АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проект резолюції: Україні відкриють шлях до Європи

Читайте также:
  1. II. Попередній розгляд законопроекту.
  2. II. Світовий освітній простір і система освіти в Україні.
  3. III. Описание проекта
  4. IV. Разработка законопроектов
  5. V. Правовая экспертиза законопроектов, подготовленных
  6. VІ. НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЕКТ
  7. Аграрні реформи в Україні
  8. Актуальность проекта
  9. Анализ безубыточности проекта
  10. Анализ объекта проектирования. Описание компонента РЭС
  11. Анализ технического задания и постановка задачи проектирования
  12. Анализ финансового риска инвестиционного проекта

23.05.12, середа

 

Україні відкриють шлях до Європи і розблокують підписання Угоди про Асоціацію, якщо українська влада проведе декриміналізацію політичних рішень і припинить переслідування опозиції. Ця умова прописана в проекті резолюції по Україні, голосування по якому відбудеться в четвер.

Як повідомляє газета «Комерсант Україна» в статті «Вынесли спор из избы», вчора в Європарламенті відбулися дебати щодо ситуації в Україні. Депутати узгодили спільний проект резолюції, що виключає можливість підписання і ратифікації Угоди про Асоціацію до перегляду політично мотивованих вироків і декриміналізації політичних рішень. Об'єктом критики стала не тільки українська влада, але і група європейських соціал-демократів, партнером якої є Партія регіонів. Представники соціал-демократів пообіцяли розірвати договір про співпрацю з ПР, якщо до кінця року не побачать суттєвого поліпшення ситуації з демократією в Україні.

Закриваючи дискусію, єврокомісар Штефан Фюле попросив депутатів Європарламенту виважено підійти до опису ситуації в Україні. «Ситуація насправді не чорно-біла, але нам не можна допускати компромісів в питаннях дотримання наших цінностей», - наголосив комісар.

За підсумками дебатів депутати узгодили проект резолюції, який буде зареєстровано в секретаріаті Європарламенту і винесений на голосування в четвер. Документ містить безліч претензій і вимог до української влади, але менш емоційним в порівнянні з торішніми резолюціями. Зокрема, про президента Віктора Януковича і його роль в проблемі взаємин України і ЄС в цьому документі не згадується.

У підсумковому проекті залишилася рекомендація до тих європейських політиків, які вирішать відвідати матчі Євро-2012 в приватному порядку: «домагатися побачення з політичними затриманими» і не відвідувати VIP-трибуни. При цьому автори документа зазначають, що це не є бойкотом чемпіонату.

В результаті вчорашніх дебатів посилилися вимоги Європарламенту до майбутніх парламентських виборів в Україні. Проект не тільки «закликає владу прояснити до початку кампанії ситуацію з ув'язненими, яким винесено вирок політично мотивованим справам», але і кілька разів констатує неприпустимість неучасті у виборах засуджених лідерів опозиції. Одним з перших пунктів резолюції пропонується записати вимогу змінити Кримінальний кодекс таким чином, щоб це дозволило вирішити існуючу проблему.

Але головним положенням документа є список умов для розблокування підписання і ратифікації Угоди про Асоціацію. У цей список, крім абстрактних положень «про поліпшення ситуації з дотриманням прав людини, верховенства права і демократії», внесено більш конкретні вимоги - «декриміналізувати відповідальність за політичні рішення» і «покласти край практиці приборкання політичної опозиції».

 

 

17.05.12, четвер. ЄС призначив нового посла в Україні

 

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон призначила Яна Томбіинського послом ЄС в Україні.
К. Ештон оголосила сьогодні про свій намір призначити 15 нових голів делегацій Європейського союзу по всьому світу і двох нових заступників голів делегацій.

Ян Томбінський з 2007 року є послом Польщі в Євросоюзі. До цього він був головою диппредставництва Польщі у Франції, Словенії, Боснії та Герцеговині.

Нагадаємо, термін повноважень нинішнього голови представництва ЄС в Україні португальця Жозе Мануеля Пінту Тейшейри закінчується влітку цього року. Згідно з новим призначенням, Тейшейра стане главою представництва ЄС в Кабо-Верде.

 

Українці країнам ЄС даватимуть «Брюссельську калошу»

за відмову в візі (28.04.12, субота).

 

Доля Юлія Тимошенко знову стала головною темою дискусії «Клубу друзів України» в Європарламенті.

За словами євродепутатів, зближенню нашої країни з Європою і справді заважає справа екс-прем’єрки. Однак парламентарі погодились, що Україна має сама розібратися у ситуації, а кримінальне переслідування одного політика не може стати на заваді процесу євроінтеграції.

Також учасники зустрічі обговорили проблеми відкритості та демократичності майбутніх парламентських виборів. «Друзі України» не оминули і теми безвізового режиму між нашою країною та державами Шенгенської угоди.

«Українці мають право вільно пересуватися країнами Євросоюзу» - заявила депутат від Угорщини Бела Ковач. А представник Латвії – голова клубу друзів України Олександр Мирський запропонував заснувати спеціальну премію «Брюссельська калоша» і вручати її тим країнам, на адресу яких надходило найбільше скарг від українців у візових питаннях.

«Сьогоднішня дискусія показала, що Європа не відторгає Україну. Вона навпаки зацікавлена у тому, щоби розвивати в Україні інститут демократії, та допомогти Україні у становленні її демократичних інститутів. І це не може не радувати», - відзначив політолог, голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)