АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СПІВУЧАСТЬ У ЗЛОЧИНІ

Читайте также:
  1. V. Дайте характеристику кваліфікуючих, особливо кваліфікуючих ознак злочинів, передбачених ст.ст.185-187, 189-191 КК (заповніть таблицю)
  2. В нормах Особливої частини кримінального права передбачені умови звільнення від кримінального покарання за окремі види злочинів.
  3. В якій відповіді (відповідях) правильно названо види сукупності злочинів?
  4. В якій відповіді наведено правильне положення, яке стосується злочинів проти власності?
  5. В якій відповіді правильно вказано перешкоджання законній діяльності якого об'єднання громадян становить собою один із злочинів проти прав політичних прав громадян?
  6. В якій відповіді правильно названий спеціальний суб'єкт одного із злочинів проти виборчих прав громадян?
  7. Взаємодія державних правоохоронних органів з виявлення, запобігання та розслідування економічних злочинів
  8. Види злочинів проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина
  9. Види злочинів проти національної безпеки України
  10. Види злочинів проти правосуддя
  11. Види складів злочинів.
  12. Визнається суб’єктом усіх злочинів.

1. Поняття і ознаки співучасті у злочині.

2. Форми співучасті.

3. Види співучасників.

4. Підстави і межі відповідальності співучасників.

5. Спеціальні питання відповідальності за співучасть.

6. Причетність до злочину.

7. Розв’язування задач.

Основна література:

1. Кримінальний кодекс України: Офіційне видання. – К.: Ін Юре, 2001. – ст. ст. 26-31.

2. Кримінальне право України: Загальна частина: Підручник для студ. юрид. спец. вищих закладів освіти / М.І. Бажанов, Ю.В. Баулів, В.І. Борисов; За ред М.І. Бажанова, В.В. Сташиса, В.Я. Тація – К.; Х.: Юрінком Інтер; Право, 2001. - С.-189-219.

3. Кримінальне право України: Загальна частина: Підручник для студ. юрид. вузів / за ред. П.С.Матишевського, П.П. Андрушка, С.Д. Шапченка. – К.: Юрінком Інтер, 2001. – С. 165-184.

4. Кримінальне право України: Загальна частина: Підручник / Ю.В. Александров,В.І. Антипов, М.В. Володько; За ред.М.І. Мельника, В.А. Клименка. – 3-е вид., доп. і перероб. –К.: Юридична думка, 2004. – С. 142-171.

5. Науково-практичний коментар до Кримінального кодексу України від 5 квітня 2001 р. / За ред. М.І. Мельника, М.І. Хавронюка. – К.К Канон – А.С.К. – 2001. – С. 86 -108.

6. Науково-практичний коментар до Кримінального кодексу України / За ред. С.С. Яценка. - К.: А.С.К., 2005. – С. 42-69.

7. Кримінальне право України: Практикум: Навч. посібник / Андрушко П. П., Шапченко С. Д. та ін.; За ред. С. С. Яценка. — 2-е вид., перероб. і допов. — К.: Юрінком Інтер, 2004. — 592 с.

 

ЗАДАЧІ:

1. Водій Антонов віз директора заводу Рикова на вокзал. До­рогою через неполадки в моторі вони зупинилися на 30 хвилин. Боячись запізнитися на потяг, Риков наказав водієві їхати швид­ше. Внаслідок перевищення швидкості на мокрому асфальті Ан­тонов не впорався з керуванням при повороті, виїхав на хідник і збив пішохода Данилюка, який на місці пригоди помер.

Варіант. Риков попросив Антонова їхати швидше. Як вирішити справу?

2. До Леонова, який ремонтував власний автомобіль, підійшли троє підлітків і запитали, чи не купить він у них за ціною вдвічі нижчою роздрібної колеса для автомобіля. Леонов погодився. Під­літки на сусідній вулиці вночі зняли четверо коліс з автомобіля Осипова, а наступного дня принесли їх Леонову, одержавши обу­мовлену суму грошей.

Якою має бути кримінально-правова оцінка дій. Леонова і під­літків?

3. Чурюмов, перебуваючи в стані сп'яніння, прийшов на квар­тиру до учнів технікуму — неповнолітніх Панченка, Покасова та Валова — і запропонував украсти з приміщення технікуму два комп'ютери і телевізор, на що вони дали згоду. Чурюмов стояв на сторожі біля входу в приміщення, а Валов, Покасов і Панченко проникли в технікум, склали у валізи обумовлені два комп'ютери і телевізор, вартістю 600 доларів США, а також кольоровий ксеро-копіювальний апарат, кольоровий принтер та сканер вартістю 3 тис. доларів США, але при виході з приміщення були затримані працівниками міліції.

4. Перебуваючи у нетверезому стані, Аристархов і Васьков ви­рішили "провчити" міліціонера Петренка, який колись затримав їх за порушення громадського порядку. Зустрівши того на вулиці, во­ни почали його бити, а коли він упав, Аристархов вихопив з кише­ні ножаі вдарив ним Петренка. Від поранення останній помер. Встановлено, що ніж Аристархову дав Васьков "на всякий випа­док" за кілька хвилин до зустрічі з Петренком. Сам він ударив по­терпілого кілька разів рукою.

5. Касир будівельної бригади сільськогосподарського коопера­тиву Бісенова, повертаючись з водієм Калієвим з контори коопера­тиву, де вона отримувала гроші на видачу заробітної плати членам бригади, виявила, що касир Пшик видала їй зайвих 18 тис. грн. Про це вона повідомила Калієва. За пропозицією останнього вони вирішили 10 тис. грн. привласнити, а решту повернути касиру. З цією метою Бісенова передала 10 тис. грн. Калієву, щоб той їх сховав.

 

ПРИМІТКА. Задачі № 1-5 взято зі сторінок 264-275 Практикуму (Кримінальне право України: Практикум: Навч. посібник / Андрушко П. П., Шапченко С. Д. та ін.; За ред. С. С. Яценка. — 2-е вид., перероб. і допов. — К.: Юрінком Інтер, 2004. — 592 с.)

 


ПЛАН СЕМІНАРСЬКОГО ЗАНЯТТЯ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)