АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПЕРЕДМОВА. Проректор з навчальної

Читайте также:
  1. В. Гюго «Передмова до драми «Кромвель».
  2. ПЕРЕДМОВА
  3. ПЕРЕДМОВА
  4. Передмова
  5. Передмова
  6. ПЕРЕДМОВА
  7. ПЕРЕДМОВА
  8. ПЕРЕДМОВА
  9. ПЕРЕДМОВА
  10. ПЕРЕДМОВА
  11. ПЕРЕДМОВА

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ДЕРЖАВНОЇ ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

ЗАТВЕРДЖУЮ

Проректор з навчальної

Та методичної роботи

______ М.М. Касьяненко

“___”_______200_ р.

 

 

Завдання та методичні вказівки до виконання розрахункових, індивідуальних та самостійних робіт

з курсу “Статистика”

Для підготовки фахівців за ОКР бакалавр

галузі знань 0305 “Економіка та підприємництво”

Напряму підготовки: 6.030508 “Фінанси і кредит”,

Економіка підприємства”,

6.030503 “Міжнародна економіка”

(для всіх варіативних компонент)

 

 

Ірпінь – 2009

Завдання та методичні вказівки до виконання розрахункових, індивідуальних та самостійних робіт складені на основі робочої навчальної програми курсу “Статистика”, затвердженої у 2009 р.

 

 

Укладач: Остапенко Я.О., ст.викладач

 

 

Рецензент: С.В. Заєць, доцент, к.е.н.,

зав кафедри статистики

та математичних методів

в економіці

 

Розглянуто і схвалено

На засіданні кафедри статистики та математичних методів в економіці

Протокол №___ від “___” ______200_р.

 

Завідувач кафедри ________ С.В. Заєць, доцент, к.е.н.

Розглянуто і схвалено

 

на засіданні вченої ради обліково - економічного факультету,

протокол №__ від “___”___200_р.

 

Голова вченої ради обліково – економічного факультету

___________Н.П. Мацелюх, доцент, к.е.н.

 

Декан заочного факультету _______ В.В. Бриштіна, доцент, к.е.н.

Завідувач навчально-методичного відділу________О.О. Бойко

Реєстраційний №_______

 

ЗМІСТ

Стор.

1. Передмова 4

2. Оцінювання результатів індивідуальнї,

розрахункової та самостійної роботи студентів. 6

3. Тема 1. Методологічні засади статистики. 7

4. Тема 2. Статистичне спостереження. 7

5.Тема 3. Зведення і групування статистичних даних. 8

6.Тема 4. Узагальнюючі статистичні показники. 9

7.Тема 5. Аналіз рядів розподілу. 10

8. Тема 6. Аналіз концентрації, диференціації

та подібності розподілів. 11

9. Тема 7. Статистичні методи вимірювання взаємозв’язків. 11

10. Тема 8. Вибірковий метод. 12

11.Тема 9. Аналіз інтенсивності динаміки. 13

12.Тема 10. Аналіз тенденцій розвитку та коливань. 14

13.Тема 11. Індексний метод. 14

14.Тема 12. Подання статистичних даних: таблиці, графіки, карти. 16

13. Рекомендована література. 17

 

 

ПЕРЕДМОВА

Метою навчальної дисципліни “Статистика” є оволодіння основами статистичного вимірювання, методами узагальнення та аналізу інформації про соціально-економічні явища та процеси, про закономірності суспільного життя. Статистика показує, як, підпорядковуючись меті дослідження, зібрати, обробити та проаналізувати інформацію, виявити та оцінити закономірності формування, розвитку та взаємодії складних за своєю природою соціально-економічних явищ.

Важливе значення в процесі вивчення дисципліни має індивідуальна, розрахункова та самостійна робота студентів, під час якої студентам необхідно дотримува­тися таких правил:

1) для індивідуальних та розрахункових завдань необхідно завести окремий зошит, в якому аку­ратно, розбірливо і без скорочень слів виконувати всі навчальні завдання в послідовності, вказаній в методичній розробці;

2) перед виконанням кожного індивідуального та розрахункового завдання не­обхідно повністю подати умову і вихідні дані для розрахунків, якщо вони мають місце в даній роботі;

3) розв'язок задач необхідно супроводжувати необхідними формулами, по­ясненнями методики, що застосовується, розрахунку кожного показника, а також детальним економічним аналізом отриманих результатів;

4) розрахунок статистичних показників і результатів необхідно оформлю­вати у вигляді таблиць. Таблиці повинні бути побудовані статистично гра­мотно, тобто мати заголовок, чітке найменування підмета і присудка, оди­ниці виміру показників, підсумки тощо. Всі показники в таблиці повинні бути подані з однаковою точністю. Відносні величини в статистиці прий­нято розраховувати з точністю до 0,001, а проценти до 0,1. Якщо процент зростання перевищує 300, то його доцільно подавати в коефіцієнтах (3,0). Всі іменовані статистичні величини повинні бути виражені у відповідних одиницях.

Реферат - одна з основних форм самостійної роботи студента. Мета ре­ферату - закріплення та поглиблення теоретичних і практичних знань, отрима­них студентом в процесі вивчення окремих тем.

Написання реферату дає можливість студенту навчитися самостійно працювати з різними інформаційними джерелами, інтерпретувати матеріали періодичної літератури, глибше з'ясувати сутність економічного змісту та по­рядку розрахунків статистичних показників.

Завдання та методичнівказівки до виконання розрахункових, індивідуальних та самостійних робіт з кожної теми курсу “Статистика” мають чотири розділи:

1. Контрольні питання для вивчення теми.

2. Завдання для індивідуальних занять.

3. Завдання для розрахункових робіт.

4. Завдання для самостійної роботи.

Розділ 1 орієнтує студента на перелік основних питань і статистичних показників, зміст і техніку обчислення яких потрібно засвоїти для вирішення індивідуального завдання.

Розділ 2 студенти виконують під безпосереднім керівництвом викладача.

Розділ 3 та 4 студенти виконують самостійно, в позаурочний час на базі здобутих на лекціях та практичних заняттях знань та навичок обчислення показників і побудови статистичних таблиць, а також на основі вивчення літератури, список якої наводиться. Крім того, викладач щотижня у відповідні години, консультації згідно з затвердженим і доведеним до відома студентів графіка, надає консультації.

Усі студенти індивідуально, по кожному завданню окремо проходять співбесіду з викладачем, який оцінює їх знання та вміння за бальною системою.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)