АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПЕРЕДМОВА. Дисципліна «Організація і методика документальних перевірок підприємницької діяльності» є вибірковою дисципліною для підготовки фахівців за

Читайте также:
  1. В. Гюго «Передмова до драми «Кромвель».
  2. ПЕРЕДМОВА
  3. ПЕРЕДМОВА
  4. ПЕРЕДМОВА
  5. Передмова
  6. Передмова
  7. ПЕРЕДМОВА
  8. ПЕРЕДМОВА
  9. ПЕРЕДМОВА
  10. ПЕРЕДМОВА
  11. ПЕРЕДМОВА
  12. ПЕРЕДМОВА

 

Дисципліна «Організація і методика документальних перевірок підприємницької діяльності» є вибірковою дисципліною для підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст» спеціальності «Облік і аудит».

Її вибір для підготовки фахівців з обліку і аудиту обумовлений їх майбутньою практичною діяльністю, яка пов’язана з перевірками зі сторони держави законності, доцільності і ефективності утворення, розподілу і використання грошових фондів держави і місцевих органів самоврядування бюджетними організаціями та установами.

Дисципліна «Організація і методика документальних перевірок підприємницької діяльності» є логічним продовженням дисциплін «Фінансовий контроль», «Податкова система», «Бухгалтерський облік», «Фінансовий облік І», «Фінансовий облік ІІ», «Податковий облік», «Фінансовий контроль», «Звітність підприємства», під час вивчення яких студенти отримали теоретичні знання з фінансового обліку, контролю і ревізії. Але питання практики організації і методики документальних перевірок організацій та установ різними контролюючими органами держави, а також підготовки до таких перевірок з боку тих, кого перевіряють, потребують більш детального вивчення.

Отже, метою дисципліни є підготовка фахівців з обліку і аудиту суб’єктів підприємницької діяльності до перевірок, які їх очікують в практичній діяльності з боку державних контролюючих органів.

Об’єктом вивчення виступають документальні перевірки організацій та установ, предмет вивчення – законодавчі та нормативні документи з організації і методики документальних перевірок суб’єктів підприємницької діяльності.

Вивчення дисципліни базується на використанні загальнонаукових методичних прийомах та методі контролю.

Завдання дисципліни – надати знання студентам з наступних питань:

- сутність документальних перевірок та організаційно-правові засади їх здійснення для суб’єктів підприємницької діяльності;

- організація і методика документальних перевірок суб’єктів підприємницької діяльності органами державної податкової служби України (ДПСУ);

- організація та методика перевірки правильності оподаткування доходів фізичних осіб;

- організація і методика документальних перевірок суб’єктів підприємницької діяльності органами соціального страхування;

- організація та методика реалізації матеріалів комплексної документальної перевірки;

- організація і методика документальних перевірок іншими контролюючими органами.

У результаті вивчення теоретичних і методологічних основ організації і методики проведення документальних перевірок суб’єктів підприємницької діяльності магістри повинні знати:

компетенції контролюючих органів щодо документальних перевірок суб’єктів підприємницької діяльності;

законодавчу базу документальних перевірок суб’єктів підприємницької діяльності;

порядок та методику проведення документальних перевірок суб’єктів підприємницької діяльності.

Магістри повинні вміти:

1.Виявляти оцінку досягнутих результатів суб’єктів підприємницької діяльності як суб'єкта господарювання за допомогою методів фінансового аналізу.

2. Виявляти фактори ризику, джерел і резервів для підвищення ефективності управління фінансово-господарською діяльністю суб'єкта господарювання.

3. Підготувати суб’єкт підприємницької діяльності до перевірок органами соціального страхування: складання реєстру документів для перевірок.

Саме для закріплення теоретичних знань та набуття практичних вмінь призначені дані методичні рекомендації. Виконання запропонованих завдань на основі методичних рекомендацій сприятиме більш якісній підготовці фахівців даного напрямку.

Під час перевірки розрахункової роботи викладач з’ясовує ступінь закріплення теоретичних знань, практичних навичок, самостійності виконання його студентами та виставляє оцінку. Розрахункова робота оцінюється в діапазоні від 1 до 5 балів.

 

 


2. ПЕРЕЛІК ТЕМ І ОСНОВНИХ ПИТАНЬ ДО ТЕМ З КУРСУ:


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)