АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальна характеристика балансу

Читайте также:
  1. V. Характеристика современного гражданского права
  2. Анализ возможных мест утечки веществ и характеристика этих веществ.
  3. Аналіз платоспроможності п-ва, ліквідності балансу.
  4. Бактерии, их характеристика
  5. Билет №6.Типы культуры,их характеристика
  6. В 1. Перенос расплавленного металла в сварочной дуге. Силы, действующие в дуге на расплавленный металл, общая характеристика.
  7. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения, КЕО.
  8. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения. КЕО
  9. В 4. Характеристика процесса горения. Виды горения. Горючие вещества Взрывопожароопасные свойства ГВ.
  10. В-7 Общая характеристика первобытного общества?
  11. Валовой национальный продукт и валовой внутренний продукт: их структура и сравнительная характеристика.
  12. Ведущие отрасли права РФ (краткая характеристика).

Активи підприємства відображені в балансі як ва-ртість його майна і боргових прав, які контролює підприємство на звітну дату. Пасиви — це зо-бов’язання підприємства за позиками та кредиторською заборгованістю, погашення яких спричинить зменшення вартості майна та визначає розмір власного капіталу.
Перевищення вартості активів над обов’язками ста-новить вартість засновників підприємства, яку відобра-жують у пасиві звітного балансу в розділі Власний ка-пітал.
У першому розділі активу балансу відображують вартість основних засобів, нематеріальних активів, капітальних вкладень та авансів підрядчикам, довго-строкових фінансових вкладень, довгострокову дебі-торську заборгованість та довгострокові фінансові інвестиції тощо, які характеризують необоротні акти-ви.
У другому розділі активу балансу зосереджені ві-домості
про вартість матеріальних оборотних коштів, що пере-бувають
у розпорядженні підприємства, включаючи виробничі запа-
си, незавершене виробництво, готову продукцію і то-вари. У цьому розділі балансу розміщують дані про суми витрат обі-
гу на залишок товарів, а також дані про наявність коштів у
касі і на банківських рахунках; про витрати на при-дбання короткострокового цінного паперу та інших фі-нансових вкладень, про заборгованість дебіторів за товари і послуги й інші операції.
Векселі одержані вказують суму дебіторської забор-гованості (комерційного кредиту) переважно покупців і замовників, забезпеченої одержаними від них векселями і стратами, строк оплати яких настає протягом року з дня видачі.
У третьому розділі активу балансу розміщують суми витрат майбутніх періодів.
У першому розділі пасиву балансу відображують ін-формацію про власний капітал підприємства. Тут розмі-щують дані про розмір статутного капіталу, пайового капіталу, додаткового капіталу неоплаченого та вилуче-ного капіталу, нерозподіленого прибутку, резервного капіталу.
У другому розділі пасиву балансу міститься інфо-рмація
про забезпечення наступних витрат та платежів персо-налу, різним організаціям та підприємствам, а також цільове фінансування.
У третьому та четвертому розділах відображують зо-бов’язання за двома ознаками: короткострокові та дов-гострокові.
Наприклад. Банківські кредити розподіляють у ба-лансі на дві статті: короткострокові кредити, одержа-ні на строк до одного року, і довгострокові кредити на строки понад один рік. Якщо термін погашення будь-якого кредиту минає протягом одного року з дня скла-дання балансу (у річному звіті — протягом наступного року), його відображують у статті «Короткострокові кредити».
У четвертому розділі пасиву балансу відображують дані про кредиторську заборгованість короткострокового характеру, строки погашення якої минають протягом року з дня виникнення. У цьому розділі показують позики під векселі, видані зі строком платежів, що не перевищують одного року з моменту складання балансу. Заборгова-ність, що оформлена векселями з великими строками пла-тежів, наводять у складі довгострокових позикових кош-тів (розділ III пасиву балансу).
У п’ятому розділі балансу відображують суму дохо-дів майбутніх періодів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)