АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Автоматизоване формування проводок при нарахуванні зносу ОЗ і НМА

Читайте также:
  1. V. Формування нових знань.
  2. Активне соціально-психологічне навчання у процесі формування професійної компетентності фахівця.
  3. Аудит розрахунків з бюджетом. Формування аудиторських доказів та оформлення робочих документів аудитора.
  4. Вибір способів формування ООД у тих, кого навчають з теми «Класифікація способів захисту інформації», та способи реалізації
  5. Види майна суб'єктів господарювання та джерела його формування
  6. Виконавчі комітети місцевих рад: формування, склад основні форми і методи діяльності
  7. Виробнича функція та її вплив на формування сукупної пропозиції.
  8. Відділи та управління виконавчих комітетів, порядок їх формування, пошуки оптимальної структури
  9. Вказати, яка із бухгалтерських проводок відповідає здійсненій операції.
  10. Вопрос Види майна суб’єктів господарювання та джерела його формування
  11. Генератори сигналів довільної форми з цифровим способом формування сигналу.

Особливості обліку руху та експлуатації ОЗ і НМА

Облік руху ОЗ і НМА

В процесі експлуатації необоротні активи (НА) можуть переміщуватись з одного підрозділу в інший, від однієї МВО до іншої. Оформлення такого роду операцій в програмному середовищі «1С:Підприємство» здійснюється за допомогою документу «Перемещение». Цей документ відкривається в програмі по алгоритму – «Документы» - «Складские» - «Перемещение».

В цьому документі зазначається:

· Звідки та куди переміщується НА;

· Хто його видав та отримав;

· Найменування НА;

· Найменування бухгалтерських рахунків;

· Види партій НА;

При проведенні цього документу автоматично формуються б/проводки.

Рух НА відображається за їх обліковою ціною в кореспонденції з рахунком «00», при чому цей актив залишається обліковуватись на відповідному рахунку.

Нарахування зносу ОЗ і НМА в ІСО

Для нарахування зносу в ІСО засобами програми «1С:Підприємство» використовується документ «Начисление износа». Дані для нарахування зносу вказуються в довіднику «Необоротные активы» в інвентарній картці ОЗ. При цьому для кожного об’єкту обирається певний метод нарахування зносу, який вказується на сторінці «Дополнительно».

Відповідно до обраного методу нарахування зносу вводяться дані, необхідні для розрахунку амортизаційних відрахувань. Тут же визначається рахунок витрат, на який буде віднесено суму нарахованого зносу.

Рахунок і аналітика затрат, на які будуть віднесені суми нарахованого зносу по НА, повинні бути задані в реквізиті «Счет затрат» і «Вид затрат».

Включена опція «Производственное» вказує на необхідність нарахування зносу по матеріальному або нематеріальному активу в подптковому обліку, тобто на належність активу виробничим фондам підприємства.

В групі реквізитів «Налоговый учет» для такого об’єкту повинна бути додатково визначена група ОЗ, до якої він належить, з метою визначення субрахунку забалансового рахунку ОС. На забалансовому рахунку ОС ведеться облік балансової вартості цього об’єкту по податковому обліку.

Методи нарахування амортизації ОЗ і НМА в ІСО

Нарахування амортизації ОЗ і НМА в програмі проводиться за такими методами:

· Прямолінійний метод - прямолінійне списання;

· Кумулятивний метод – зменшення залишку;

· Виробничий метод – сума одиниць;

· Податковий метод – нарахування амортизаційних відрахувань в податковому обліку.

Для кожного методу існує певний набір параметрів, які необхідно задавати у відповідних реквізитах.

А саме, для методу прямолінійного списання повинна бути визначена ліквідаційна вартість об’єкту і строк його корисного використання, для методу зменшення залишку – місячна норма амортизації, для методу суми одиниць – ліквідаційна вартість, розрахунковий обсяг виробництва і обсяг виробництва поточного місяця.

Автоматизоване формування проводок при нарахуванні зносу ОЗ і НМА

При проведенні документу «Начисление износа» автоматично формується необхідний набір б/п, щодо нарахування амортизації ОЗ і НМА в бухгалтерському і податковому обліку.

По нарахуванню амортизації в б/о ОЗ (будівлі, комп’ютер, офісні меблі, швейне обладнання, електрогенератор) формуються такі проводки:


Дт 831 Кт 131

 

831 - Амортизація основних засобів

131 - Знос основних засобів


По нарахуванню амортизації в б/о НА (вид НА – нематеріальні активи, програми):


Дт 833 Кт 133

833 - Амортизація нематеріальних активів

133 - Знос нематеріальних активів


По нарахуванню амортизації в податковому обліку ОЗ і НА використовується тільки:


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)