АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Докази. Строки і судові витрати

Читайте также:
  1. III. Витрати діяльності
  2. VІ. Назвіть юридичні строки, які слід застосувати у наведених положеннях (усього – 9 балів: по 3 бали за кожну правильну відповідь):
  3. В Turbo Pascal строки программы могут иметь максимальную длину в 126 символов.
  4. Валові витрати та ціна на продукцію (послуги).
  5. Визначте, чи можна вважати поведінку А. ухиленням від слідства? Чи зупинявся в цьому випадку перебіг давності? Як обчислюються строки давності?
  6. Виключне провадження в кримінальному процесі: приводи і підстави, строки перегляду справ, процесуальні наслідки перегляду справ в порядку виключного провадження.
  7. Виписка із звіту про витрати та вихід продукції (робіт, послуг) інших виробництв (ф. № 5.6 с.-г.) СТОВ “Сонячне” на 1 грудні 20 р.
  8. Виробнича функція витрати загальновиробничі
  9. ВИТРАТИ
  10. Витрати ВИКОНАВЦЯ відшкодовуються ним із винагороди, що виплачується ЗАМОВНИКОМ.
  11. Витрати виробництва та собівартість продукції
  12. Витрати виробництва, їх сутність та види

Кримінальний процес.

 

 

Тема 1. Основи кримінального процесуального права

Основні принципи кримінального процесу.

Підсудність

3. Учасники кримінального процесу, їх права та обов‘язки

Докази. Строки і судові витрати

В Україні кримінальне правосуддя здійснюється відповідно до розділу ІІІ та ст.ст. 28, 55, 59, 62, 63 Конституції України, де закріплені основні принципи і положення кримінального процесуального права. Основним джерелом кримінального процесуального права є Кримінальний процесуальний кодекс України, затверджений Законом України від 28.12.1960 року з відповідними змінами.

Згідно КПК України завданнями кримінального судочинства є охорона прав та законних інтересів фізичних і юридичних осіб, які беруть в ньому участь, а також швидке і повне розкриття злочинів, викриття винних та забезпечення правильного застосування Закону з тим, щоб кожний, хто вчинив злочин, був притягнутий до кримінальної відповідальності і жоден невинний не був покараний. Провадження в кримінальних справах на території України здійснюється за правилами КПК України незалежно від місця вчинення злочину.

Суд, прокурор, слідчий і орган дізнання зобов’язані в межах своєї компетенції порушити кримінальну справу в кожному випадку виявлення ознак злочину, вжити всіх передбачених законом заходів до встановлення події злочину, осіб, винних у вчиненні злочину, і до їх покарання. Ніхто не може бути притягнутий як обвинувачений інакше ніж на підставах і в порядку, передбаченому законом.

Кримінальну справу не може бути порушено, а порушена справа підлягає закриттю (ст. 6 КПК України):

¨ за відсутністю події злочину

¨ за відсутністю в діяннях складу злочину

¨ за скінченням строків давності

¨ внаслідок акту амністії, якщо він усуває застосування покарання, а також в зв’язку з помилуванням окремих осіб

¨ щодо особи, яка не досягла на час вчинення злочину одинадцятирічного віку

¨ за примиренням потерпілого з обвинуваченим у справах, які порушуються не інакше як за скаргою потерпілого

¨ за відсутністю скарги потерпілого, якщо справу може бути порушено не інакше як за його скаргою, крім випадків, коли прокуророві надано право порушувати справи і при відсутності скарги потерпілого

¨ щодо померлого, за винятком випадків, коли провадження по справі є необхідним для реабілітації померлого або відновлення справи щодо інших осіб за нововиявленими обставинами

¨ щодо особи, про яку є вирок по тому ж обвинуваченню, що набрав законної сили, або ухвала суду про закриття справи з тієї ж підстави

¨ щодо особи, про яку є не скасована постанова органу дізнання, слідчого, прокурора про закриття справи по тому ж обвинуваченню, крім випадків, коли необхідність порушення справи визнано судом, у провадженні якого перебуває кримінальна справа

Слідчий, встановивши в кримінальній справі, що суспільно небезпечне діяння вчинено особою у віці від 11 років і до виповнення віку, з якого можлива кримінальна відповідальність, виносить мотивовану постанову про закриття справи та застосування до неповнолітнього примусових заходів виховного характеру. Справа разом з постановою направляється прокурору. Такому неповнолітньому, а також його батькам чи особам що їх заміняють перед направленням справи прокурору надається можливість ознайомитись з усіма матеріалами справи, при цьому вони мають право користуватися послугами захисника. Якщо встановлено, що таку особу необхідно ізолювати, то за постановою слідчого або органу дізнання, санкціонованою судом, її може бути поміщено у приймальник–розподільник для неповнолітніх на строк до 30 діб. Участь захисника у цьому разі забезпечується з моменту поміщення неповнолітнього у приймальник–розподільник.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)