АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Маркетинговий і фармакоекономічний аналіз номенклатури ДЛФ промислового і екстемпорального виробництва

Читайте также:
  1. D. Аналізатор спектру шуму
  2. FTA – Аналіз «дерева відмов».
  3. LL(1)-синтаксичний аналізатор для мови Pascal
  4. Q - обсяг виробництва.
  5. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  6. А. Макроаналіз по виду зламів.
  7. Автоматизація виробництва
  8. Алонж аналіз
  9. Альтернативний аналіз (Alternative Analysis)
  10. Альтернативні витрати виробництва велосипеда відносяться до
  11. Аналіз алгоритмів
  12. Аналіз асортименту і структури продукції.

Для проведення маркетингового і фармакоекономічного аналізу номенклатури дитячих лікарських форм, взяли 20 препаратів, які представлені 7 іноземними країнами – виробниками, зокрема фармацевтичними фірмами України, Німеччини, Чеської Республіки, Швейцарії, Болгарії, Росії та Польщі (рис. 1).

Рис. 1. Структуризація ринку дитячих лікарських препаратів

залежно від країни-виробника

 

Частка українських виробників, щодо іноземних становить 40% проти 60%, що є суттєвою різницею, проте у порівнянні з будь-якою одною країною з цього переліку показники по виробництву в Україні значно вищі.

Дитячі лікарські препарати екстемпорального виробництва пропонують в різних лікарських формах: сиропи, присипки і порошки, суспензії, таблетки, супозиторії. Результати аналізу дитячих лікарських засобів представлені на рисунку 2, вказують про розподіл препаратів за видом лікарської форми з врахуванням кількості пропозицій цієї форми на ринку.

Рис. 2. Аналіз пропозицій лікарських форм

дитячих лікарських препаратів

 

Як видно з рисунка 2, найбільш численно пропонують сиропи – 40% від усіх пропозицій, друге місце посідають порошки і присипки – 28%. Це пояснюється хорошою біодоступністю і зтучністю застосування.

На наступних рисунках приведено застосування і фармакотерапевтичні групи, за якими поділяються взяті для аналізу лікарські препарати.

Рис. 3. Аналіз дитячих лікарських препаратів відносно їхнього застосування

Рис. 4. Аналіз асортименту дитячих лікарських препаратів

з позиції фармакотерапевтичних груп

 

На основі рисунків 3 і 4, видно на ринку дитячих лікарських препаратів переважають засоби для лікування попрілостей і захворювань верхніх дихальних шляхів (25%) – відносно застосування, а відносно фармакотерапевтичних груп – відхаркувальні і антисептичні – по 38 і 25% відповідно.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)