АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Після виконання роботи студент повинен. Інструкційна картка до проведення практичного заняття № 7

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. Cамостійна робота студентів
  3. I. Організація студентів до практичного заняття
  4. I. Організація студентів до практичного заняття
  5. II. Достижения студента в научно-исследовательской деятельности (НИР)
  6. II. Індивідуальна робота студентів.
  7. II. Індивідуальна робота студентів.
  8. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  9. II. Основные принципы и правила поведения студентов ВСФ РАП.
  10. II. Стипендиальное обеспечение студентов, аспирантов и докторантов
  11. III. Достижения студента в общественной деятельности
  12. III. МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ СТУДЕНТАМ ПО ПОДГОТОВКЕ К СЕМИНАРУ

Інструкційна картка до проведення практичного заняття № 7

З дисципліни «Фінанси»

1. Тема заняття: «РОЗРАХУНОК ТА АНАЛІЗ ОСНОВНИХ ПОКАЗНИКІВ СКЛАДУ ТА СТРУКТУРИ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ»

2. Мета заняття:

дидактична: закріпити знання, сформувати вміння і навички по розрахунку і аналізу основних показників складу та структури місцевих бюджетів;

виховна та розвиваюча: сприяти формуванню особистості, розвивати логічне мис-лення, точність в розрахунках, акуратність в роботі, інтерес до майбутньої спеціальності.

Після виконання роботи студент повинен

знати: сутність і призначення міського бюджету, формування загального і спеціального фонду, класифікацію доходів за джерелами та економічною природою; мето-дику розрахунку і аналізу основних показників складу та структури місцевих бюджетів.

вміти: розрахувати і проаналізувати основні показники складу та структури місцевих бюджетів.

3. Матеріально-технічне оснащення робочого місця: калькулятори, інструкційна картка, опорний конспект для самостійного вивчення з дисципліни «Фінанси».

4. Інструктаж з техніки безпеки: дотримуватись правил техніки безпеки під час роботи в кабінеті.

 

5. Короткі відомості з теоретичної частини роботи.

Місцевий бюджет — це тільки частина фінансових ресурсів, необхідних для фінансування всіх функцій і завдань, які виконують органи місцевого самоврядування.

Мінімальні розміри місцевих бюджетів визначаються на основі нормативів бюджетної забезпеченості на одного жителя з урахуванням економічного, соціального, природного стану відповідних територій, виходячи з рівня мінімальних соціальних потреб, установлених законодавством.

Місцевий бюджет може складатися із загального й спеціального фондів.

Загальний фонд включає надходження з поточного або реєстраційного рахунку фінансового органу на поточний або реєстраційний рахунок установи платіжним дорученням, в якому вказуються суми засобів, виділених на видатки установи в розрізі кодів економічної класифікації.

Спеціальний фонд має формуватися з конкретно визначених джерел надходжень і використовуватися на фінансування конкретно визначених цілей.

Місцевий бюджет поділяється на поточний (адміністративний) бюджет і бюджет розвитку (капітальний або інвестиційний).

Наявність видатків є причиною утворення доходів. Доходи місцевих органів влади можна класифікувати за їхніми джерелами та за економічною природою.

За джерелами доходи місцевих органів влади поділяють на податкові доходи, неподаткові доходи, а також трансферти від центральної влади та органів влади вищого територіального рівня.

За економічною природою доходи місцевих органів влади поділяють на власні, закріплені і регульовані.

Власні доходи — це доходи, що мобілізуються місцевою владою самостійно на основі власних рішень і за рахунок джерел, визначених місцевим органом влади.

Закріплені доходи — це одна з форм доходів, переданих місцевим органам влади на стабільній, довгостроковій основі.

Регульовані доходи — це також одна з форм доходів, що передаються центральною владою місцевим органам влади або з бюджетів територій вищого адміністративного рівня до бюджетів територій нижчого адміністративного рівня. Власні та закріплені доходи є основою самостійності місцевих бюджетів.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)