АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Кореспонденція бухгалтерських рахунків при реалізації та іншому вибутті готової продукції і товарів

Читайте также:
  1. VI.Напрями, операційні цілі та заходи з їх реалізації
  2. VII. Аналітичні дані до рахунків 30, 31, 33
  3. VІ. ВІДОМІСТЬ № 1.3 с.-г. в дебет рахунка 33 «Інші кошти» з кредиту рахунків Сальдо на початок місяця_____________ грн.
  4. Аналіз асортиментної продукції
  5. Аналіз виручки від реалізації продукції, оцінка впливу факторів на її зміну
  6. Аналіз обліку готової продукції та її реалізації
  7. Аналіз обсягів виробництва продукції
  8. Аналіз обсягів виробництва та асортименту продукції
  9. Аналіз обсягу виробництва та реалізації основних видів продукції
  10. Аналіз ринків збуту продукції
  11. Аналіз якості продукції
  12. Аудит розрахунків з бюджетом з ПДВ
№ п/п. Зміст господарської операції Кореспондуючі рахунки
Дебет Кредит
       
Облік реалізації готової продукції і товарів
1. Списано балансову вартість готової продукції, що реалізується 901 «Собівартість реалізованої готової продукції» 26 «Готова продукція» 27 «Продукція сільськогосподарського виробництва»
2. Списано собівартість товарів, що реалізуються 902 «Собівартість реалізованих товарів» 281 «Товари на складі» 282 «Товари в торгівлі»
3. Відображено зменшення(списання) суми торгових націнок на реалізовані товари 285 «Торгова націнка» 281 «Товари на складі» 282 «Товари в торгівлі»
4. Списано собівартість реалізованої готової продукції і товарів на фінансові результати 791 «Результат основної діяльності» 90 «Собівартість реалізації»
5. Нараховано покупцям заборгованість по оплаті за відвантажений товар 36 «Розрахунки з покупцями та замовниками» 70 «Доходи від реалізації»
6. Внесено покупцям належні до оплати суми у касу або на розрахунковий рахунок продавця в банку 30 «Каса» 31 «Рахунки в банках» 36 «Розрахунки з покупцями та замовниками»
7. Відображено отримання векселя від покупця в рахунок забезпечення оплати за відвантажений йому товар у майбутньому 162 «Довгострокові векселі одержані» 34 «Короткострокові векселі одержані» 36 «Розрахунки з покупцями та замовниками»
8. Внесено покупцем належні до оплати суми у касу або на розрахунковий рахунок продавця у банку в рахунок погашення раніше виданого векселя 30 «Каса» 31 «Рахунки в банках» 162 «Довгострокові векселі одержані» 34 «Короткострокові векселі одержані»
9. Відображено суму податкового зобов'язання, яке виникло за результатами проведеної реалізації (за умови, що продавець є платником ПДВ) 70 «Доходи від реалізації» 64 «Розрахунки за податками й платежами»
10. Віднесено суму доходу від реалізації за вирахуванням ПДВ на фінансові результати 70 «Доходи від реалізації» 791 «Результат основної діяльності»
11. Відображено отримання прибутку за результатами реалізації готової продукції і товарів 79 «Фінансові результати» 44 «Нерозподілені прибутки (непокриті збитки)»
12. Відображено отримання збитку за результатами реалізації готової продукції і товарів 44 «Нерозподілені прибутки (непокриті збитки)» 79 «Фінансові результати»
Інше вибуття готової продукції і товарів
13. Відображено вартість товарів спрямованих на здійснення капітальних інвестицій з метою створення основних засобів і нематеріальних активів 15 «Капітальні інвестиції» 28 «Товари»
14. Списано на витрати виробництва готову продукцію і товари 23 «Виробництво» 26 «Готова продукція» 27 «Продукція сільськогосподарського виробництва» 28 «Товари»
15. Відображено суму уцінки готової продукції і товарів 946 «Втрати від знецінення запасів» 26 «Готова продукція» 27 «Продукція сільськогосподарського виробництва» 28 «Товари»
16. Відображено суму нестач готової продукції або товарів, яка підлягає врегулюванню 974 «Нестачі і втрати від псування цінностей» 26 «Готова продукція» 27 «Продукція сільськогосподарського виробництва» 28 «Товари»
17. Відображено вартість зіпсованих готової продукції і товарів внаслідок стихійного лиха або техногенних катастроф і аварій 991 «Втрати від стихійного лиха» 992 «Втрати від техногенних катастроф і аварій» 26 «Готова продукція» 27 «Продукція сільськогосподарського виробництва» 28 «Товари»
18. Списано вартість готової продукції і товарів на здійснення заходів, які пов'язані із запобіганням та ліквідацією наслідків стихійного лиха. 993 «Інші надзвичайні витрати» 26 «Готова продукція» 27 «Продукція сільськогосподарського виробництва» 28 «Товари»
         

Висновки до 2 розділу. Отже, організація бухгалтерського обліку на підприємстві ФОП «Руднєва» здійснюється і регулюється згідно чинного законодавства України, нормативних актів та регламентується наказом про облікову політику підприємства


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)