АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір по карті траси трубопроводу та шляхів підвозу труб

Читайте также:
  1. Аналіз можливих шляхів підвищення метрологічної надійності засобів електричних вимірювань
  2. Вибір альтернативної стратегії.
  3. Вибір бази практики
  4. ВИБІР БЛИСКАВКОВІДВОДІВ
  5. Вибір варіанта контрольної роботи
  6. Вибір варіанта контрольної роботи
  7. ВИБІР ВАРІАНТУ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  8. Вибір варіанту контрольної роботи. Підбір і вивчення літератури.
  9. Вибір варіанту розрахунково-графічної (контрольної) роботи
  10. Вибір високовольтних вимикачів та приводів.
  11. Вибір високовольтного кабелю
  12. Вибір гальма.

Вступ

Роботи по підготовці до розгортання трубопроводу починаються з моменту отримання задачі. У наказі (розпорядженні) старшого начальника на розгортання трубопроводу коротко переказується бойова і тилова обстановка, а також вказуються:

- напрямок розгортання трубопроводу;

- початковий і кінцевий, а іноді і проміжні пункти траси;

- терміни подачі пального;

- сорт пального;

- продуктивність перекачки по трубопроводу;

- порядок взаємодії з іншими трубопровідними частинами і складами пального;

- додані на підсилення трубопровідній частині сили і засоби;

- розташування пунктів управління старшого начальника, порядок зв'язку з ним, періодичність і зміст донесень.

Окрім того у наказі (розпорядженні) можуть бути вказівки про можливості використання військово-автомобільних доріг; про радіаційну, хімічну, бактеріологічну обстановку, про організацію розвідки; про можливість застосування противником ЗМУ; про порядок обходу великих населених пунктів, залізничних вузлів, промислових підприємств.

 

У підготовчий період у частині організовуються і проводяться наступні основні заходи:

- з'ясування задачі, оцінка обстановки, прийняття рішення, планування виконання задачі, постановка задач підлеглим і доданим підрозділам;

- розвідка і пікетування траси трубопроводу;

- підготовка особового складу, техніки і трубопровідного обладнання до розгортання;

- вивіз труб і обладнання на пункти тимчасового складування на трасі трубопроводу;

- висування підрозділів в райони розгортання трубопроводу;

- переміщення і розгортання командного пункту частини, пунктів управління трубопровідних рот, розгортання засобів зв'язку;

- підготовка траси до розгортання трубопроводу з інженерним обладнанням гарнізонів, укриттям техніки, а також ремонти доріг, посилення мостів і обладнання об'їздів;

- обладнання переходів через природні і штучні перешкоди;

- контроль за готовністю підрозділів до виконання задачі по розгортанню трубопроводу.

 

Після з'ясування задачі і оцінки обстановки, командир частини зі своїм штабом проводить розрахунок часу на підготовку до розгортання трубопроводу. При розрахунку часу визначаються строки:

- віддачі попередніх розпоряджень підрозділам;

- підготовки необхідних розрахунків;

- переміщення труб, трубопровідного обладнання і техніки;

- розвідки і пікетування траси;

- розгортання пунктів управління і засобів зв'язку;

- евакуація поранених, хворих і уражених;

- евакуація пошкодженої техніки;

- перевірка готовності підрозділів до розгортання трубопроводу та інші заходи.

 

Основна вимога до розрахунку – це надання підлеглим необхідного часу на підготовку до виконання задачі. Послідовність і строки виконання робіт у трубопровідній частині у підготовчий період заносяться у графік на робочу карту або окремим документом.

 

В результаті з'ясування пропозицій своїх заступників і начальників служб по карті і плану графіку розгортання трубопроводу командир частини приймає рішення на розгортання, в якому визначає:

- задум дій;

- задачі підлеглим і доданим підрозділам резерву;

- порядок взаємодії підрозділів;

- організацію управління.

 

У задумі дій визначається, якими силами, і в якій послідовності командир вирішив виконувати поставлену задачу по розгортанню трубопроводу.

Рішення командиром частини може бути прийняте як на цілий період розгортання трубопроводу, так і на перші один-два дні виконання задачі. Про прийняте рішення командир доповідає безпосередньому начальнику за його вимогою, але процес доповіді не повинен затримувати проведення рішення в життя. За будь-яких умов обстановки задачі підрозділам необхідно доводити зразу ж після прийняття рішення.

Рішення оформлюється штабом частини одночасно з прийняттям його командиром. Остаточно воно оформлюється після того, як буде уточнено на місцевості і затверджено старшим начальником. Рішення командира частини на розгортання трубопроводу оформлюється на робочій карті і знаходить відображення в наказах на висування і розгортання трубопроводу.

Рішення командира є основою управління підрозділами. У відповідності з ним організуються і проводяться всі заходи по керівництву підрозділами у ході висування і розгортання трубопроводу.

Одночасно у штабі частини відпрацьовуються наступні основні документи:

1. Наказ на розгортання трубопроводу.

2. План-графік розгортання трубопроводу.

3. Профіль траси і технологічна схема трубопроводу.

4. Схема організації зв'язку.

5. План організації управління, патрульно-аварійної служби і протипожежної охорони на трасі трубопроводу.

6. Схема розміщення, охорони і оборони КП трубопровідної частини.

7. При необхідності можуть розроблятися і інші документи.

 

 

Вибір по карті траси трубопроводу та шляхів підвозу труб.

 

Місцевість, по якій буде пролягати траса трубопроводу, ретельно вивчається по топографічній карті з масштабом 1:50000 або 1:100000.

При оцінці карти визначають іі основні характеристики: масштаб, рік видання, висоту січення, граничну крутість схилів; вивчають кліматичні умови, характер місцевості і ґрунтів, мережу автомобільних і залізничних доріг, водні перешкоди і інші дані, зв'язані з наступними роботами. Намічаються дільниці траси, які необхідно більш ретельно вивчити при розвідці.

При виборі траси трубопроводу керуються наступним:

- траса повинна пролягати по найкоротшій відстані між початковим, кінцевим і проміжним пунктами;

- ретельно вибираються на карті ділянки, де можливо вести машинний монтаж, на ділянках, де він утруднений, планується монтаж вручну;

- для траси вибираються дороги з найменшою інтенсивністю руху, придатні для машинного монтажу трубопроводу, підвозу труб і обладнання;

- намічаються шляхи маневру підрозділами машинного монтажу та шляхи обходу бар’єрних ділянок (водні перешкоди, залізничні дороги, автостради, крупні населені пункти); при цьому особливо враховується велика вага та габарити засобів машинного монтажу та автотранспорту підвозу труб;

- при пересіченні трасою автомобільних і залізничних доріг за можливістю використовуються водопровідні труби і мости; при цьому слід уникати одночасного находження у них кабелів зв'язку і електропередач;

- при виборі траси суворо враховується протипожежна норма для польових трубопроводів;

- враховується можливість природного маскування трубопроводу і захисту його від впливу зброї масового ураження;

- майданчики, що передбачаються для зберігання труб повинні мати достатні розміри і під'їзні шляхи;

- підвіз труб у пункти складування слід здійснювати по дорогах загального призначення, на яких здійснюється регулювання руху і комендантська служба.

 

На підставі врахування даних вимог намічається можлива траса трубопроводу. Начальний пункт, якщо дозволяють умови місцевості, вибирається на підвищенні. Траса повинна пролягати з правої сторони від дороги, що полегшує розклад труб на місцевості вручну і перевантаження їх на машини для монтажу трубопроводу. При прокладці трубопроводу під мостами і шляхопроводами враховується висота машин для монтажу трубопроводу і завантажених автомобілів-трубовозів.

При відсутності на карті повних даних про намічену ділянку траси планується декілька її варіантів. Кінцеве рішення приймається після детальної розвідки ділянки на місцевості.

 

До початку розвідки у відповідності з прийнятим рішенням і даними гідравлічного розрахунку на карту наносяться місця розміщення командних пунктів трубопровідного батальйону, бригади (КП, ЗКП), пунктів управління трубопровідних рот, складів (відділень складів) пального, пунктів складування та тимчасового складування труб і обладнання, розташування гарнізонів насосних станцій.

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)