АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сегментування ринку

Читайте также:
  1. Державне регулювання фондового ринку.
  2. Загальна рівновага нац-го ринку. Графік Хікса-Хансена для нац-го ринку.
  3. Кейнсіанська модель рівноваги грошового ринку.
  4. Механізм досягнення рівноваги на грошовому ринку.
  5. Механізм досягнення рівноваги на грошовому та товарному ринку.
  6. Механізм функціонування грошового ринку: грошові агрегати, пропозиція, попит, рівновага на грошовому ринку. Навести необхідні формули визначення попиту на гроші.
  7. Модель сукупної пропозиції. Цінові та нецінові чинники сукупної пропозиції. Рівновага товарного ринку. Механізм дії ефекта храповика.
  8. Неокласична модель рівноваги грошового ринку.
  9. Неокласична модель рівноваги товарного ринку.
  10. Позиціонування товару на ринку. Стратегії позиціонування.
  11. Процес стратегічної сегментації ринку. Оцінювання ємності ринку. Реальна та потенційна ємність ринку.
  12. Регулювання аудиторської діяльності в умовах ринку. Аудиторська палата України. Професійні об'єднання аудиторів

Розділ 1 Дослідження ринку та прогнозування попиту.

Сегментація ринку - це розподіл споживачів на основі різниці в потребах, характеристиках чи поведінці і розроблення для кожної з груп окремого комплексу маркетингу. Сегмент ринку складається із споживачів, що однаково реагують на один і той самий набір спонукальних стимулів маркетингу. Поділити ринок на окремі частини можна на основі принципів, що стосуються консумента (споживача)

Принципи сегментації ринку.
Сегментацію ринку можна здійснювати за різними змінними параметрами. Далі наведено найпоширеніші принципи сегментації ринку:
- географічним (зовнішній і внутрішній; регіональні ринки, ринки окремих країн, внутрішні регіональні ринки (крайові, обласні, міські).

-демографічним принципом передбачає розподіл ринку на сегменти на основі таких демографічних змінних, як стать, вік, розмір сім'ї, етап життєвого циклу сім'ї, раса, національність, релігія.
- за соціально-економічними характеристиками враховує рівень доходів споживачів, приналежність до певного класу, професію, освіту тощо.
- за психологічним принципом передбачає урахування типу особистості та стилю життя.

- за споживчими мотивами передбачає класифікацію споживачів залежно від ступеня їх прихильності до товарних марок, інтенсивності споживання, а також за пріоритетністю мотивів придбання (ціна, якість, добротність, зручність, після продажне обслуговування тощо).
Можуть бути використані й інші принципи сегментації ринку.Сегментацію ринку товарів промислового призначення (ТПП) можна проводити за такими принципами:
- географічним (аналогічно до сегментації споживчого ринку);
- галузевим;
- за функціональним призначенням продукції ґрунтується на класифікації функцій виробів даного виду.
- за вагомістю споживачів передбачає розподіл ринку на сегменти, де здійснюються великі торговельні операції, і на сегменти з дрібними й навіть одиничними покупками товарів;
- сегментація за формою власності враховує специфіку роботи з державними та приватними фірмами. Можна використовувати й інші принципи сегментації ринку ТПП.

Вибір цільових сегментів ринку. Приймаючи рішення щодо виходу на ринок, можливостей його сегментації, підприємство може застосувати три стратегії охоплення ринку: масовий маркетинг, цільовий маркетинг та диференційований маркетинг

Стратегії охоплення ринку
- Масовий маркетинг орієнтується на широкий споживчий ринок з використанням одного базового плану маркетингу. Цю стратегію доцільно застосовувати на однорідному ринку, де всі споживачі виявляють інтерес до одного товару й однаково реагують на запропоновані маркетингові заходи.
- Цільовий, чи концентрований маркетинг орієнтований на вузьку специфічну групу споживачів (сегмент ринку) через спеціалізований комплекс маркетингу, спрямований на задоволення потреб саме цього сегмента.
- Диференційований маркетинг передбачає охоплення декількох сегментів ринку та розроблення для кожного з них окремого комплексу маркетингу.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)