АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Попит на працю та її пропозиція

Читайте также:
  1. Аналіз попиту на продукцію
  2. Величина надлишкового попиту, дефі9
  3. Взаємодія попиту і пропозиції. Ринкова рівновага
  4. ВЗАЄМОДІЯ ПОПИТУ ТА ПРОПОЗИЦІЇ
  5. Взаємозв’язок потреб, виробництва і попиту
  6. Взаємозв’язок цінової еластичності попиту та виручки від реалізації
  7. Види маркетингу залежно від стану попиту
  8. Відхилення від рівноважного рівня, як результат впливу нецінових чинників попиту та пропозиції
  9. Вклад вітчизняних вчених у розвиток генетики і селекції (на само- опрацювання).
  10. Державний нагляд і контроль за додержанням законодавства про працю
  11. Доступна «дешевша» пропозиція по Рашгардам (Без надпису «UKR»)
  12. Економічні відносини ринку. Закон попиту та пропозиції.

Ринок праці — сфера формування попиту і пропозиції на робочу силу. Через ринок праці здійснюється продаж робочої сили на визначений термін.

Ринок праці відрізняється від інших ринків цілим рядом особливостей: специфічний сам “товар”, що тут продається і купується, тобто робоча сила.

Механізм функціонування.

Попит на робочу силу визначається потребою підприємців у кількості та якості робочої сили.

Пропозиція визначається рівнями освіти, податкової системи, заробітної плати.

Ринкова ціна на ринку праці визначається співвідношенням між попитом та пропозицією робочої сили.

Пропозиція на ринку праці – це контингент працездатного населення, який пропонує свою робочу силу в обмін на життєві цінності. Тобто пропозиція робочої сили характеризує чисельність працездатних людей з урахуванням їх статі, віку, освіти, професії, кваліфікації та ін.

Ринковий попит на працю — загальний попит на неї з боку всіх фірм, представлених на ринку.

Попит за своїм економічним змістом характеризує обсяг і структуру загальної потреби на робочу силу, яка забезпечена робочими місцями, фондом оплати праці й життєвими коштами. Попит на працю є похідним від попиту на товари та послуги, що виробляють працівники. Це відрізняє його від попиту на ринках споживчих товарів.

Попит складається з числа вакансій і посад працівників, яким роботодавець шукає заміну. Пропозиція формується з тих, хто, будучи незайнятим, шукає робоче місце, з тих, хто має роботу, але незадоволений нею, і, нарешті, зайнятих, але ризикують втратити роботу. Кількісно попит і пропозиція на ринку праці характеризуються показниками частини економічно активного населення та чисельності зайнятих і вільних робочих місць.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)