АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема: Призначення покарання

Читайте также:
  1. III. Тема: Стили руководства
  2. Банковская система: проблемы реформирования
  3. Банковская система: структура, функции Центрального банка и операции коммерческих банков.
  4. Валютная система:понятие, элементы, виды
  5. Геодезичні мережі та їх призначення
  6. Дайте характеристику формам і системам заробітної плати , визначте їх призначення та умови застосування.
  7. Денежная система: понятие, элементы, типы, особенности современных денежных систем.
  8. Денежная система: понятие, элементы, типы.
  9. Документна комунікаційна система: поняття, основні підсистеми, модель комунікаційного процесу
  10. Економічна інформація та економічна інформатика. Інформаційна система: структура, склад та компоненти системи.
  11. Загальні умови призначення пенсій у накопичувальній пенсійній системі
  12. Загальні умови призначення пенсій у недержавній пенсійній системі

Завдання № 1. Початок резолютивної частини обвинувального вироку суду: «…І. І. І. визнати винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1ст. 309, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 315 КК України. Призначити І. І.І. покарання: за ч. 1 ст. 309 КК України – 2 роки позбавлення волі;

за ч. 2 ст. 307 КК України – 5 років обмеження волі з конфіскацією всього майна, що йому належить; за ч. 1 ст. 315 КК України – 3 роки позбавлення волі…»

Закінчіть резолютивну частину вироку суду, вирішивши при цьому питання, яке остаточне покарання може бути призначене підсудному (виходячи з того, що у справі не встановлено ані обтяжуючих, ані пом’якшуючих покарання обставин, характеристика особи винного посередня), приймаючи до уваги, що він під час досудового слідства перебував під вартою 3 місяці? Які принципи призначення покарання слід використати в цьому випадку?

Завдання № 2. 16 січня місцевим судом К. було засуджено до 2 років позбавлення волі за ч. 2 ст. 185 КК України, а за ст. 75 КК України його було звільнено від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком у 2 роки. 5 червня цього ж року він вчинив крадіжку приватного майна з квартири. Під час вчинення цієї крадіжки, він спалив знайдені ним в квартирі потерпілого технічний паспорт на автомобіль, посвідчення водія та інші важливі особисті документи. Судом його було визнано винним у вчиненні цих злочинів і призначено покарання: за ч. 3 ст. 185 КК України – 3 роки позбавлення волі, за ч. 3 ст. 357 КК України – 3 місяці арешту.

Яке остаточне покарання може бути призначене в цьому випадку? Чим відрізняється призначення покарання за сукупністю злочинів від його призначення за сукупністю вироків?

Завдання № 3. Місцевим судом М. було засуджено за ч. 4 ст. 187 КК України до дванадцяти років позбавлення волі. Відбувши десять років, шість місяців і три дні призначеного покарання він скоїв втечу з колонії, заволодівши при цьому зброєю.

Яке остаточне покарання може бути призначене М.? Чим відрізняється призначення покарання за сукупністю злочинів від призначення його за сукупністю вироків?

Завдання № 4. Д. визнано винним і засуджено за заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що потягло смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України) до п’яти років позбавлення волі. При цьому суд зазначив наступні обставини: Довгань вчинив злочин вперше, намагався надати медичну допомогу потерпілому, має на утриманні хвору матір.

Прокурор оскаржив призначене покарання як таке, що не відповідає тяжкості злочину й особі винного. Він зазначив, що злочин вчинено винним у стані алкогольного сп’яніння, злочин є тяжким, а Довгань дев’ять років тому вже притягався до кримінальної відповідальності за хуліганство, але був звільнений від покарання за амністією.

Визначте, наскільки обґрунтовані рішення суду та апеляція прокурора.

Завдання №. 5. Н. було засуджено за хуліганство за ч. 1 ст. 296 КК України до 3 років обмеження волі. Через сім місяців з’ясувалося, що раніше Н. брав участь у банді і вчинив в її складі напад на пункт обміну валюти. Розглянувши справу про цей злочин, суд засудив Н. за ст. 257 КК України до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією усього його майна.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)