АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організація проведення практики

Читайте также:
  1. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  2. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  3. Алгоритм проведення санобробки при зараженні БЗ
  4. Американська організація Freedom House стверджувала, що збільшення терміну президентських і парламентських повноважень зробило Росію «ще більш невільною країною»
  5. Бібліотека - інтелектуальний центр наукових досліджень. Структура і організація економічної бібліографії
  6. Бухгалтерські проведення з обліку надходження основних засобів
  7. БУХГАЛТЕРСЬКІ ПРОВЕДЕННЯ З РОЗРАХУНКІВ ІЗ ПДВ
  8. Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами
  9. Варіанти опорних схем для проведення аналізу ситуацій
  10. Вибір бази практики
  11. Виды практики, формы и способы их организации по программам среднего профессионального образования
  12. Виды практики, формы и способы их проведения

Розділ 2. ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА

 

Технологічна за напрямком підготовки

(Яловега Л. В., Лега О. В., Прийдак Т. Б.)

Цілі і завдання практики

Метою технологічної практики за напрямком підготовки є оволодіння студентами методами та формами обліку; закріплення, розширення і поглиблення знань з основ обліку активів та пасивів; опанування практичними навичками із складання бухгалтерських записів по проведеним господарським операціям; відображення господарських операцій у регістрах бухгалтерського обліку та проведення бухгалтерських розрахунків.

Для ефективного досягнення мети технологічної практики за напрямком підготовки з обліку вирішуються наступні завдання:

- ознайомлення з діяльністю суб’єкта господарювання та його обліковою політикою;

- опанування вміннями використовувати методи науково-технічної майстерності для вирішення поставлених завдань з бухгалтерського обліку;

- ознайомлення з веденням фінансового обліку на підприємстві, системою обробки інформації, яку надають виробничі підрозділи;

- набуття практичних навичок по веденню фінансового обліку шляхом безпосередньої участі в поточних облікових роботах бухгалтерії.

Практика студентів передбачає безперервність та послідовність проведення на всіх рівнях навчання. Теоретичною базою для проходження технологічної практики за напрямком підготовки є вивчення наступних дисциплін: «Бухгалтерський облік», «Фінансовий облік І», «Фінансовий облік ІІ».

Організація проведення практики

Організаційне та навчально-методичне керівництво виконання програми практики забезпечує кафедра бухгалтерського обліку. Загальну організацію практики та контроль за її проведенням здійснює керівник практики.

Базами проходження технологічної практики за напрямком підготовки є провідні сільськогосподарські підприємства, філії кафедри бухгалтерського обліку, підприємства агропромислового комплексу України.

Робоче місце студента під час технологічної практики за напрямком підготовки: бухгалтерія.

До керівництва практикою залучаються досвідчені викладачі кафедри, які беруть безпосередню участь у навчальному процесі з якого проводиться практика. Оформлення студентів на практику підтверджується наказом, не пізніше одного місяця до початку практики.

Тривалість технологічної практики за напрямком підготовки – 72 години. Тривалість робочого дня студента під час проходження практики – 6 годин. Тематичний план технологічної практики за напрямком підготовки наведено в табл. 2.1.

Таблиця 2.1

Тематичний план технологічної практики за напрямком підготовки з обліку

Зміст практики Кількість годин
1. Фінансово-економічна характеристика діяльності підприємства та облікова політика  
2. Облік грошових коштів, інвестицій та розрахунків  
3. Облік необоротних та оборотних активів  
4. Облік біологічних активів та витрат на біологічні перетворення  
5. Облік поточних та довгострокових зобов’язань  
6. Облік доходів та витрат  
7. Облік капіталу  
8. Індивідуальне завдання Протягом проходження практики
Разом  

 

Перед вибуттям на практику студент отримує:

- Договір на проведення практики студентів вищих навчальних закладів або Додаткову угоду до угоди на проведення практики.

- Направлення на практику, що є підставою для зарахування на практику студентів.

- Повідомлення (надсилається у вищий навчальний заклад не пізніше як через три дні після прибуття студента на підприємство (організацію, установу) /початку практики).

- Щоденник практики. Щоденник містить календарний графік проходження практики, який складається на основі тематичного плану технологічної практики за напрямком підготовки. Календарний графік підписується керівником від підприємства та завіряється печаткою. Записи у щоденнику роблять щоденно з фіксацією роботи, яку виконував студент, після закінчення терміну практики, записи в щоденнику завіряються підписом головного бухгалтера. На останній сторінці щоденника керівник практики від підприємства дає коротку характеристику студента під час проходження практики, завіривши її підписом та печаткою. Крім того, щоденник практики повинен містити печатки, що фіксують прибуття і вибуття студента на практику (в цілому чотири печатки).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)