АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ

Читайте также:
  1. I. Порядок наследования восходящих
  2. I. Призвание к наследованию (основания и порядок)
  3. II. Порядок наследования нисходящих, в частности
  4. II. Порядок подачи и рассмотрения заявлений на оказание материальной помощи
  5. II. ПОРЯДОК ПРИЕМА И УВОЛЬНЕНИЯ РАБОТНИКОВ
  6. II. Порядок проведения конкурса
  7. III. Наследование казны. Особый порядок наследования
  8. III. Порядок наследования в боковых линиях в частности
  9. III. Порядок формирования информационной базы «Золотой фонд студентов».
  10. IV. Организация и порядок проведения фестиваля
  11. VII. Порядок здійснення тимчасового вилучення посвідчення водія
  12. А) традиційний порядок укладання господарських договорів.

 

3.1 Розрахунки за цим договором здійснюються через Розрахунковий центр згідно з Тарифною політикою залізниць України за тарифами, встановленими Укрзалізницею.

3.2. Замовник здійснює оплату за перевезення вантажів, додаткові послуги у національній валюті України – гривнях або у доларах США. Оплата у доларах США здійснюється за умови надання Замовником договору транспортного експедирування (договору комісії) з нерезидентом України, згідно з яким оплата за перевезення вантажів і додаткові послуги здійснюється за рахунок нерезидента.

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ РОЗРАХУНКІВ у гривнях
Одержувач   Ідентифікаційний код: Банк одержувача   МФО: Код банку: Розподільчий рахунок: ДП «Український Державний розрахунковий центр міжнародних перевезень» АБ «Експрес-Банк», 03049, м. Київ, Повітрофлотський проспект, 25 № 260330100534
РЕКВІЗИТИ ДЛЯ РОЗРАХУНКІВ в USD
Одержувач     State enterprise «Ukrainian State Clearing Centre of International Transportation» CITIUS33
Посередник (оплата через): CITIBANK, 111Wall St./Fl.9/Zonel New York, NY  
  10043, USA  
Банк одержувача: Acc. № 36128508 Express-Bank, Kiev, Ukraine EXPBUAUK
Одержувач: Acc. № 260330005341/840 Swift code

3.3. Оплата банківських операцій при переказі платежів на рахунок Розрахункового центру Укрзалізниці здійснюється Замовником.

3.4. Датою надходження платежів вважається дата зарахування сум обслуговуючим банком Укрзалізниці на розподільчийрахунок Розрахункового центру.

3.5. Розрахунковий центр відкриває картки обліку коштів Замовника з наданням відповідного номера і здійснює облік руху коштів у доларах США і гривнях окремо.

3.6. Розрахунковий центр за виконане перевезення та обслуговування вантажів надає Замовнику:

а) за наявності відмітки в графі 20 накладної СМГС: «Оплату за УЗ виконує Замовник в дол. США» – рахунок і звіт форми 4-А загальних провізних платежів за весь шлях перевезення вантажів залізничним транспортом України у доларах США;

б) за відсутності відмітки в графі 20 накладної СМГС про валюту оплати за перевезення – рахунок у гривнях і звіт форми 4-А у доларах США з перерахуванням у гривні загальних провізних платежів за весь шлях перевезення вантажів залізничним транспортом України. При перерахуванні платежів за перевезення транзитних вантажів застосовується курс перерахунку доларів США у гривні за курсом Національного банку України на момент закінчення перевезення територією України. При цьому кожний вид платежів (провізна плата, додаткові збори) перераховуються в гривні з округленням до 0,01 гривні, після чого платежі в національній валюті підсумовуються за рядком та звітом.

3.7. Розрахунковий центр на підставі виставлених рахунків і звіту форми 4-А за фактичне виконання робіт списує кошти з картки обліку Замовника в рахунок оплати за виконані залізницями України перевезення.

3.8. При незгоді з сумою провізних платежів, зазначеною у рахунках, Замовник у встановлені СМГС терміни повідомляє письмово Розрахунковий центр (факс: (044) 244-09-33, 244-09-37).

У разі виявлення недоборів чи переборів провізних платежів Розрахунковий центр здійснює перерахунок і надлишок стягненої суми перераховує на картку обліку Замовника як оплату за майбутні перевезення або додатково стягує недобори грошових сум у терміни, встановлені СМГС.

Перерахунок у таких випадках здійснюється при розрахунках за наступний місяць або при проведенні звіряння.

Після проведення перерахунку Замовнику надається звіт форми 4-А зі старим номером з літерою «П» на дату проведення перерахунку.

3.9. При встановленні тарифних ставок і коефіцієнтів до базових ставок Тарифної політики залізниць України за умови залучення гарантованих обсягів перевезень, підведення підсумків виконання обсягів перевезень вантажів Укрзалізницею може здійснюватись: щомісячно, щоквартально, за півріччя, за дев’ять місяців, або за рік.

Підсумки підводяться з урахуванням сумарного обсягу вантажів, перевезених територією України, з обумовлених станцій або за обумовленими маршрутами.

У разі невиконання гарантованих обсягів перевезень провізна плата перераховується за загальними базовими тарифними ставками.

У разі встановлення відкладених знижок або відкладених тарифних ставок при виконанні обумовлених обсягів перевезень здійснюється перерахунок провізної плати із застосуванням тарифних ставок, встановлених за умови залучення гарантованих обсягів перевезень.

Перерахунок у таких випадках здійснюється після підведення підсумків виконання обсягів перевезень.

Після проведення перерахунку Замовнику надається звіт форми 4-А зі старим номером з літерою «П» на дату проведення перерахунку.

3.10 Якщо сума передоплати Замовника складає менше 35 % середньомісячної суми платежів, нарахованих і виставлених Розрахунковим центром для оплати за попередній тримісячний період, Укрзалізниця має право призупинити перевезення вантажів під кодом Замовника до внесення необхідної суми передоплати.

3.11. У разі виникнення заборгованості за виконані перевезення Укрзалізниця припиняє перевезення вантажів за кодом Замовника, про що він негайнописьмово повідомляється.

Розрахунковий центр нараховує Замовнику пеню у розмірі 0,5 % від суми заборгованості за кожний день прострочення платежу з моменту виставлення рахунка, але не більше подвійної облікової ставки Національного банку України, яка діяла у період, за який нараховується пеня.

У разі недостатності суми, що надійшла від Замовника, для виконання грошового зобов’язання у повному обсязі з цієї суми погашаються вимоги Укрзалізниці у такій послідовності: у першу чергу – пеня; у другу чергу – основна сума боргу.

3.12. Сторони не менше одного разу на три місяці проводять звіряння розрахунків сум провізних платежів за виконані залізницями України перевезення, виставлених Розрахунковим центром, і оплати, здійсненої Замовником, що оформляється актом, а у випадку розбіжностей – додатково протоколом звіряння.

У разі неявки Замовника для звіряння, Розрахунковий центр направляє йому лист із переліком виставлених рахунків, за якими не проведене звіряння. Якщо протягом місяця від Замовника не надходить письмова відповідь, то вважається, що всі виставлені рахунки повністю прийняті Замовником.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)