АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

вибухових речовин (за даними виробників)

Читайте также:
  1. АФО обміну речовин
  2. Б) земельні ділянки з еродованими, перезволоженими, з підвищеною кислотністю або засоленість, забрудненими хімічними речовинами ґрунтами та інші.
  3. Виходячи з поживності добрив і знаючи дози виносу речовин відповідними культурами, можна обчислити приріст їх урожайності.
  4. Для зручності вивчення всі фактори імунної системи поділяють на клітинні (приймають участь клітини) і гуморальні (працюють біологічно активні речовини).
  5. Інгаляція лікарських речовин за допомогою індивідуального аерозольного інгалятора
  6. Методи контролю за обміном речовин
  7. Наркотичні речовини: дія на людину, класифікація
  8. Обмін речовин та перетворення енергії в клітині.
  9. ПГ-7В, ПГ-7ВЛ, ПГ-7ВР. Призначення, бойові властивості, порядоквикористання, загальна будова, на чому заснована вражаюча дія, які вибуховіречовини використовуються.
  10. Робота з даними сортування, відбір даних за допомогою автофільтру та розширеного фільтру, виведення підсумків.
  11. Розрахунок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

 

Модель, виробник   Принцип дії Типи ВР, що виявляються Чутливість
«Эдельвейс-3» (Росія) Газохроматографічний   Динаміт, тро-тил, пластикові ВР 3*10-15 г/см3 (за ТNТ)
«Эдєльвейс-4» (Росія)   Газохроматографічний   Динаміт, тро­тил, пластикові ВР   5*10-16 г/см3 (за ТNТ)  
«ЕGIS» (США)   Газохроматографічний, хелюмінісцентний детек­тор   Динаміт, тро­тил, пластикові ВР   10-11 г пластикової ВР  
«Ionscan» (США)   Дрейфспектрометричний   Динаміт, тро­тил, пластикові ВР   10-11 г ВР у пробі  
«Intermiser» (США)   Спектрометрія рухомості іонів   Динаміт, тро­тил, пластикові ВР   10-10 ВР у пробі
«EVD-3000» (Канада)   Термічний розпад моле­кул ВР з наступною ре­єстрацією NО2-груп   Більшість вій­ськових і тех­нологічних ВР   5*10-1 г (за РЕNТ)  
«EVD-8000» (Канада)   Газохроматографічний   Більшість вій­ськових і тех­нологічних ВР   20 ррt (№6) 10-12 (ТNТ) 5*10-12 г (РЕNТ)  
«Model 97 HS» (Англія)   Газохроматографічний   Більшість вій­ськових і тех­нологічних ВР   10 ррt  
«Шельф» (Ро­сія)   Дрейфспектрофотомет-ри­чний   №6, ТNТ, Е6DN   10-13 г/см3 (за ТNТ)  
«Vixen» (США) Газохроматографічний   Більшість вій­ськових і тех­нологічних ВР   Відомостей немає  
«Ekho» (США)   Газохроматографічний   Більшість вій­ськових і тех­нологічних ВР   1 ррt з посеред­ньою концент­рацією  
«Мо-2» (Росія)   Дрейфспектрофотомет-ричний №6, ТМТ, плас­тикові ВР 10-13 г/см3 (за ТNТ)  

 

У портативному приладі для виявлення парів ВР „Пилот-М" (рис. 1) передбачений відбір проб з поверхні об'єкта за допо­могою пробовідбірних серветок з наступним нагріванням про­би. Можливий відбір проб на сітчастий концентратор.

 

 

Рис. 1. Портативний визначник парів вибухових речовин “Пилот-М”

 

Прилад дозволяє виявляти тринітротолуол, нітрогліцерин, гексоген, тентаеритротентанітрат (ТЕН). Порогова чутливість не гірше 10-13 г/см3, час індикації – не більше 1,5 сек. Індикація візуальна (рідинно-кристалічний дисплей) і звукова.

Простим у використанні є прилад EVD-3000 (рис. 2). про­би парів відбираються через форсунку, проби твердих частинок наносяться на спеціальний екран. Результат аналізу отримують через 15 секунд.

Індикація візуальна і звукова.

Рис. 2. Портативний прилад для виявлення ВР“EVD-3000”

Новою моделлю портативних експрес аналізаторів ВР є 5АВКЕ 4000. прилад здатний виявити та ідентифікувати до 40 речовин за декілька секунд. Відбір проб здійснюється всмоктуванням повітря навколишнього середовища. Мікро­частинки речовини відбираються на фільтр з наступним ана­літичним експрес-аналізом. Технологія аналізу - спектромет­рія іонної рухомості.

Прилад здатний детектувати не тільки ВР (гексоген, пентрит, ТНТ, Semex), але й наркотики (кокаїн, героїн, мєтамфетамін), хімічну зброю (іприт, фосген, синильну кислоту).

Фірма Smiths Detection розробила серію настільних систем оперативного детектування ВР.

„Ionscan 500DТ" (рис. 3) використовує технологію спект­рометрії іонної рухомості, яка дозволяє ідентифікувати ВР за однією пробою за 8 секунд.

Прилад має кольоровий сенсорний монітор, вбудований принтер, жорсткий диск обсягом 40 Гбайт.

Система введення проби виключає можливість торкатися серветок із зразками, що підвищує якість аналізу. Крім ВР при­лад дозволяє ідентифікувати і наркотики.

Останнім часом на озброєння митних служб надходять технічні засоби, які поєднують у собі властивості різних за при­значенням пристроїв. Такою є, наприклад, система контролю металевих предметів і електронної апаратури, що може монту­ватися у дверних отворах (G - 1550).

В цьому детекторі конструктивно поєднані стандартний арковий детектор металу НИКО і спеціальна система високо­частотної „завіси", які за потребою можуть функціонувати од­ночасно або окремо. Спеціальне розміщення антен гарантує виявлення у проході радіомікрофонів, призначених для пере­хоплення інформації, приладів магнітного запису, радіостанцій, вибухових пристроїв з електронними компонентами, прихова­них під одягом. Потрапляючи у зону дії високочастотної заві­си, електронні елементи, незалежно від активізації, виробляють сигнал, що їх демаскує. Цей сигнал відслідковується системою і передається на пульт індикації та керування.

До переваг G-1550 таким чином належать:

· можливість її прихованого встановлення;

· висока вірогідність виявлення об'єкта пошуку (98%);

· низька вірогідність помилки (не більше 5%);

· мізерне електромагнітне випромінювання.

Прилади серії Октава 3М – малогабаритні нелінійні лока­тори, які фіксують сигнали одночасно 2-ї і 3-ї гармонік. Вияв­ляють дистанційно радіоелектронну апаратуру і напівпровідни­кові компоненти у різних середовищах. Прилади відрізняються невисокою інтенсивністю електромагнітного випромінювання і достатньо високим співвідношенням сигнал/шум.

Прилад має такі технічні параметри:

·робоча відстань не менше 8 м;

·індикація звукова, світлова;

·маса датчика 0,7 кг;

·маса основного блоку - 3 кг;

·габаритні розміри 90ЧЗЗЧ450 мм;

·живлення – мережа змінного струму напругою 220В, ча­стотою 50 або 60 Гц.

Октава-В (нелінійний локатор) – прилад для виявлення під одягом і в багажі радіоелектронної апаратури або її вузлів. Апаратура виявляється як в активному так і у вимкнутому стані. Відрізняється низькою інтенсивністю електромагнітного випромінювання.

Технічні параметри: ширина проходу: 80 - 130 см;

· відстань від підлоги: 0 - 200 см;» маса пристрою: 9 кг;

· живлення: мережа змінного струму напругою 220 В час­тотою 50 або 60 Гц;

· потужність, що споживається, - не більше 40 Вт;

· індикація прихована, світлова, звукова.

Для виявлення електронних компонентів вибухових при­строїв може використовуватися компактний нелінійний радіо­локатор NR-мю (рис. 4), нелінійний локатор ORION NJE-4000 (рис. 5).

ORION NJE-4000 працює за принципом випромінювання радіосигналу і аналізу відбитих від електронного пристрою сиг­налів гармонік. Обробка сигналів – цифрова, поляризація ан­тени – кругова, що скорочує час пошуку електронного при­строю й збільшує імовірність його виявлення. Індикація – головний дисплей і радіотелефони.

 

Рис. 4. Нелінійний радіолокатор NR-мю

 

Рис. 5. Нелінійний локатор ORION NJE-4000


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)