АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕМА № 1. Поняття державного будівництва та місцевого самоврядування в Україні

Читайте также:
  1. II. Світовий освітній простір і система освіти в Україні.
  2. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  3. Адміністративно-правова наука: поняття, предмет, зміст та система.
  4. Адміністративно-правовий статус громадян: поняття, ознаки, елементи та види.
  5. Адміністративно-правові норми: поняття, ознаки, види та особливості структури.
  6. Акціонерне товариство: поняття і види.
  7. Антимонопольне законодавство в Україні.
  8. Апарат держави: поняття та структура
  9. Артефакт: поняття і сутність. Коллекція документів як артефакт.
  10. Б) Принципи радянської державної служби базуються на розроблених В. І. Леніним основних принципах державного апарату.
  11. Блок 8-23. ГЕОЕКОЛОПЧНА СИТУАЦІЯ В УКРАЇНІ.
  12. Валютна політика України в сучасних умовах. Органи валютного контролю в Україні.

 

Поняття (в широкому та вузькому значенні), предмет і система курсу «Державне будівництво та місцеве самоврядування». Елементи змісту державного будівництва та місцевого самоврядування. Їх співвідношення з іншими юридичними дисциплінами. Значення, історичне становлення та основні поняття курсу. Категорії держвного будівництва та місцевого самоврядування. Зв'язок між «державним будівництвом» та державотворчим процесом.

Основні напрями здійснення державного будівництва та місцевого самоврядування. Трансформаційні процеси державного будівництва в Україні з прийняттям Конституції України. Проведення та реалізація реформи системи державного управління в сучасній Укра­їні. Розроблення загальнодержавної доктрини державного будівництва і місцевого самоврядування, демократичних громадсько-політичних, соціально-економічних, юридичних, управ­лінських перетворень в Україні. Онов­лення правової основи державного будівництва і місцевого самовря­дування.

Поняття, предмет і система науки «Державне будівництво та місцеве самоврядування». Основні структурні елементи системи науки. Системно-структурна організація органів публічної влади, їх організаційних і діяльнісних аспектів, теоретичних та практичних надбань. Завдання наукаи державного будівництва і місцевого самовря­дування. Загальнонаукові підходи до встановлення сутності і харак­теристики предмета науки державного будівництва і місцевого само­врядування. Види правовідносин, які виникають у процесі державного будівництва і місцевого самоврядування. Відображення в науці державного будівництва і місцевого самовря­дування процесуальної концепції. Завдання науки державного будівництва і місцевого само­врядування на сучасному етапі розвитку України.

Історичний розвиток науки державного будівництва і місцевого само­врядування. Характеристика етапів розвитку науки державного будівництва і місцевого само­врядування. Етап розвитку та еволюції науки під час формування незалежності України та прийняття Конституції. Наукові погляди на проблемні аспекти розвитку науки державного будівництва і місцевого само­врядування.

Сучасний стан науки державного будівництва і місцевого самовря­дування. Зміна принципів наукових досліджень науки. Вплив економічної кризи на розвиток науки державного будівництва і місцевого самовря­дування.

Методологічні основи дослідження науки державного будівництва і місцевого самовря­дування. Загальнофілософські, загальнонаукові та спеціальні методи. Комплексні методи пізнання науки державного будівництва і місцевого само­врядування. Джерела науки державного будівництва і місцевого самовря­дування та їх види.

Поняття та система навчальної дисципліни «Державне будівництво та місцеве самоврядування в Україні», її значення для підготовки кваліфікованих юристів. Формування наукових положен­ь про організацію роботи органів публічної влади, демократичного світогляду і патріотичного ставлення до правової системи держави.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)