АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Послуги для здійснення грошових платежів та розрахунків. Електронні гроші – умовна назва фінансових коштів, які використовує їх власник на основі електронної системи банківських послуг

Читайте также:
  1. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  2. А. Методика розрахунків збитків внаслідок забруднення атмосферного повітря
  3. Агент із розрахунків за рекламу
  4. Адміністративної послуги
  5. Адміністративної послуги
  6. Адміністративної послуги
  7. Адміністративної послуги
  8. Адміністративної послуги
  9. Адміністративної послуги
  10. Акредитив як форма міжнародних розрахунків
  11. Акредитивна форма розрахунків
  12. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ

 

Електронні гроші – умовна назва фінансових коштів, які використовує їх власник на основі електронної системи банківських послуг. Це кредитні гроші, які приводяться в рух не за допомогою паперових носіїв (банківських білетів, чеків, векселів), а завдяки запровадженню в сфері розрахункових операцій комп’ютерів і сучасної системи зв’язку. Вони є найбільш прогресивним, економічним і зручним носієм грошових функцій. Основним компонентом системи електронних грошей є кредитні картки, дебетові картки, картки для банкоматів та інші.

Картки для банкоматів – банкомати встановлюють у фінансових установах, супермаркетах. Більшість банкоматів багатофункціональні і пропонують ряд послуг, зокрема – видачу готівки і депозитів, перекази за рахунками, авансування готівки, прямий доступ до рахунків за кредитними картками, оплата рахунків, запити про фінансове становище і про стан балансу.

Дебетні картки – це платіжні інструменти. Вони випускаються фінансовими установами, які надають клієнту можливість проводити трансакції за власним банківським рахунком, користуватися іншими послугами.

Повноваження на пряме дебетове списання – це інструкція, яку клієнт дає своєму банку, уповноважуючи його автоматично виплачувати дебети, сума яких може бути постійною або змінюється, ініціатором чого є третя сторона. Третя сторона має бути уповноваженим ініціатором прямого дебетового списання, і, як правило, це служба комунальних послуг, страхова, фінансова або орендна компанія. Ініціатор проставляє реквізити платежів і потім вони передаються в банк з використанням погоджених стандартів ведення електронного переказу коштів.

Електронний переказ коштів – надання основним клієнтам банку можливості переслати платіжні відомості, виплати кредиторам, здійснення операцій з прямого дебетового списання системи клірингу. Платежі пересилаються за допомогою автоматизованих засобів. Наприклад магнітним записом, дискетою, або телекомунікаційними засобами. Файли повинні пересилатись згідно з національними стандартами, відповідати правилам ведення і процедурам, які встановлює банк - одержувач.

Кредитні картки -сприяють скороченню платежів готівкою, обслуговують роздрібну торгівлю та сферу послуг, служать засобом розрахунків, що замінюють готівку і чеки, а також одночасно є інструментом кредиту, що дає змогу їх власникам отримувати короткотермінову позику грішми або у вигляді відстрочки платежу.

Порядок використання кредитної картки: Споживач отримує від спецкомпанії емітента або банку пластикову картку, на якій вказані присвоєний № рахунку та секретний код, щоб упізнати власника. У момент купівлі товару картка пред’являється в установі, що входить в систему платежу (магазини, готелі). Продавець виписує рахунок з наданням дати купівлі, прізвища ім'я, по батькові, № картки, а покупець підписує його і потім інкасує борг у покупця. Раз у місяць покупцю надсилається загальний рахунок, який може бути сплачений протягом пільгового періоду 25-30 днів. Покупець може також пролонгувати платіж, при цьому він отримує кредит, за який платить певні відсотки.

Переваги: – зручний і безпечний спосіб оплати, прийнятий в усьому світі; використовуються різні види валюти; у багатьох країнах кредитні картки використовують для одержання готівки в банкоматах; надійна система безпеки і контролю, при якій при стягненні сум понад ліміту необхідні спеціальні повноваження; мінімальні втрати, пов’язані з шахрайством; щомісячні звіти; вільний кредит на певний період після одержання щомісячного звіту.

Недоліки: - для роботи необхідно мати систему управління; для того, щоб картки приймали в усьому світі, вони повинні наложити до визнаних систем (Visа, Mastercard), що потребує додаткових витрат.

Плата: – встановлені високі тарифи (3 - 3,5% на місяць), великі відсотки стягуються також у тому випадку, якщо баланс перевищує погоджений ліміт. При погашенні кредиту за 30-55 днів відсотки за користування коштами не нараховуються

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)