АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Оцінка впливу групи країн Великої вісімки на розвиток світового господарства

Читайте также:
  1. E. Кваліфікована хірургічна допомога третьої групи
  2. II етап-1993 р. - липень 1994 р. (етап початку масової малої та великої (акціонування) приватизації (роздержавлення), або законо-декрето-указовий період)
  3. II. Світовий освітній простір і система освіти в Україні.
  4. III. ДЕКЛЯРАЦІЯ ПРАВ І ОБОВ'ЯЗКІВ ПРАЦЮЮЧОГО І ЕКСПЛЬОАТУЄМОГО НАРОДУ УКРАЇНИ
  5. V етап розвитку міграції робочої сили розпочався з 1980 років і триває понині. Збільшення масштабів еміграції з країн з перехідною економікою характерно для такого етапу.
  6. а) З основ законодавства України про культуру.
  7. А. Революційна українська партія (РУП)
  8. А. Українська демократична партія
  9. Авдання та методи контролю органів державної фінансової інспекції України?
  10. Автономна Республіка Крим — територіальна автономія у складі України
  11. Аграрні реформи в Україні
  12. Актуальні проблеми економічної безпеки України

Незважаючи на те, що Велика вісімка має назву групи, не можна сказати, що вона має якийсь авторитет, як на приклад світові організації типу ООН та ЄС, і згуртовано впливає на світове господарство в цілому. Мається на увазі, що, по-перше: кожна з країн Великої вісімки має певний вплив на світове господарство, по-друге – країни, що входять до її складу мають вплив одна на одну всередині групи.

Кожна з країн групи зацікавлена у процесах глобалізації, тому що вони сприяють експорту та імпорту товарів і послуг.

 

Таблиця 2.1.

Експорт за країнами за 2014 р. [5]

 

Таблиця 2.2

Імпорт за країнами, 2014[6]

 

Якщо говорити про вплив цього на світове господарство то можна сказати, що розвиток імпорту та експорту сприяють збільшенню ВВП. Підтвердженням цього є дані за 2012- 2014 рік:

Таблиця 2.3

ВВП за списком МВФ, 2012- 2014[7]

Країни Великої 8-ки займають провідні місця:

США -2, Японія – 4, Німеччина – 5, Росія 6,Франція – 9, Велика Британія – 10,Італія – 12, Канада -15.

До того ж, на відміну від країн G 8 Індія, Бразилія та Китай входять до 10 країн з найбільшим ВВП через дешеву робочу силу.

Якщо ж говорити про вплив країн G8 одна на одну, то він проявляється в певних стандартах,яких має дотримуватись країна, та у досягненні певних показників, як у випадку із ВВП.

Як відомо, Росія не приймала участі у зборах 2014 року, тому що США та Європа проти війни, але так, як особливої допомоги саме у вирішенні воєнного питання Україна не отримала, можна зробити висновок, що цим країнам не вигідно розривати відносини з Росією, а санкції – це та сама підтримка авторитету, про яку йшла мова у першому розділі. Тож, стандарти були порушені і начебто були прийняті певні заходи.
Але чомусь у 2003 році ніхто не виключив США та Велику Британія із складу G8 через війну в Іраку.

Тож, таке об`єднання переслідує радше політичні цілі, ніж економічні.З одного боку – ідея згрупування авторитетних країн має під собою: намагання контролювати (відстежувати) наміри і контролювати у значенні керувати діями таких країн, адже у всіх країн є слабкі місця і у разі необхідності цим можна скористатись.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)