АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визнання та оцінка. 1. Визнання, оцінку і облік дебіторської заборгованості здійснювати у відповідності з вимогами П(С)БО 10 «Дебіторська заборгованість»

Читайте также:
  1. Аналіз та оцінка екологічної складової регіональної системи
  2. Аналіз та оцінка ефективності експортних операцій
  3. Аналіз та оцінка ефективності імпортних операцій
  4. Аналіз та оцінка маркетингових можливостей підприємства. Використання матриці Ансоффа.
  5. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України
  6. Аналіз та оцінка рівня соціального розвитку регіонів України
  7. Аудиторський ризик і його оцінка
  8. Вивчення й оцінка КІСП
  9. Визнання , теорії та критерії держав
  10. Визнання закордонних сертифікатів
  11. Визнання курсової різниці від операцій в іноземній валюті за ПБО 21
  12. Визнання недоведеними тих фактичних обставин справи, які раніше вважалися встановленими.

1. Визнання, оцінку і облік дебіторської заборгованості здійснювати у відповідності з вимогами П(С)БО 10 «Дебіторська заборгованість».

2. Дебіторську заборгованість визнавати активом, якщо є ймовірність одержання підприємством майбутніх економічних вигод і її сума може бути достовірно визначена.

3. На дату балансу заборгованість поділяти на довгострокову та поточну.

4. Довгострокову дебіторську заборгованість визнавати як таку, що виникає не в ході операційного циклу і погашатися буде після дванадцяти місяців з дати балансу (довгострокові контракти, надані позики працівникам на строк більше одного року, ін.), відображати в балансі по первісній вартості.

5. Поточну дебіторську заборгованість за товари, роботи, послуги визнавати активом одночасно з визнанням доходів від реалізації і відображати на рахунках обліку за первісною вартістю і строками її погашення протягом дванадцяти місяців з дати балансу.

Враховуючи особливості практики розрахунків з дебіторами та з метою забезпечення збору платежів за послуги, недопущення безнадійної заборгованості по терміну позовної давності встановити наступне:

а) якщо при погашенні дебіторської заборгованості боржником у первинних платіжних документах не зазначено рахунок або термін, за який відбувається погашення заборгованості, зараховувати платежі чи інші форми розрахунків в оплату заборгованості у міру її виникнення в хронологічній послідовності згідно з принципом нарахування і відповідності;

7. Дебіторську заборгованість за товари, роботи, послуги на дату балансу відображати за чистою реалізаційною вартістю.

 

8.3 Порядок списання безнадійної дебіторської заборгованості

1. На дату балансу відповідальним працівникам Департаменту доходів та фінансів за розрахунки з дебіторами здійснювати інвентаризацію розрахунків та надавати інформацію для прийняття рішення про визнання такої заборгованості сумнівною для початку ведення претензійної роботи (досудових дій) з метою її стягнення.

2. При проведення інвентаризації використовувати типову форму по обліку результатів інвентаризації № Інв-17 «Акт інвентаризації розрахунків з покупцями, постачальниками та іншими дебіторами та кредиторами».

Підставою для списання безнадійної дебіторської заборгованості є:

- акти звіряння розрахунків з покупцями та іншими дебіторами (у випадку відсутності підписаного покупцем акту звіряння розрахунків з дебіторами працівником, відповідальним за ведення розрахунків з дебіторами, складається пояснювальна записка з вказаною причиною відсутності підпису дебітора (ліквідація, банкротство, смерть дебітора, відмова від підпису та інше)

- висновок, який складається та підписується відповідальною особою юридичного відділу, про можливість списання з балансу дебіторської заборгованості (вказуються здійснені заходи щодо її стягнення чи причини відсутності заходів щодо її стягнення);

- рішення Правління товариства про списання дебіторської заборгованості.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)