АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Україна і ЄС парафують Угоду про асоціацію, переговори з якою тривали 5 років

Читайте также:
  1. Асортимент «Вітмарк-Україна»
  2. Вопрос Поняття та види процесуальних строків.
  3. З книжки Георгія Касьянова «Україна 1991–2007. Нариси новітньої історії»
  4. Історія компанії «Вітмарк-Україна»
  5. М. Одеса, Україна
  6. Парафовано угоду про вільну торгівлю між Україною і ЄС
  7. Переговори про вихід з Іловайська
  8. Поняття види та правові засади господарських процесуальних строків.
  9. Правобережна Україна, Галичина та Закарпаття
  10. Радянсько-польська війна і Україна
  11. Революційний демократизм (Росія, Україна)
  12. Тема 20. Україна напередодні національно-визвольної революції ХVІІ ст.

Парафування почнеться в п'ятницю в другій половині дня і триватиме близько трьох годин.

Парафування документа є технічним процесом узгодження тексту, домовленості щодо якого були досягнуті на рівні глав делегацій.

Після парафування документ повинен бути підписаний, ратифікований і імплементований, що є вже політичним процесом.

Разом з тим, як стверджують у Брюсселі, в свого роду "вичитування" ще потребує Угода про глибоку та всебічну зону вільної торгівлі.
"Це не переговори, а тільки вичитування, яке триватиме певний час. Коли обидві частини будуть повністю готові, вони будуть відправлені на переклад – на це піде декілька місяців", - зазначає джерело.

Згідно з процедурою, далі текст повинен бути переведений і переданий Раді ЄС, яка дасть мандат на його підписання.

Однак, для того, щоб процес підписання відбувся, в Україні мають бути створені необхідні умови.

Зокрема, Брюссель наполягає на тому, щоб Україна поважала і дотримувалась основних європейських цінностей.

Це - верховенство права, незалежна судова система, вирішення проблеми виборчого судового правосуддя, політично мотивованих судів, проведення вільних і справедливих виборів, конституційної реформи.

«Це для нас – проблеми пріоритетно важливі для того, щоб оцінювати, чи підходить політична атмосфера для того, щоб просуватися на наступний етап», - стверджують в Брюсселі.


Інтерфакс-Україна

 

 

21.03.12 Дату парафування Угоди про асоціацію в ЄС пропустили без суперечок

 

Брюссель підтверджує остаточну дату парафування Угоди про асоціацію Україна-ЄС – 30 березня 2012 року.

Дипломатичне джерело в Брюсселі повідомило, що інформація про парафування документа була заслухана в цей день у рамках засідання постійних представників країн-членів ЄС (так званий COREPER-2).

Оскільки питання носило технічний характер, дискусія щодо нього не проводилася.

Таким чином, 30 березня в Брюсселі голови переговорних команд – заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін і виконуючий директор Європейської служби зовнішньої діяльності з питань Росії, Східного партнерства і Західних Балкан Мирослав Лайчак (Miroslav Lajčák) повинні поставити свої підписи на більш ніж 1,5 тис. сторінок тексту.

//Інтерфакс-Україна

13.03.12. Україна і ЄС парафують Угоду про Асоціацію 30 березня 2012 року

 

Україна і Євросоюз погодили дату парафування Угоди про Асоціацію – процедура пройде в Брюсселі 30 березня.

До цієї дати у Верховній Раді мають намір прийняти спеціальну заяву із закликом до ЄС підписати Угоду про Асоціацію і негайно ввести в дію її економічну частину. Голосування з даного документу стане приводом для протистояння в парламенті – його текст вже викликав питання у представників опозиції.

Як повідомляє Коммерсантъ-Украина в статті «За угодою згоди немає», вчора глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов і заступник голови парламентського комітету у міжнародних справах Леонід Кожара зареєстрували у Верховній Раді проект постанови «Про прийняття Угоди про Асоціацію, включаючи глибоку та всебічну зону вільної торгівлі між Україною і ЄС». У розпорядженні видання опинився текст документа.

Документ «закликає Євросоюз і його країни-члени продемонструвати політичну волю і забезпечити якнайшвидше підписання Угоди про Асоціацію».

Поява документа саме зараз не випадкова. Джерела в МЗС запевняють, що Київ і Брюссель погодили дату парафування Угоди про Асоціацію, після чого формально може бути запущений процес підготовки договору до підписання. Ця церемонія відбудеться 30 березня в Брюсселі. «Ми хочемо прийняти цю заяву в 2 найближчі пленарні тижні. Ми не прив’язуємо це питання до парафування, але маємо намір висловити точку зору парламенту, не відкладаючи»,- заявив Олександр Єфремов.

 

 

26.02.12. Україна і Євросоюз на розпутті – Фюле

 

Відносини України і ЄС знаходяться на розпутті, заявляє європейський комісар з питань зовнішньої політики і Європейській політики сусідства Штефан Фюле (Stefan Fule).

Очікується, що про це Ш.Фюле заявить у рамках політичного діалогу «Україна-ЄС: шлях вперед», що пройде в понеділок у Брюсселі, говориться в анонсі виступу.

«Цей рік має вирішальне значення для визначення характеру шляху, що треба буде пройти для відносин України з ЄС. І є кілька викликів, які стоять перед нами», - сказав Ш.Фюле у своєму виступі.

Єврокомісар підкреслює, що усе ще залишається низка важливих сфер, які своїм розвитком і діями української влади викликають стурбованість у ЄС: виборче правосуддя, бізнес-клімат і конституційна реформа. «Важливо, щоб Україна продемонструвала свою тверду прихильність основним цінностям», - сказав він, говорячи про необхідні реформи в сфері підтримки демократії, прав людини, верховенства права, як основних передумов Європейської політики сусідства і її східного виміру – Східного партнерства.// Інтерфакс-Україна

 

 

28.02.12. Угоду про асоціацію з ЄС підпишуть після виборів

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)