АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Облік основних засобів

Читайте также:
  1. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  2. АКТ на списання основних засобів
  3. Аналітичний та інвентарний облік основних засобів
  4. АНОТАЦІЇ ДО ОСНОВНИХ ТЕМ КУРСУ «ПСИХОЛОГІЯ»
  5. Бухгалтерія - це самостійний структурний підрозділю апарату управління (служба, відділ), який веде бухгалтерський облік діяльності бюджетної установи.
  6. Бухгалтерський облік
  7. Бухгалтерський облік бартерних операцій
  8. Бухгалтерський облік бланків цінних паперів
  9. Бухгалтерський облік закупівель імпортних товарів
  10. Бухгалтерський облік облігацій
  11. БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК СТИПЕНДІЙ
  12. Бухгалтерські проведення з обліку надходження основних засобів

Визнання та оцінка

1. Підприємство для визнання основних засобів, визначення терміну їх корисної експлуатації, вибору методу нарахування амортизації при їх придбанні, експлуатації, встановлення показників нормальної потужності та списання з балансу створює технічну експерту комісію в складі:

Голова комісії - головний інженер Демків С. П.

Члени комісії: головний бухгалтер Котляр С. Г., головний механік Горбик В. О., зав гаражем Величко А. Д.

Первісна вартість визначається у відповідності до вимог П(С)БО № 7 «Основні засоби».

3. За одиницю обліку приймати окремий об’єкт основних засобів.

4. До складу основних засобів зараховувати товарно – матеріальні цінності, придбані (створені) за первісною вартістю вищою за 1,0 тис. гривень без врахування ПДВ, які використовуються платником податку у господарській діяльності з терміном корисного використання більше, ніж 365 днів з дати введення їх в експлуатацію.

Придбані (створені) основні засоби зараховувати на баланс підприємства за первісною вартістю. Первісна вартість визначається у відповідності до вимог П(С)БО № 7 «Основні засоби».

Первісна вартість придбаних (побудованих) за рахунок бюджетних асигнувань основних засобів визначається без суми непрямих податків, яка відображається зменшенням цільового фінансування і цільових надходжень.

Первісною вартістю безоплатно отриманих основних засобів є їх справедлива вартість на дату отримання з урахуванням витрат. На справедливу вартість безоплатно отриманих об'єктів основних засобів збільшується сальдо додаткового капіталу.

Первісною вартістю основних засобів, що внесені до статутного капіталу підприємства, визнається погоджена засновниками (учасниками) підприємства їх справедлива вартість з урахуванням витрат. Погоджена засновниками (учасниками) вартість основних засобів відображається за дебетом рахунку обліку заборгованості засновників (учасників) підприємства за внесками до статутного капіталу в кореспонденції з рахунком обліку статутного капіталу. Одержання об'єктів основних засобів відображається за дебетом рахунку обліку основних засобів і погашенням (зменшенням) заборгованості засновників.

6. Об’єкт основних засобів вилучається з активів (списується з балансу) у разі його вибуття внаслідок безоплатної передачі або невідповідності критеріям визнання активом.

7.Облік основних засобів вести на рахунку 10 «Основні засоби» на окремих субрахунках третього порядку відповідних субрахунків.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)