АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визнання та оцінка

Читайте также:
  1. Аналіз та оцінка екологічної складової регіональної системи
  2. Аналіз та оцінка ефективності експортних операцій
  3. Аналіз та оцінка ефективності імпортних операцій
  4. Аналіз та оцінка маркетингових можливостей підприємства. Використання матриці Ансоффа.
  5. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України
  6. Аналіз та оцінка рівня соціального розвитку регіонів України
  7. Аудиторський ризик і його оцінка
  8. Вивчення й оцінка КІСП
  9. Визнання , теорії та критерії держав
  10. Визнання закордонних сертифікатів
  11. Визнання курсової різниці від операцій в іноземній валюті за ПБО 21
  12. Визнання недоведеними тих фактичних обставин справи, які раніше вважалися встановленими.

1. Товарно-матеріальні цінності визнавати, оцінювати та обліковувати згідно з вимогами П(С)БО 9 «Запаси». Одиницею запасів визначити кожне найменування цінностей.

2. Здійснювати зарахування запасів на баланс за їхньою первісною вартістю, визначеною відповідно до норм П(С)БО 9 «Запаси». Облік запасів вести по місцях зберігання та матеріально-відповідальних особах. З усіма матеріально-відповідальними особами укласти договори матеріальної індивідуальної відповідальності.

3. Встановити, що одиницею запасів для бухгалтерського обліку є окреме найменування виду запасів:

- виробничі запаси (сировина, основні та допоміжні матеріали, комплектуючі вироби, напівфабрикати тощо);

- малоцінні та швидкозношувані предмети (МШП);

- товари, придбані (отримані) для продажу.

4. Предмети, строком використання менше одного року, що супроводжують виробничий процес протягом звітного періоду, обліковувати на рахунку 22 «Малоцінні та швидкозношувані предмети». У момент передачі таких активів в експлуатацію виключати їх із складу активів (списуються з балансу) з подальшою організацією їх оперативного кількісного обліку за місцями експлуатації і відповідними особами протягом строку фактичного використання таких предметів.

5. Запаси, одержані підприємством безоплатно, визнавати за їх справедливою вартістю з урахуванням витрат, передбачених п. 9 П(С)БО 9.

6. У разі якщо на момент оприбуткування запасів неможливо достовірно визначити їх первісну вартість, такі запаси можуть оцінюватися та відображатися за справедливою вартістю з наступним коригуванням до первісної вартості.

7. При відпуску запасів у виробництво, продаж здійснюють за методом ЛИФО – по партіям.

8. Запаси, які не принесуть економічних вигод у майбутньому, визначати неліквідними і списувати в бухгалтерському обліку.

9. Переоцінку запасів проводити у разі необхідності на підставі рішення постійно діючої інвентаризаційної комісії.

10. Суми нестач і втрат від псування цінностей до прийняття рішення щодо конкретних винуватців відображати на позабалансових рахунках. Після встановлення осіб, які повинні відшкодувати втрати, сума, що підлягає відшкодуванню, зараховується до складу дебіторської заборгованості і в дохід звітного періоду. Суми нестач, які списуються в межах норм природного убутку, включаються до складу витрат операційної діяльності.

11. Запаси, що виготовляються власними силами підприємства, обліковувати як напівфабрикати за їх видами, по виробничій собівартості.

12. Матеріальні цінності, що прийняті підприємством на відповідальне зберігання, переробку (давальницька сировина), комісію або без супроводжувальних документів обліковувати на позабалансовому рахунку 02 «Активи на відповідальному зберіганні».

13. Для списання виробничих запасів, які були використані по підприємству або які непридатні для експлуатації в результаті довгого терміну зберігання на складах створити постійно діючу робочу комісію в складі:

Голова комісії - головний інженер Демків С. П. Члени комісії – комірник Щербина К. М., бухгалтер Котляр Л. І., головний механік Горбик В. О.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)