АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організаційно-економічна характеристика ФОП «Руднєва»

Читайте также:
  1. V. Характеристика современного гражданского права
  2. Анализ возможных мест утечки веществ и характеристика этих веществ.
  3. Бактерии, их характеристика
  4. Билет №6.Типы культуры,их характеристика
  5. В 1. Перенос расплавленного металла в сварочной дуге. Силы, действующие в дуге на расплавленный металл, общая характеристика.
  6. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения, КЕО.
  7. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения. КЕО
  8. В 4. Характеристика процесса горения. Виды горения. Горючие вещества Взрывопожароопасные свойства ГВ.
  9. В-7 Общая характеристика первобытного общества?
  10. Валовой национальный продукт и валовой внутренний продукт: их структура и сравнительная характеристика.
  11. Ведущие отрасли права РФ (краткая характеристика).
  12. Вибрация. Характеристика вибраций, ее воздействие на человека

 

Підприємство ФОП «Руднєва» за формою власності є приватним підприємством, заснованим на власності фізичної особи.

ФОП «Руднєва» займається продажем пластикових вікон і дверей. Підприємство було зареєстроване обласною адміністрацією Харківської області 10.09.2007 року. Номер реєстраційного свідоцтва А 2365000000000733.

Підприємство має два філіали. Головний офіс нашого підприємства має дуже вигідне місце розташування. Основними принципами роботи фірми є: висока якість продукції і сервісу для клієнтів передові технології і найкоротші терміни виконання замовлень.

Пластикове вікно - товар, створений з метою зробити квартиру, будинок або офіс теплим і затишним. У пластикових вікон є свої особливості як теплоізоляція і звукоізоляція, вони не вимагають особливого догляду - не треба фарбувати, вікно також оснащено протизламної системою, що робить квартиру безпечніше. Всі ці властивості роблять пластикові вікна привабливими для споживачів.

Підприємство працює так, щоб по можливості більше задовольнити бажання і потреби клієнтів, таким чином завойовуючи хорошу репутацію, разом з цим збільшуючи кількість замовлень.

За 5 років компанія зарекомендувала себе, як серйозного і надійного партнера, що відрізняється прекрасною організацією роботи і націленістю на співпрацю.

Метою діяльності підприємства, як і будь-якого комерційного, є одержання прибутків від господарської діяльності і задоволення загальнодержавних інтересів місцевих органів влади і громадськості, акціонерів товариства і наймати працівників в рамках чинного законодавства.

Основним завданням діяльності підприємства є виготовлення та реалізація продукції високовольтної і низьковольтної апаратури, товарів народного вжитку в тому числі з використання дорогоцінних матеріалів.

Джерелом формування майна товариства є грошові та майнові внески учасників; доходи від реалізації продукції, послуг, і інших видів господарської діяльності; доходи від цінних паперів; кредити банків, та інше.

Предметом діяльності ФОП «Руднєва» є:

- роздрібна торгівля товарами народного споживання та виробничо–технічного призначення;

- реалізація товарів народного споживання, продукції промислово – технічного призначення;

- надання інформаційних, консультаційних, послуг;

- складування;

Підприємство є офіційним дистриб’ютором виробників торговельних марок, збутом яких займається. Дистриб'ютор (від англійського distributor – розповсюджувач) – це, як відомо, розподільник (комерційний посередник), що пов'язує ланку між виробниками і споживачами товарів і послуг. У маркетингу фірма, що здійснює функції торгового посередника в організації руху товару для виробника товару. Дистриб'ютор може бути або дочірнім підприємством продуцента, або самостійною фірмою, що діє на договірній підставі (особливо на зовнішніх ринках).

На момент створення підприємства воно, згідно Уставу, мало Статутний фонд у розмірі 10000 гривень, розподілений. ФОП «Руднєва» несе відповідальність по зобов’язанням усім своїм майном.

Підприємство має самостійний баланс, розрахунковий, та інші рахунки в банках, які затверджені правлінням товариства, печатку зі своєю назвою. Воно є самостійним господарським об'єктом з правами і обов'язками юридичної особи, має право займатися господарською діяльністю, виходячи з цілей і завдань, складати договори, нести відповідальність згідно своєї обов'язків.

Підприємство діє на принципах повного господарського розрахунку, самофінансування і самоокуповування, забезпечує соціальний розвиток і стимулювання працівників за рахунок накопичених засобів, несе повну відповідальність за результати власної господарської діяльності і виконання покладених на себе зобов'язань перед постачальниками і споживачами, бюджетом, банками, а також перед трудовим колективом згідно чинному законодавству.

Для розробки стратегічної програми маркетингу, аналізу наявної діяльності підприємства (економічної, фінансової, маркетингової та збутової) оцінки ефективності діяльності підприємства необхідно зробити аналіз виробничо-господарської діяльності за основними техніко-економічними показниками: динаміка доходів від реалізації продукції, рівня собівартості продукції, валового прибутку, рентабельності підприємства та чистого прибутку його діяльності.

Статутний капітал підприємства формується за рахунок внесків власника, до компетенції якого належить:

· визначення основних напрямів діяльності підприємства;

· затвердження річних результатів діяльності підприємства.

· погодження договорів, угод, пов'язаних з відчуженням основних фондів підприємства, та про заставу майна підприємства;

обумовлення в статуті меж оперативного управління майном підприємства, а також обсягу повноважень керівника підприємства по здійсненню угод та інших юридичних справ відносно зазначеного майна (угоди, укладені керівником підприємства з перевищенням меж компетенції, встановленої статутом підприємства, можуть бути визнані недійсними з моменту їх укладення згідно з чинним законодавством).

Предметом діяльності є:

- виготовлення вікон з різновидного профілю;

- проведення монтажних, пусконалагоджувальних та ремонтних робіт технологічного устаткування;

- розробка, виробництво та реалізація товарів народного споживання;

експорт та імпорт продукції, послуг у тому числі товарів наукового та виробничо-технічного призначення, товарів народного споживання.

Конкурентно-здатність фірми забезпечується низькими внутрішньовиробничими витратами внаслідок забезпечення наскрізного технологічного процесу, а також ексклюзивною якістю готової продукції.

Все ж можна сказати, що загальне становище підприємства є стабільним і стійким, є можливість самофінансування.

Підприємство є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в банках, круглу печатку зі своїм найменуванням, штамп, бланки, фірмове найменування, товарний знак (знак обслуговування).

Підприємство надає таки послуги:

· жалюзі горизонтальні та вертикальні

· усі види откосів

· вікна

· двері

· теплоізоляція балконів

· обшивка балконів

На усі виконанні роботи дається гарантія.

Всі металопластикові вікна мають сертифікат якості і відповідають всім вимогам.

Директор має право приймати рішення з усіх питань діяльності товариства і його внутрішнім справам.

Директор має такі повноваження і зобов'язаний приймати відповідні рішення:

• приймати нормативні документи, що регулюють відносини всередині суспільства;

• призначати, звільняти посадових осіб товариства;

• визначати порядок подання всіх рахунків, звітів, заяв, системи розрахунку прибутків і збитків, включаючи правила, що відносяться до амортизації;

• визначати політику і приймати рішення, що стосуються отримання та видачі позик, позик, кредитів, гарантій.

Директор здійснює оперативне керівництво діяльністю товариства і наділяється всіма необхідними повноваженнями для виконання цього завдання.

Директор має право приймати рішення з усіх питань діяльності товариства і його внутрішнім справам.

 

Схема 1. Організаційна структура підприємства

 

Керівник

 

Менеджер   Менеджер

 

Працівники

 

Підприємство має організаційну структуру, яка характеризується вертикальним поділом праці, має лінійні зв’язки. За метою і характером діяльності ФОП «Руднєва» - це комерційне підприємство (йому властивий комерційний характер діяльності з одержанням прибутку. У даному випадку власник водночас є і підприємцем, тобто власність і управління майном у приватному підприємстві не розмежовуються);

- Форма власності – приватна (засновані на власності майна окремої особи, з правом найму робочої сили);

- За розміром (кількістю працівників) належить до малих підприємств;

- Залежно від способу організації діяльності - це одноосібне володіння;

- За сферою діяльності – промислове підприємство;

- За ступенем охоплення ринку відноситься до місцевих;

- За ступенем спеціалізації до спеціалізованих (оскільки виготовляє лише ПВХ-конструкції).

Організаційна структура управління

Незважаючи на всю різноманітність організаційних структур сучасних фірм на даному підприємстві існує лінійна структура управління. В її основі лежить зосередження всіх виробничих і управлінських функцій у керівника (директора). Тут усі повноваження прямі (лінійні), вони спрямовані від вищої ланки управління до нижчої

Даний вид структур характеризується одномірністю зв'язків: тут мають місце тільки вертикальні зв'язки. У даному випадку власник підприємства має можливість постійно контролювати роботу персоналу. Головна риса цієї структури — єдність розпорядження.

До переваг лінійної організації належать:

повна відповідальність керівника за результати діяльності підлеглих йому підрозділів;

чітко визначені зобов'язання, чіткий розподіл обов'язків і повноважень,

оперативний процес прийняття рішень;

простота та чіткість підпорядкування;

можливість підтримувати необхідну дисципліну.

Цей тип управлінської структури, як правило, сприяє формуванню стабільної і міцної організації.

Серед недоліків лінійної побудови організації:

жорсткість;

негнучкість, що не дає змоги вирішувати завдання, обумовлені умовами функціонування, які постійно змінюються;

слабка пристосовуваність до подальшого зростання;

велике інформаційне перевантаження керівника

високі вимоги до керівника, який має бути висококваліфікованим фахівцем, що володіє великими різнобічними знаннями і досвідом з усіх функцій.

В обов'язки менеджера з постачання входить:

знання правил роботи роздрібної торговельної мережі;

контролювати норматив товарних запасів;

вчасно робити перевірку роботи торгових точок. Він відповідає:

за якісне складання замовлень на газети та журнали, які включені до каталогу підприємства, обласні газети, періодичні видання;

виконання роздрібного плану товарообороту;

виконання нормативних запасів товарів.

Менеджер по постачанню здійснює керівництво господарсько-фінансовою діяльністю підприємства по матеріально-технічному забезпеченню, заготівлі і збереженню сировини, збуту продукції, ефективне і раціональне використання матеріальних і фінансових ресурсів. Забезпечує своєчасне укладання договорів з постачальниками сировини та споживачами продукції, використання завдань і обов'язків по поставці продукції (кількості, асортименту, якості, строками).

Розглянемо основні повноваження менеджера зі збуту:

Слідкувати за покращенням конкурентоздатності послуг що надаються товариством в порівнянні з конкурентами;

слідкувати за різноманітністю та якістю асортименту, удосконалювати його. Ця функція менеджера зі збуту багато в чому визначає стійкість організації. Менеджер зі збуту повинен визначати яка продукція приносить найбільше прибутку, і від роботи з якою можна відмовитися взагалі.

В обов'язки менеджера з постачання входить:

- знання правил роботи роздрібної торговельної мережі;

- контролювати норматив товарних запасів;

- вчасно робити перевірку роботи торгових точок. Він відповідає:

· за якісне складання замовлень на газети та журнали, які включені до каталогу підприємства, обласні газети, періодичні видання;

· виконання роздрібного плану товарообороту;

· виконання нормативних запасів товарів.

Збут, реклама, просування товарів. Ці показники є основними в аналізі функції маркетингу. Організація може розраховувати на успіх лише в тому випадку, коли вона проводить агресивну творчо - організовану рекламу і просування послуг.

Структура управління ФОП «Руднєва» є централізованою. Відповідальність по всіх розпорядчих та організаційних функціях несе директор.

В цілому організаційна структура управління відповідає поставленим цілям, місії, стратегії та тактиці підприємства. Підприємство виділило для себе нову стратегію охоплення ринку – недиференційований маркетинг (масовий). Звичайно реалізація стратегії масового маркетингу вимагає постановки певних завдань і розмежування маркетингових функцій.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.011 сек.)