АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тальк – білий кристалічний порошок без запаху. Мало розчинний у воді, важко розчинний у спирті, практично нерозчинний в ефірі і хлороформі

Читайте также:
  1. I. Клінічні - залежать від ступеня важкості та перебігу захворювання.
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. I. Організація студентів до практичного заняття
  4. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  5. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  6. XXX. Практичность (фактор М-)
  7. Алгоритм практичного навику
  8. Алгоритм практичного навику
  9. Безпека праці, як галузь практичної діяльності
  10. Бібліографічний список до практичного заняття
  11. Важко оцінити, наскільки реформування податку з доходів
  12. Важковиховуваного учня (учениці)

ППК (зв. бік) ППК (лиц. бік)

Дерматолу 5,0 07/04/2011 №8

Цинку оксиду 10,0 Zinci oxidi 10,0

Тальку 15,0 Dermatoli 5,0

m(заг) = 30,0 Talci 15,0

————————————

m(заг) = 30,0

Приготував:

Перевірив:

Відпустив:

Технологія приготування

В ступці подрібнюють 10,0 цинку оксиду, потім додають 5,0 дерматолу і змішують. До отриманої маси порошків додають (при змішуванні) 15,0 тальку. Про якість однорідності судять по рівномірності забарвлення суміші порошків (дерматол – жовтого кольору). Стерилізують в повітряному стерилізаторі при температурі 180°С – 1 год. Оформляють сигнатурою, наклеюють номер рецепта, додаткові етикетки: «Зберігати в сухому місці», «Зберігати в захищеному від світла місці».

Рецепт 9

Rp.: Extracti Rhei sicci 1,25

Spiritus aethylici 90% 5,0

Sirupi simplici 95,0

Misce. Da. Signa. Проносний засіб.

Даний лікарський препарат – сироп з екстрактом ревеню і спиртом етиловим.

Екстракт ревеню сухий – великий порошок жовтувато-бурого кольору, своєрідного запаху, гіркуватого смаку. З водою (1:100) дає мутний розчин кислої реакції. З рівним обсягом спирту зазначений водний розчин стає прозорим.

Сироп цукровий – прозора безбарвна чи слабко жовтого кольору, густувата рідина солодкого смаку, без запаху.

Спирт етиловий 90% - безбарвна прозора рідина з характерним спиртовим запахом.

 

ППК (зв. бік) ППК (лиц. бік)

Екстракту ревеню сухого 1,25 07/04/2011 №9

Спирту етилового 90% 5,0 Extracti Rhei sicci 1,25

Сиропу цукрового 95,0 Spiritus aethylici 90% 5,0

m(заг) = 101,25 Sirupi simplici 95,0

————————————

m(заг) = 101,25

Приготував:

Перевірив:

Відпустив:

Технологія приготування

В підставку вносять 1,25 сухого екстракту ревеню, додають 5,0 спирту етилового 90% і перемішують до розчинення. Одержаний розчин фільтрують через сухий беззольний складчастий паперовий фільтр, змішують з 95 частинами цукрового сиропу і стерилізують насиченою парою під тиском при температурі 120°С – 12 хв.

Сироп не охолоджуючи розливають ще гарячим у флакони для відпуску, що негайно закупорюють і пробки заливають парафіном. Зберігають у прохолодному темному місці.

Оформляють сигнатурою, наклеюють номер рецепта, додаткові етикетки: «Зберігати в сухому місці», «Зберігати в захищеному від світла місці».

 

Рецепт 10

Упаковка, зберігання і контроль якості дитячих лікарських форм

Усі лікарські форми, що виготовляються для дітей, особливо для немовлят, піддаються повному хімічному контролю.

При відсутності в штаті аптеки провізора-аналітика завідувач аптеки зобов'язаний забезпечити проведення повного хімічного контролю всіх рідких лікарських форм для внутрішнього вживання, призначених для новонароджених дітей. При відсутності методик кількісного аналізу вони повинні бути перевірені якісним аналізом. Як виняток допускається виготовлення складних за складом лікарських форм, що не мають методик якісного і кількісного аналізу, для немовлят у присутності аналітика чи провізора-технолога «під спостереженням».

При контролі лікарських форм для дітей особливу увагу звертають на лікарські форми, застосовувані в очній практиці, що містять наркотичні й отруйні речовини, а також розчини для лікувальних клізм. При відпуску ліків для дітей звертають увагу батьків на час і особливості їх прийому, а також умови зберігання.

Зберігаютьсяв упакуванні, що охороняє від зовнішніх впливів і забезпечує стабільність препарату протягом зазначеного терміну придатності, у сухому і, якщо необхідно, прохолодному, захищеному від світла місці.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)