АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗОБОВ’ЯЗАННЯ СТОРІН

Читайте также:
  1. Висновки (обсяг 3 сторінки).
  2. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН
  3. Відповідальність Сторін
  4. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН
  5. Відповідальність сторін
  6. Відповідальність Сторін
  7. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН
  8. Відповідальність сторін
  9. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН
  10. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН ДОГОВОРУ
  11. Відповідальність сторін за невиконання договору
  12. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН ЗА НЕВИКОНАННЯ ДОГОВОРУ

ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. Цей Договір регулює відносини Сторін, пов’язані з організацією перевезень транзитних вантажів залізничним транспортом України у міжнародному залізничному вантажному сполученні, наданням додаткових послуг, пов’язаних із цими перевезеннями, і оплатою їх Замовником за встановленими тарифами.

1.2. Організація перевезень вантажів, які експедируються Замовником,здійснюється за місячними планами і за додатковими замовленнями на перевезення вантажів у вагонах і контейнерах.

1.3. Діяльність Сторін регулюється цим Договором, Угодою про міжнародне залізничне вантажне сполучення (далі – СМГС), Конвенцією про міжнародні залізничні перевезення (далі – КОТІФ), Тарифною політикою залізниць держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав на перевезення вантажів у міжнародному сполученні на ____ фрахтовий рік, Тарифною політикою залізниць України на ____ фрахтовий рік, міжнародними договорами та чинним законодавством України.

ЗОБОВ’ЯЗАННЯ СТОРІН

2.1. У крзалізниця зобов’язується:

2.1.1. Повідомляти залізницям-учасницям перевізного процесу умови перевезень і надання додаткових послуг, пов’язаних із перевезенням вантажів.

2.1.2. Забезпечувати у встановленому порядку подачу вагонів (контейнерів) для перевезення вантажів та організовувати перевезення вантажів залізницями України.

2.1.3. Інформувати Замовника електронною поштою на підставі укладених з ГІОЦ УЗ окремих договорів про затримки вагонів на прикордонних переходах України. На запит Замовника надавати детальну інформацію про причини цих затримок за телефонами 465-12-13, 465-12-16, факс 465-12-17.

Надавати на прохання Замовника за окремим договором іншу інформацію стосовно перевезень вантажів, які ним експедируються, залізничним транспортом України.

2.1.4. Повідомляти Замовника про зміну діючих або введення нових нормативних актів з питань організації перевезень вантажів залізничним транспортом України.

2.1.5. Повідомляти Замовника не пізніше, ніж за місяць до терміну введення, про підвищення тарифів на перевезення вантажів транзитом залізничним транспортом України.

2.1.6. Не змінювати розмір провізної плати й додаткових послуг, пов’язаних із перевезенням транзитних вантажів, що перебувають у дорозі на момент введення нових тарифів, незалежно від їхнього збільшення або зменшення.

2.1.7. Надати Замовнику єдиний цифровийдесятизначнийкод для проведення розрахунків, пов’язаних із перевезеннями вантажів.

2.2. Замовник зобов’язується:

2.2.1. Здійснювати діяльність на міжнародному ринку транспортних послуг, спрямовану на залучення до перевезення транзитних вантажів залізничним транспортом України.

За відсутності обсягів перевезень протягом кварталу Укрзалізниця в односторонньому порядку має право тимчасово закрити код Замовника.

2.2.2. Вчасно перераховувати за вантажні перевезення належні Укрзалізниці суми провізної плати й додаткових зборів за встановленими тарифами.

2.2.3. Забезпечувати постійну наявність передоплатиу розмірі 35 % середньомісячної суми платежів за рахунками, пред’явленими ДП «Український Державний розрахунковий центр міжнародних перевезень» Укрзалізниці (далі – Розрахунковий центр)до сплати за попередні три місяці.

При значному зменшенні (збільшенні) обсягів перевезень Замовник надає письмове звернення до Розрахункового центру для перерахунку розміру передоплати (факс /044/ 244-09-33, 244-09-37).

2.2.4. Забезпечуватидекларування транзитних вантажів та оформлення інших видів контролю, передбачених чинним законодавством.

2.2.5. Інформувати вантажовідправників, вантажоодержувачів про вимоги правил, що діють на залізницях інших держав, а також про порядок одержання необхідних дозволів і узгоджень у відповідних компетентних органах.

2.2.6. Передбачати у своїхдоговорах із вантажовласниками умови транспортування вантажів залізничним транспортом України й передачі вантажів на прикордонних і припортових станціях та умови щодо необхідності ритмічного і рівномірного відвантаження. Інформувати вантажовідправників про порядок оформлення перевізних документів, про необхідність додання до перевізних документів додаткових примірників дорожніх відомостей для кожної транзитної залізниці, із зазначенням у них і накладній СМГС скорочених найменувань транзитних залізниць, експедиторів та їхніх кодів для кожної транзитної залізниці в послідовному порядку перевезення вантажів, а також про додання супровідних документів, необхідних для проведення прикордонного, митного, екологічного та інших видів контролю, передбачених законодавством і правилами перевезень.

2.2.7. У графі 20 накладної СМГС проставляти відмітки: «Оплату за... (зазначається скорочене найменування транзитної залізниці) осуществляет... (зазначається найменування експедитора і його код на цій залізниці)», в тому числі «Оплату за УЗ осуществляет Замовник» та зазначати десятизначний код, наданий УЗ.

Інформація про наданий Укрзалізницею код Замовника є конфіденційною. За неправомірне використання вантажовідправником експедиторського коду Замовника, зазначеного у перевізних документах, відповідальність несе Замовник.

2.2.8. З метою захисту експедиторського коду від несанкціонованого використання укласти з ДП «Головний інформаційно-обчислювальний центр Укрзалізниці» договір про надання інформації про прийом вантажів на залізниці України за кодом Замовника.

На підставі зазначеного договору Замовник, одержавши від ДП «Головний інформаційно-обчислювальний центр Укрзалізниці» інформацію про прибуття вантажів на вхідну передавальну станцію України, перевіряє правомірність використання його коду. При виявленні фактів використання коду без згоди Замовника, Замовник негайно письмово листом, телеграмою, факсом (044) 465-12-16, 465-12-17 (з подальшим підтвердженням оригіналом листа не пізніше трьох діб) повідомляє про це Укрзалізницю.

Після одержання повідомлення Замовника, Укрзалізниця зупиняє рух таких вагонів (контейнерів) територією України, про що інформує Замовника, який з’ясовує обставини, що призвели до несанкціонованого використання його коду. Про прийняте рішення щодо подальшого транспортування вантажу за призначенням Замовник повідомляє Укрзалізницю письмово (лист, телеграма, факс з подальшим підтвердженням оригіналом листа)не пізніше 3 діб з моменту звернення до Укрзалізниці про затримку вагонів (контейнерів). Якщо протягом цього часу повідомлення від Замовника не надійшло, Укрзалізниця діє згідно з положеннями статті 21 СМГС.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)