішньозонових мереж зв'язку
  12. Исследование белкового состава мяса для установления его видовой принадлежности (методами изоэлектрофокусирования и вертикального SDS–электрофореза).

Цей метод дозволяє отримати досить точну копію розгорток зразка виробу, визначити технологічну обробку деталей, закладену в зразку. У основі методу допоміжних ліній розгортання (ЛР), розробленим Л.М.Труханом, лежить перелік особливостей будови тканини: переплетення ниток поздовжньої та поперечної під кутом 90 градусів.

Рисунок 14 – Метод допоміжних ліній розгортання

 

Кожну "характерну" точку розгортки деталі знаходять шляхом прямого виміру (по готовому виробу) довжин відповідних відрізків ниток (рядків), прокладених уздовж основи і качка у виробі, потім ці виміри викладають на площини і аналізують.

При використанні цього методу не вимагається розпорювати виріб. Варто нагадати, що методом "розпорювання" отримати точну копію деталей з готового зразка виробу дуже складно: неможливо відновити усю технологічну обробку, якій піддалися деталі крою і виріб в цілому. На площині креслення без відповідної трансформації ці деталі укладені бути не можуть. Звідси і недостатня точність і об'єктивність інформації про розгортку.

Метод допоміжних ліній розгортання з метою отримання точних копій деталей припускає наявність зразка виробу, виготовленого з тканини з чітко вираженою структурою ниток поздовжньої та поперечноїка. При отриманні розгорток може бути виявлена тільки та технологічна обробка, яка закладена при виготовленні зразка. Зважаючи на відсутність "нульового циклу", як самостійний метод для розробки нових моделей він не актуальний.

А як інструмент дослідження і аналізу проектованих моделей дозволяє вирішити питання технологічної обробки, усадки, релаксації матеріалу і дозволяє, якоюсь мірою, "редагувати" деякі зміни конструкції.

Метод зняття прямих вимірів з готового виробу по конкретній фігурі можна успішно застосовувати, наприклад, в ательє, за ситуації, коли треба уточнити посадку виробу на фігурі по балансу, надбавкам, силуету і так далі. Метод особливо вдалий, коли на фігурі вже щось надіте. Використовуючи відпрацьовані лекала і шляхом уточнення вимірів по готовому виробу можна набагато успішніше підігнати виріб на фігуру і скоротити кількість примірок.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)