АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОСНОВНІ ТЕОРЕТИЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

Читайте также:
  1. B. Забезпечити спокій, лежаче положення з піднятими нижніми кінцівками.
  2. C. Надати хворому горизонтального положення тіла, ввести серцеві засоби.
  3. C. Перевести постраждалого у стабільне положення.
  4. I. Загальні положення
  5. I. Загальні положення
  6. Беляневич О. А. Господарське договірне право України (теоретичні аспекти). – К.: Юрінком Інтер, 2006. – 592 с.
  7. Блок 17. КЛІМАТИЧНІ ПОЯСИ ТА ОСНОВНІ ТИПИ КЛІМАТУ.
  8. Блок 8-2. ФІЗИКО-ГЕОГРАФІЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ УКРАЇНИ.
  9. В1.1 Основні історіософські концепції походження українського народу.
  10. Виберіть неправильне положення.
  11. Види, рівні та основні завдання моніторингу
  12. Визначте основні шляхи надання допомоги учням з особливостями психофізичного розвитку в адаптації серед здорових людей.

У режимах виведення інформації в ГІС можуть виникнути різні завдання виведення. Традиційною є задача отримання карт. Менш відомі в технологічному плані інші завдання.У ході робіт виникає необхідність виведення зображення у вигляді файлу, наприклад для презентації або звіту. Така можливість реалізується шляхом експорту вікна. У вікні з'являється зображення карти, таблиці або того й іншого. Ця процедура використовує моделювання типу «вектор -растр».При виконанні експорту вікна виконують такі дії: визначають розміри зображення експортованого з вікна, задають ім'я диска і каталогу для нового файлу, задають формат зображення.Остаточне відображення картографічної інформації здійснюється за допомогою режиму «Отчёт».У рядку повідомлень показується поточний розмір вікна Звіту. Розмір 37.46% означає, що зображення у вікні Звіту становить 37.46% від реального розміру сторінки. Розмір 123% означає, що зображення у вікні Звіту становить 123% від реального розміру сторінки. 5При створенні звіту, якщо не відкрито жодне вікно, створиться вікно Звіту з чистою сторінкою. Якщо ж є відкриті вікна, то ГІС виведе на екран діалог.Відкриваючи нове вікно Звіту, ГІС встановлює розмір і орієнтаціюсторінки (звичайна чи "портрет") на підставі поточних параметрів для принтера. При кожному наступному відкритті вікна використовуються ті параметри принтера, які встановлені раніше. Розміри і орієнтація об'єктів у вікні при цьому не змінюються, змінюється тільки розбиття вмісту вікна на сторінки.Після створення вікно Звіту стає активним вікном програми. ГІС додає в рядок меню пункт «Отчёт». У меню «Отчёт» входять команди роботи з вікнами Звітів. Потім звіт поміщається в рамку, яка коригується за бажанням користувача шляхом зміни параметрів об'єкта типу фрейм.Механізм фреймів дозволяє виводити в поле звіту багатовіконну інформацію: легенди, заголовки, коментарі, фрагменти карт в інших масштабах і т.д.Після створення рамки звіту з нею можна працювати як з графічним об'єктом. Користувач може змінювати її розміри і положення, тип ліній і штрихування, а також вирізати, копіювати і вставляти її.Рамка звіту може мати спеціальні режими «прозорості рамки», вирівнювання об'єктів рамки, зміни стилю і т.д. Крім того, пропорції рамки і тип її лінії можна змінювати також як і створюваний звітЯкщо всередину рамки поміщена карта, то вона має ті ж пропорції і масштаб, що і у вікні Карти. Зміна пропорцій рамки не вплива є на зміну пропорцій карти, яку ця рамка містить.Для зміни пропорції карти у вікні звіту її треба змінити у вікні Карти. У цьому випадку ГІС автоматично змінить пропорції і в рамці у вікні Звіту.При аналізі зображення звіту іноді виникає необхідність зміни його розміру. У такому випадку для зменшення зображения Карти, не змінюючи розмірів рамки, використовують режими масштабування.При роботі із звітом можливе встановлення різних режимів його візуалізації:

1 «Завжди» 2 «Тільки при переході у вікно Звіту» 3 «Ніколи»

Об'єкти Звіту (такі як рамки, тексти, лінії, прямокутники тощо) мають свій порядок відносно один одного від аркуша макета до користувача. Відповідно до цього порядку відбувається перетин об’єктів на аркуші Звіту. При цьому об'єкт, розташований вище, закриває об'єкт, розташований нижче. Якщо об'єкти не перетинаються, то для того щоб зрозуміти, який з них вище, а який нижче переміщають один з них до перетину з іншим. По тому, який з них буде перекривати інший об'єкт, можна визначити, який об'єкт розташований вище.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)