АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Датологічне проектування

Читайте также:
  1. Змістовна характеристика процесу проектування робіт в організації (сутність; зміст процесів аналізу робіт і проектування робіт).
  2. Норми технологічного проектування складів арматурної сталі
  3. Основи проектування автомобіля (2 годин)
  4. Особливості проектування операційної системи у сфері послуг
  5. Проектування арматурного цеху
  6. Проектування бази даних. створення таблиць та форм в Ms Access
  7. проектування логістичних розподільчих систем
  8. Проектування продукту
  9. Проектування технологічного процесу складання вузла.
  10. Проектування формувального цеху
  11. Соціальне проектування

Банк даних

Банк даних – сукупність спеціальних методів і засобів (математичних, інформативних, програмних, мовних, організаційних, технічних) для підтримки динамічнох інформаційної моделі предметної галузі з метою забезпечення інформаційних запитів користувачів.

БД є однією з найважливіших складових різних автоматизованих систем (управління, довідкових систем, систем автоматизованого проектування)

База даних

База даних (БД) – сукупність взаємопов’язаних даних деякої предметної галузі, що зберігаються в пам’яті ЕОМ та організовані так, що їх можна використовувати для розв’язування багатьох задач різними користувачами.

БД розробляють так, щоб існувала можливість формулювати запит і отримувати необхідні дані без трудомісткого написання програм.

Система управління базами даних

СУБД – сукупність програм і мовних засобів, за допомогою яких реалізується централізоване управління даними в базі, доступ до них і забезпечується взаємодія бази з прикладними програмами

У кожній СУБД є інтерпретатори з мови опису даних (МОД) і мови маніпулювання даними (ММД)

Проектування баз даних

Проектування бази даних – складний процес здійснення відображення: «опис предметної галузі» - «схема внутрішньої моделі бази даних».

Інфологічне проектування

Датологічне проектування

Інфологічне проектування

Завдання: отримання семантичних (смислових) моделей даних, що відображають інформаційний зміст конкретної предметної галузі.

Етапи:

· Визначення об’єктів і явищ реального світу, відомості про які мають бути накопичені й опрацьовані в системі;

· Визначення суттєвих характеристик і взаємозв’язків цих об’єктів та явищ;

· Структуризація знань про предметну галузь: виділення і класифікація множини складових предметної галузі, стандартизація термінології.

Предметна галузь – сукупність об’єктів, предметів реального світу, що визначає інформаційні потреби системи.

Датологічне проектування

Модель даних

Модель даних – сукупність правил породження структур даних у базі, допустимих операцій над ними й обмежень цілісності, що визначає допустимі зв’язки, значення даних і послідовність їхньої зміни.

Ієраргіяна Мережева Реляційна


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)