АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИРОБНИЧІ ВІДНОСИНИ

Читайте также:
  1. Аграрні відносини, їх зміст та особливості.
  2. Валютні відносини і мажнародний валютний механізм
  3. Взаємовідносини між паразитом і хазяями.
  4. Виробничі запаси
  5. Виробничі кооперативи: поняття, види, особливості створення та діяльності.
  6. Виробничі ресурси та їх різновиди
  7. Виробничі фонди підприємства і витрати виробництва.
  8. Відносини адвоката з клієнтами
  9. Відносини адвоката з судом та іншими учасниками судового процессу
  10. Відносини адвоката при здійсненні професійної діяльності з іншими органами та особами
  11. Відносини Індії з Індонезією на сучасному етапі

Колективний договір

Загальні положення

1. Сторони колективного договору:

─ Начальник відділу культури Погребищенської райдержадміністрації Кравчук Г.М.

─ Райком профспілкової організації працівників культури, який представляє інтереси працівників – Ситнюк Є. Г.

2. Сторони визнають повноваження одна одної і зобов'язуються дотримуватися принципів соціального партнерства (паритетності представництва, рівноправності сторін, взаємної відповідальності, конструктивності та аргументованості під час проведення переговорів (консультацій) щодо укладення договору, внесення змін і доповнень до нього, вирішення всіх питань, що є предметом договору), чинного законодавства про працю та умов цього договору.

3. Сторони визнають договір нормативним актом, норми і положення якого діють безпосередньо і, якщо це не суперечить чинному законодавству, є обов'язковими для виконання адміністрацією, працівниками і профспілковим комітетом.

4. Дія колективного договору поширюється на всіх працівників установи незалежно від їхньої приналежності до профспілкової чи іншої організації, громадської чи політичної.

5. Колективний договір схвалений загальними зборами трудового колективу, протокол № 5 від 04.04.2012р. та набуває чинності з дати реєстру.

6. Дія даного колективного договору 3 роки. Після закінчення строку чинності колективний договір продовжує діяти до того часу, поки сторони не укладуть новий, або не переглянуть чинний. (ст.17 КЗпП). Сторони, які підписали колективний договір, щорічно звітують про його виконання (ст.20 КЗпП)

7. Зміни та доповнення до даного колективного договору вносяться в обов’язковому порядку у зв’язку зі змінами чинного законодавства України з питань, що є предметом колективного договору. Внесені зміни набувають чинності після проведення переговорів та досягнення згоди працівників установи, а також згоди сторін колективного договору, шляхом його підписання.

8. Пропозиція кожного із сторін щодо внесення змін і доповнень до колективного договору розглядається спільно. Рішення приймається у 10-денний строк з дня отримання іншою стороною.

9. Жодна із сторін не може приймати рішення щодо змін умов колективного договору в односторонньому порядку, що змінюють положення даного договору або припиняють їх виконання.

10. Сторони починають переговори щодо укладання нового договору на наступний рік, не пізніше як за два місяці до закінчення поточного календарного року.

11. Керівник установи, організації, або уповноважений ним орган у триденний термін після підписання колективного договору подає його на реєстрацію у відповідні органи і через 5 днів після реєстрації доводить його до відома трудового колективу і профспілкової організації.

ВИРОБНИЧІ ВІДНОСИНИ

Керівник установи, організації, або уповноважений ним орган зобов’язується:

1. Правильно організувати працівників, щоб кожен працював за своєю спеціальністю і кваліфікацією, мав закріплене за ним робоче місце.

2. Забезпечити здорові і безпечні умови праці.

3. Забезпечувати моральну і матеріальну зацікавленість працівників у результатах особистої праці.

4. Видавати працівникам заробітну плату в установлений термін.

5. Забезпечити суворе дотримання трудової дисципліни, згідно чинного законодавства вживати ефективних заходів до її порушників, враховуючи при цьому думку трудового колективу.

6. Неухильно дотримуватись законодавства про працю і правил з питань охорони праці, постійно покращувати їх.

7. Своєчасно розглядати і впроваджувати раціоналізаторські пропозиції, підтримувати і заохочувати кращих працівників.

 

Профспілковий комітет зобов’язується:

Запобігати виникнення трудових спорів, а у разі виникнення, розв’язати їх без зупинки роботи установи.

 

 

ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ

Керівник установи, організації,або уповноважений ним орган зобов’язується:

1. Здійснювати прийом на роботу нових працівників згідно КЗпП.

2. Звільняти працівників лише за умов передбачених законодавством

3. Напередодні святкових і неробочих днів, робочий день скорочується на 1 годину. Святкові дні: 1 січня – Новий рік; 7 січня – Різдво Христове; 8 березня – Міжнародний жіночий день; 1 і 2 травня – День міжнародної солідарності трудящих; 9 травня – День Перемоги; 28 червня – День Конституції України; 24 серпня – День незалежності України; Дні релігійних свят: 7 січня – Різдво Христове; один день (неділя) – Пасха (Великдень); один день (неділя) – Трійця;

4. У випадках, коли святковому дню передують дні щотижневого відпочинку, скорочення тривалості робочого дня не проводиться. Робота у вказані дні компенсується згідно чинного законодавства.

5. Усім працівникам гарантувати щорічну оплачувану відпустку, визначену ЗУ «Про відпустки», а саме: 28 календарних днів. Згідно (ст.8 п. 2) ЗУ «Про відпустки», працівникам з ненормованим робочим днем надавати додаткову відпустку – 4 календарні дні.

6. Графік щорічних оплачуваних відпусток затверджується за згодою з профспілковим комітетом не пізніше 15 січня поточного року. За бажанням працівника надавати йому відпустку без збереження зарплати тривалістю не більше 15 днів поточного року (ст. 25) ЗУ «Про відпустки».

7. Не допускати без згоди працівника поділу відпустки на частини, надання відпустки з ініціативи начальника, або уповноваженого ним органу.

8. Передбачити надання додаткових оплачуваних відпусток у зв’язку:

- Одруженням працівника – 2 дні;

- Народженням дитини – 1 день;

- Смертю близьких родичів – 2 дні, без урахування часу на проїзд;

9. Сприяти працівникам у наданні чи перенесенні чергової відпустки протягом поточного року у випадку їх оздоровлення (придбання путівки на санітарно-курортне лікування).


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)