АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальна характеристика проектованої будівлі

Читайте также:
  1. A. Характеристика нагрузки на организм при работе, которая требует мышечных усилий и энергетического обеспечения
  2. I. Общая характеристика договора продажи недвижимости
  3. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  4. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  5. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  6. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  7. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  8. IV. Порівняльна характеристика парламентів країн Західної Європи
  9. S: Установить соответствие между типами общества и их характеристиками.
  10. V. Порівняльна характеристика урядів держав Західної Європи
  11. VII. Характеристика мероприятий и ведомственных целевых программ государственной программы
  12. А. Общая характеристика вены

ВСТУПНА ЧАСТИНА

Вступ

Залежно від містобудівних, природних, будівельно-технологічних умов будівництва, і навіть від особливостей виду трудової діяльності й побуту населення застосовують житлові будинки з різноманітною поверховістю, планувальною і об'ємно - просторовою структурою, характером зв'язків з довкіллям.

Останнім часом дедалі більшої популярності набуває тип забудови середньої і малої поверховості.

При виборі поверховості багатоквартирних житлових будинків поруч з містобудівними та архітектурними першочергове значення мають економічні чинники (влаштування ліфтів, сміттєпроводів та ін., що істотно збільшують вартість спорудження та експлуатації житлових будинків). Будинки до 5 поверхів не потребують устрою ліфтів, мають порівняно низьку собівартість конструкцій фундаментів, стін, покриття.

Основним будівельним елементом (житловим осередком) житлового будинку, покликаного забезпечити заселення сім'ї є квартира – у ній людина проводить 40 – 100 % свого часу,

У квартирі слід передбачати житлові простори і підсобні приміщення: кухні, передні, ванні чи душові, убиральні, кладові. Допускається влаштування приміщень для господарських робіт, вентиляційних сушильних приміщень для верхнього одягу і взуття. У складі квартир соціального призначення допускається, а інших видах житла, рекомендується, влаштування відкритих (літніх) приміщень: балконів, лоджій, терас, веранд тощо.

Тип квартири визначається чисельним складом сім'ї та розрахунковою нормою загальної площі на одного члена сім'ї. У міській забудові найбільшого поширення отримали 1-, 2-, 3-х й 4-комнатні квартири.

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
ДП 5.06010201 048 26 ПЗ  
Двохкімнатні квартири призначені для заселення родин чисельністю 2 – 3 чоловіки. Вони можуть мати планування з ізольованими чи суміжними кімнатами. Санітарний вузол, зазвичай, роздільний. Велику кімнату використовують як вітальню, меншу - як спальню.

Трьохкімнатні квартири призначені для заселення родин із 3 - 4 чоловік. Кімнати можуть бути ізольовані чи об’єднані у студійний простір (н-д, кухня -

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
ДП 5.06010201 048 26 ПЗ  
вітальня). Санітарний вузол - окремий. Одну з кімнат використовують як вітальню, іншу (ізольовану) як спальню, третю як дитячу.

Для великих родин складом 4- 6 чоловік передбачають чотирьохкімнатні та п'ятикімнатні квартири. Багатокімнатні квартири орієнтуються на дві сторони будинку (квартири зі наскрізним провітрюванням).

Останнім часом розпочалося активне впровадження проектування квартир з гнучким плануванням, що дозволяє задовольнити вимоги різних сімей.

За гнучкого планування приміщення квартири поділяються збірно - розбірними перегородками. Стаціонарно у таких квартирах розташовують кухні та санітарні вузли.

Житлові кімнати є основною частиною квартири. Вони мають різне призначення та поділяються на приміщення загального (вітальню) та індивідуального використання (спальні кімнати). Найбільш зручні житлові кімнати з співвідношенням ширини і глибини від 1:1 до 1:1,5. Глибину житлових кімнат слід приймати щонайменше від 3 - 6 м, ширину – мінімально 2,4 м.

Передпокій забезпечує комфортне використання вхідного вузла і зв'язок з приміщеннями квартири. Ширина передпокою повинна бути щонайменше 1,5 м, мінімальна площа - 3 м2. Внутрішні коридори, що з'єднують передню з житловими приміщеннями квартири, приймають шириною мінімально - 1,1 м. Зв'язок передпокою з житловими кімнатами можливий у вигляді холу.

У житлових будинках державного устрою і муніципальних житлових фондів загальні кімнати (вітальні) в квартирах із кількістю житлових кімнат 4 і менше варто проектувати непрохідними.

Спальня призначена для сну, занять, зберігання одягу. Площа спалень призначається 10-12 м2 для двох чоловік і 8 м2 - на одного. Бажано, щоб кімнати для спалень були непрохідними.

Кухня призначена для приготування і приймання їжі. Площу робочої кухні приймають у межах 7 - 8 м2.

Санітарний вузол включає приміщення, де розташовуються ванна чи душовий піддон, умивальник і унітаз. У багатокімнатних квартирах санвузол роздільний.

Чотирьохповерховий 12 – квартирний житловий будинок запроектовано у відповідності до ДБН В.2.2-15-2005 «Житлові будинки. Основні положення».

Проект житлового будинку розроблено на підставі завдання на проектування та паспорту типового проекту.

Прийняті такі дані:

· Клас будівлі - II;

· Ступінь довговічності – II;

· Ступінь вогнестійкості – II;

· Орієнтація фасадів – меридіональна /широтна, вільна/;

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
ДП 5.06010201 048 26 ПЗ  
Будівля розташована в ІІ В2 кліматичному районі з наступними характеристиками природних умов:

· Температура зовнішнього повітря (згідно ДБН В.2.6-14-95) найбільш холодної п’ятиденки – tз= ;

· Нормативне снігове навантаження – 1360 Па;

· Нормативне вітрове навантаження – 470 Па;

· Нормативна глибина промерзання грунту – 0,9 м;

· Сейсмічність району (згідно ДБН В.2.6-14-95) – до 6 балів.

 

 

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
ДП 5.06010201 048 26 ПЗ  
3. АРХІТЕКТУРНА ЧАСТИНА

Загальна характеристика проектованої будівлі

3.1.1 Об’ємно - планувальне вирішення

Проектована будівля має складну форму в плані, з розмірами в осях 17,4 х 18,8 м, висотою 15 м. Будівля 4-х поверхова, висота поверху становить – 2,8 м. Конструктивна схема будівлі – безкаркасна з поздовжніми несучими стінами. Просторова жорсткість будівлі забезпечується за рахунок повздовжніх та поперечних капітальних стін, а також шляхом виконання наступних заходів:

- ретельної перев’язки фундаментних блоків:

- анкеруванням панелей перекриття та покриття із стінами;

- укладанням балконних плит одночасно з кладкою стіни.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)