АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні джерела 3 страница

Читайте также:
  1. IX. Карашар — Джунгария 1 страница
  2. IX. Карашар — Джунгария 2 страница
  3. IX. Карашар — Джунгария 3 страница
  4. IX. Карашар — Джунгария 4 страница
  5. IX. Карашар — Джунгария 5 страница
  6. IX. Карашар — Джунгария 6 страница
  7. IX. Карашар — Джунгария 7 страница
  8. IX. Карашар — Джунгария 8 страница
  9. IX. Карашар — Джунгария 9 страница
  10. Августа 1981 года 1 страница
  11. Августа 1981 года 2 страница
  12. Августа 1981 года 3 страница

Валюта -(від італ. valuta - вартість) - грошова одиниця країни, яка діє у даній державі. Наприклад, російська валюта - карбованець, французька – франк.

Валюта - 1) грошова одиниця країни (національна валюта), використовувана в даній державі.

Валютна політика -складова частина економічної політики держави й зовнішньоекономічної політики, що створює лінію дій держави усередині і за межами країни, напрямлену на валюту, валютний курс, валютні операції. Основні інструменти валютної політики - валютна інтервенція, валютні обмеження, валютні резерви, валютне субсидування, валютні паритети. Валютна політика країни проводиться її урядом, центральним банком, центральними фінансовими органами. У Світовому масштабі валютна політика проводиться міжнародними валютно-фінансовими організаціями (Міжнародний фонд, міжнародні банки).

Валютна система -сукупність валют, правил і норм їх використання та обміну, застосування платіжних коштів, і навіть грошово-кредитних відносин, з застосуванням валюти. До валютної системи належать і органи, регулюючі випуск й звернення валюти. Розрізняють світову, регіональну (наприклад, європейська) і національні валютні системи.

Валютний курс — ціна грошової одиниці однієї країни, вираженої в грошових одиницях іншої країни.

Валютні рахунки - банківські рахунки, на яких знаходиться іноземна валюта фізичних і юридичних осіб, державних установ. Через такі рахунки проводяться розрахунки у валюті.

Ваучер -(від анг. voucher - розписка) - приватизаційний чек, документ, який надає право участі у приватизації шляхом його обміну на акції приватизованого підприємства.

Вексель -(від нім. wechsel - обмін) - цінний папір як довгострокового зобов’язання, складеного у вигляді визначеної форми. Вексель дає особі, якій воно видано (кредитору, позикодавцю), безумовне, підтримуване законом деклароване право на отримання (повернення) наданого їм у фіксований термін і певних умовах грошового боргу. Простий вексель засвідчує зобов’язання позичальника, векселедавця, сплатити позикодавцю, векселедержателю, призначений для повернення борг у обумовлений термін.

Вексель на пред'явника (Sight Bill) -вексель простий чи передавальний, у тексті якого не вказується термін його погашення або прямо вказано, що він оплачується за пред'явленням. У таких випадках передбачається, що вексель підлягає погашенню при його пред'явленні в місці платежу.

Вексель – цінний папір, який підтверджує безумовне грошове зобов’язання боржника (векселедавця) оплатити у визначений строк певну суму грошей власнику векселя (векселедержателю).

Венчурні операції -(від анг. venture - підприємство) - грошові операції, і операції із цінними паперами, пов’язані з кредитуванням і фінансуванням технічних нововведень, наукових розробок, впровадження винаходів і відкриттів. Такі операції проводять у основному інноваційними банками і пов’язані з великим ризиком.

Вето -(від лат. veto - забороняю) - заборона, накладена особами, які мають право приймати рішення про заборону.

Видача готівки — операція з видачі Держателю ПК грошових знаків через касу банку, фінансової установи чи торговця, банкомат.

Виконання акредитиву (Letter of Credit Utilization) -перевірка документів, представлених у рамках акредитива, і, у випадку відповідності документів умовам акредетива, проведення платежу по пред'явленню/відстроченню платежу/акцепту/негоціації на користь бенефіціара або третіх осіб, при наявності заяви бенефіціара на переуступку виторгу за акредитивом. У випадках, коли документи не відповідають умовам акредитива, у функції виконуючого банку входять запити до наказодателя акредитива щодо його згоди на оплату документів з розбіжностями або відправлення документів у банк-емітент, якщо виконуючий банк відрізняється від такого, на базі інкасо. Якщо виконуючим банком є емітент або підтверджуючий банк, то платіж за акредитивом здійснюється ним негайно після факту визнання документів відповідними умовам акредитива чи одержання повноважень наказодателя на оплату. У будь-яких інших випадках виконуючий банк не несе зобов'язань по проведенню платежу, тобто він береться здійснити платіж на користь бенефіціара після одержання коштів з банку-емітента. Однак у випадку наявності відповідної домовленості між бенефіціаром і виконуючим банком, останній може робити платежі за свій рахунок, вимагаючи потім відшкодування в банку-емітента.

Виконуючий банк (Nominated Bank) - банк, призначуваний банком-емітентом відповідно до інструкцій наказодателя, здійснювати виконання акредитива. Виконуючим банком може виступати як банк-емітент, так і будь-який авізуючий банк. У випадках присутності в угоді підтверджуючого банку, виконання акредитива, як правило, віддається йому.

Виконуючий банк - банк, який виконує платіж або акцептує, або оплачує переказні векселі (тратти), або здійснює негоціацію документів, передбачених умовами акредитиву, з урахуванням того факту, що отримані документи, надані у чіткій відповідності з термінами й умовами акредитиву.

Виконуючий банк - банк, який виконує платіж або акцептує, або оплачує переказні векселі (тратти), або здійснює негоціацію документів, передбачених умовами акредитиву, з урахуванням того факту, що отримані документи, надані у чіткій відповідності з термінами й умовами акредитиву.

Виписка з рахунку – документ, що надається Банком держателям рахунків, у якому зазначено всі операції по рахунку за певний період, баланс рахунку, а також нараховані відсотки на залишок коштів, що обліковуються на рахунку.

Витратний ліміт — гранична сума коштів, що доступна Держателю ПК протягом певного періоду для здійснення операцій із застосуванням ПК. Обчислюється як сума залишку на КР за мінусом суми незнижувального залишку та суми заблокованих, але не списаних коштів, а в разі відкриття Держателю ПК кредитної лінії — як сума кредитної лінії та залишку коштів на КР за мінусом суми заблокованих, але не списаних коштів.

Відзивний акредитив (Revocable Letter of Credit) -акредитив, що може бути змінений чи анульований банком-емітентом у будь-який момент без попереднього повідомлення бенефіціара.

Відрядження -(від франц. commande) направлення працівників до виконання службових завдань, доручень. Витрати на відрядження іменуються командировочними видатками. Частина витрат, яку несе сам відряджений працівник, відшкодовується йому організацією, яка направила його, чи запросила працівника організацією.

Відсоток — плата за кредит, ціна за користування позиченими коштами.

Відстрочений платіж (Defferred Payment) -[як спосіб виконання акредитива] Платіж за акредитивом, що здійснюється через визначену кількість днів або протягом визначеного часу після надання документів бенефіціаром у банк або після дати виписки транспортного документа або іншої дати.
Вексель – цінний папір, який підтверджує безумовне грошове зобов’язання боржника (векселедавця) оплатити у визначений строк певну суму грошей власнику векселя (векселедержателю).

Віза -(від лат. visus - побачений, переглянутий) - письмова позначка у документі, що становить резолюцію, вказівку виконавцям або дозволу у дії, потребують такого дозволу. Наприклад, для в’їзду і виїзду з країни у деяких випадках необхідно одержати візу державних органів, які займаються такими питаннями.

Візування документу – підтвердження дійсності документу, отримання дозволу, згоди уповноважених органів і осіб у випадку, коли це передбачено правилами, нормами, законами. Віза оформлюється у письмовій формі і може закріплюватися печаткою, штампом.

Візування документу – підтвердження дійсності документу, отримання дозволу, згоди уповноважених органів і осіб у випадку, коли це передбачено правилами, нормами, законами. Віза оформлюється у письмовій формі і може закріплюватися печаткою, штампом.

Вільно конвертована валюта – валюта, яка широко використовується для здійснення платежів за міжнародними операціями та продається на головних валютних ринках світу (I група класифікатора валют Національного банку України).

Віце-президент -одна з найвищих посадових осіб на фірмі, в корпорації, заміщає президента.

Вклад — грошова сума, внесена в ощадний банк на збереження на певних умовах.

Вкладник -особа, яка внесла внесок.

Вкладник - 1) особа, що внесла внесок; 2) учасник командитного товариства, що несе відповідальність за діяльність товариства тільки в межах сум свого внесеного внеску.

Внески на пред'явника - внески, користуватися якими має право будь-яка особа, що пред'явила документ, що засвідчує вкладення засобів.

Внесок -внесення певної суми коштів як внеску до банку, платежу, або оплати при вступі (вступний внесок), участь у створенні (членські внески), оплати своєї частки у майновому придбанні (пайовий внесок).

Внесок -кошти, внесені для зберігання у банк чи іншу фінансову установу. Особа, що внесла внесок, називається вкладником. Існують іменні внески, й вклади на пред’явника. Внеском на пред’явника має право користуватися будь-яка особа, яка пред’явить документ, який засвідчує вкладення коштів. Вклади до запитання вносяться без вказівки терміну зберігання, а термінові вклади - визначений термін.

Внесок - внесення певної суми грошових коштів у вигляді внеску в банк, платежів, плати за вступ (вступний внесок), участь в організації (членські внески), оплати своєї частки в майновому придбанні (пайовий внесок).

Внутрішньодержавна платіжна система - платіжна система, в якій платіжна організація є резидентом та яка здійснює свою діяльність і забезпечує проведення переказу коштів виключно в межах України. Міжнародна платіжна система платіжна система, в якій платіжна організація може бути як резидентом, так і нерезидентом і яка здійснює свою діяльність на території двох і більше країн та забезпечує проведення переказу коштів у межах цієї платіжної системи, у тому числі з однієї країни в іншу.

Вторинний ринок -ринок без посередників, у якому відбуваються операції з купівлі чи продажу цінних паперів між особами, які є початковими кредиторами, і позичальниками. Кошти від такого продажу надходять власникові паперів (інвестору), а не організації, яка випустила її. Підтримується банками і спеціалізованими фірмами.


Г

Гаазькі правила -основні тези, що визначають об’єм і форми відповідальності судновласника під час перевезення вантажів.

Гарант -(від франц. garantir - забезпечувати, ручатися) – особа яка видає, надає гарантію, поручителю. Гарантом можуть виступати держава та її органи, установи, підприємства, фірми.

Гарантійний депозит – це грошові засоби, що вносяться юридичною особою на визначений строк під процент, відповідно до укладеного договору, які одночасно є заставою виконання зобов’язань по кредиту/гарантії, наданим Банком підприємству (третій стороні).

Гарантія — форма угоди, згідно з якою при порушенні умов контракту банк сплачує певну неустойку.

Гарантія – за гарантією банк, інша фінансова установа, страхова організація (гарант) гарантує перед кредитором (бенефіціаром) виконання боржником (принципалом) свого обов'язку. Гарант відповідає перед кредитором за порушення зобов'язання боржником.

Гарантія (Guarantee) -є інструментом забезпечення виконання зобов'язань. Дає сторонам, що уклали контракт, впевненість у тому (гарантію того), що укладений контракт буде виконаний або сторони одержать компенсацію при невиконанні іншою стороною умов контракту.

Гарантія виконання зобов'язань (Performance Bond) -зобов'язання банку, видане за наказом продавця на користь покупця, виплатити останньому визначену суму у випадку невиконання продавцем своїх зобов'язань по постачанню.
Гарантія платежу (Payment Guarantee) -зобов'язання банку, видане за наказом покупця, виплатити продавцю визначену суму у випадку невиконання покупцем своїх зобов'язань з оплати за поставлений товар.
Гарантійний депозит – це грошові засоби, що вносяться юридичною особою на визначений строк під процент, відповідно до укладеного договору, які одночасно є заставою виконання зобов’язань по кредиту/гарантії, наданим Банком підприємству (третій стороні).

Гарантія повернення авансового платежу (Advance Payment Guarantee) -
зобов'язання банку, видане за наказом продавця, що одержує аванс від покупця, повернути аванс покупцю у випадку невиконання продавцем своїх зобов'язань по постачанню.

Гарантія повернення кредиту (Security for a Credit Line) -зобов'язання банку, видане за наказом позичальника, виплатити кредитору суму основного боргу або основного боргу і відсотків по кредиту у випадку невиконання позичальником зобов'язань за кредитним договором у відношенні погашення боргу і відсотків.

Гривня -грошова і вагова одиниця Київської Русі. У XII в. представляла собою срібний зливок, та срібний брусок вагою близько 200 р. З гривні виникли рублі.

Грошова одиниця — встановлений у законодавчому порядку грошовий знак, один із елементів грошової системи, що слугує для вимірювання і вираження цін усіх товарів.

Грошова одиниця -законодавчо встановлений в країні грошовий знак, основний елемент грошової системи країни, є одиницею грошового виміру.

Грошова система -грошові знаки країни, грошові одиниці, правила емісії і форми обігу грошей, грошові відносини, законодавчо встановлені у країні.

Грошовий переказ - спосіб перерахування грошей юридичними або фізичними особами один одному через кредитні установи або підприємства зв’язку.

Грошовий переказ - спосіб перерахування грошей юридичними або фізичними особами один одному через кредитні установи або підприємства зв’язку.
Грошові засоби -акумульовані у грошовій і безготівковій формах гроші держави, підприємств, населення і побудову інших засобів, легко перетворюваних на гроші.

Грошові фонди -спеціально виділені, щодо відособлені частини коштів, призначені для певних цілей, виконують певну функцію. Наприклад, кошти, виділені з виплати пенсій, утворюють пенсійний фонд, а призначені з виплати зарплати - фонд оплати праці. Грошові фонди можуть виділятися як частина коштів держави (наприклад позабюджетний фонд соціального страхування), і у вигляді частини коштів підприємства (фонд амортизації).

Д

Дебет -(від лат. debet - він має) - одна зі сторін (ліва) бухгалтерського рахунку, має форму двосторонньої таблиці. У дебетовій стороні рахунків реєстрації, стану і руху коштів та запасів тих матеріальних цінностей підприємства (активів), вказується наявність цінностей на початок місяця та їх нарахування протягом місяця. У дебетовому боці рахунків реєстрації стану й руху джерел коштів (пасивів) відбивається зменшення джерел, наприклад боргів підприємства з боку його боржників.

Дебетна картка – різновид платіжної картки, за допомогою якої можна сплатити за товари та послуги або отримати готівку в межах залишку на картковому рахунку.

Дебітор -(лат. debitor) - фізична чи юридична особа, економічний суб’єкт, має грошову чи майнову заборгованість (на противагу кредитору, якого винні гроші інші).

Дебітор – юридична або фізична особа, яка має документально зафіксовану в бухгалтерських відомостях дебіторську (грошову або майнову) заборгованість по відношенню до кредитора, тобто, юридичної або фізичної особи, яка передала у борг грошові засоби або матеріальні цінності.

Дебітор – юридична або фізична особа, яка має документально зафіксовану в бухгалтерських відомостях дебіторську (грошову або майнову) заборгованість по відношенню до кредитора, тобто, юридичної або фізичної особи, яка передала у борг грошові засоби або матеріальні цінності.

Дебіторська заборгованість -сума боргів, належних підприємству, фірмі, компанії із боку інших підприємств, фірм, і навіть громадян, які є їх боржниками (дебіторами).

Декларація -(від лат. declaratio - заяву, оголошення) - передбачені Законом і правилами економічної поведінки оголошення, повідомлення, повідомлення державних органів необхідних їм даних про доходи чи кількість завезеного товару, необхідні для встановлення величини податків, мита. Податкові декларації містять інформацію про оподатковуваний дохід, митні декларації - про завезені з-за кордону товари, майнові декларації - про майно, оподатковуване податками. Особу яка подає декларацію, називають декларантом.

Декларація – передбачене законом і правилами економічної поведінки повідомлення державним органом даних про доходи або кількість товару, що провозиться, необхідних для визначення розміру податків, митних платежів.

Декларація – передбачене законом і правилами економічної поведінки повідомлення державним органом даних про доходи або кількість товару, що провозиться, необхідних для визначення розміру податків, митних платежів.

Денний ліміт по картці – максимальна сума витрат протягом однієї доби, що встановлюється на кожну картку.

Депозит -(від лат. depositum - річ, віддана за зберігання) - грошові вклади в банки (банківські депозити).

Депозит - 1) грошові внески в банки (банківські депозити); 2) цінні папери і грошові кошти, що передаються на зберігання до кредитної установи; 3) внески грошових коштів до різних установ, вироблюваних як платежі, для забезпечення необхідної оплати; 4) записи в банківських книгах, що містять або подтверж

Депозит – вкладення у банк, грошові засоби, що тимчасово зберігаються у банку і належать іншим установам і особам.

Депозит – вкладення у банк, грошові засоби, що тимчасово зберігаються у банку і належать іншим установам і особам.

Депозит – зобов'язання банку за тимчасово залученими коштами фізичних і юридичних осіб або цінними паперами за відповідну плату.

Депозитарий -фізична чи юридична особа, якому довірені депозити.

Депозитна лінія – депозитна послуга, що надається Банком, при якій Клієнт має право вільно вносити на депозитний рахунок або знімати грошові засоби у межах встановленого ліміту протягом визначеного періоду.

Депозитна лінія – депозитна послуга, що надається Банком, при якій Клієнт має право вільно вносити на депозитний рахунок або знімати грошові засоби у межах встановленого ліміту протягом визначеного періоду.

Депозитний сертифікат – борговий цінний папір, який засвідчує право клієнта банку на отримання внесеної ним суми та процентів після закінчення встановленого строку дії депозитного сертифіката.

Депозитні банки - банки, що здійснюють банківські операції в основному за рахунок залучення депозитів (внесків).

Державний банк -банк, який знаходиться у власності держави і управляється державними органами. До таких банків належить передусім центральний банк країни. Проте державними можуть бути і комерційні банки, і навіть інші спеціальні кредитні установи.

Держатель ПК (Держатель) — фізична особа — клієнт або довірена особа клієнта, яка на законних підставах використовує ПК для ініціювання переказу грошей з відповідного рахунку в банку або здійснює інші операції з її застосуванням.

Дефіцит – недостатність засобів, ресурсів порівняно з попередньо передбачуваним, запланованим або необхідним рівнем. Дисконт - різниця, яку отримує банк, купуючи цінні папери за ціною нижче, ніж номінал.

Дефіцит – недостатність засобів, ресурсів порівняно з попередньо передбачуваним, запланованим або необхідним рівнем. Дисконт - різниця, яку отримує банк, купуючи цінні папери за ціною нижче, ніж номінал.

Дефолт – відмова від зобов’язань.

Довірена особа клієнта — фізична особа, визначена в договорі між емітентом і клієнтом (довіреності клієнта), якій клієнт довірив виконання операцій за рахунок частини або всіх коштів, що обліковуються на його КР, з використанням окремої ПК, емітованої на ім'я цієї особи.

Довіреність – документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами.

Договір -добровільна угода двох або кількох осіб (економічних суб’єктів), яка заключається у виконанні кожним із них прийнятих на себе зобов’язань стосовно інших учасників. Договір зазвичай містить інформацію про учасників, виклад предмета, сутності угоди, зобов’язання договірних сторін, умови здійснення договору, способи сплати, надані одна одній товари, роботи, послуги, форми відповідальності учасників за невиконання прийнятих зобов’язань, умови розірвання чи продовження договору, юридичні адреси сторін. Договір скріплюється підписами повноважних представників договірних сторін і печатками (якщо учасник договору - юридична особа). Договори називають також контрактами. Договір, у якому замовлення однієї особи виконання робіт чи виготовлення продукції іншими особами, називають договором-замовленням.

Документ за операцією із застосуванням ПК — документ, що підтверджує виконання операції з використанням ПК, на підставі якого формуються відповідні документи на переказ чи зараховуються гроші на рахунки.

Документарний акредитив (Documentary Letter of Credit) -акредитив, що використовується при розрахунках по зовнішньоторговельних операціях, незалежно від того, як він названий і позначений (документарний акредитив, акредитив, акредитивний лист і т.п.), що представляє собою однобічне, умовне грошове зобов'язання банку, що видається ним з доручення клієнта акредитива (імпортера) на користь його контрагента за контрактом, бенефіціара (експортера), по якому банк, що відкрив акредитив (банк-емітент), повинний зробити бенефіціару платіж (негайно чи з відстрочкою) або акцептувати тратти бенефіціара за умови надання бенефіціаром документів, передбачених в акредитиві, і при виконанні інших умов акредитива. За формою акредитиви поділяються на безвідзовні та відзовні. За способом виконання: здійснюються шляхом платежу по пред'явленню, шляхом відстроченого платежу, шляхом акцепту, шляхом негоціації. У міжнародній практиці зустрічаються спеціальні акредитиви: трансферабельні, резервні, компенсаційні, револьверні.

Документарний акредитив – це унікальна форма розрахунків, що забезпечує найбільш оптимальне дотримання інтересів як покупця, так і продавця. Документарний акредитив є по своїй суті обіцянкою банку виплатити бенефіціару («продавцю» згідно з умовами зовнішньоторговельного контракту) за рахунок свого замовника («покупця» згідно з умовами зовнішньоторговельного контракту) визначену суму в узгодженій валюті, якщо бенефіціар пред’явить до виконуючого банку у визначений період документи, передбачені в акредитиві.

Документарний акредитив – це унікальна форма розрахунків, що забезпечує найбільш оптимальне дотримання інтересів як покупця, так і продавця. Документарний акредитив є по своїй суті обіцянкою банку виплатити бенефіціару («продавцю» згідно з умовами зовнішньоторговельного контракту) за рахунок свого замовника («покупця» згідно з умовами зовнішньоторговельного контракту) визначену суму в узгодженій валюті, якщо бенефіціар пред’явить до виконуючого банку у визначений період документи, передбачені в акредитиві.

Долар -грошова одиниця США (долар США), Канади (канадський долар), Австралії (австралійський долар) та інших країн. Ділиться на 100 центів. У введений у правове 1786 р. зі Срібним вмістом у 24,34 р чистого срібла. Золотий зміст було встановлено спочатку у 1,6 р чистого золота, в 1900 р. знизилося до $1,5 р, а 1934 р. до 0,8886 р. Потім золоті доларові монети було вийнято з обігу і замінено банкнотами грошових знаків один, 5, 10, 20, 50 і 100 доларів.

Доміцільованний вексель - вексель, в якому зазначене місце оплати не співпадає з місцезнаходженням особи, зазначеної як платник.

Доміцільованний вексель - вексель, в якому зазначене місце оплати не співпадає з місцезнаходженням особи, зазначеної як платник.

Дорожній чек -платіжний документ, використовується як забезпечення туристів міжнародною валютою або валютою країни перебування.

Дорожній чек – розрахунковий документ, який використовується в основному як спосіб міжнародних розрахунків неторгового характеру; є грошовим зобов’язанням чекодавця виплатити визначену у чеці суму чекодержателю.

Дорожній чек – розрахунковий документ, який використовується в основному як спосіб міжнародних розрахунків неторгового характеру; є грошовим зобов’язанням чекодавця виплатити визначену у чеці суму чекодержателю.

Е

Еквайр – банк, що здійснює еквайрінг.

Еквайрингова установа (еквайр) — юридична особа — член платіжної системи, яка здійснює діяльність щодо технологічного, інформаційного обслуговування торговців та виконання розрахунків з ними за операції, які здійснені із застосуванням ПК.

Еквайрінг – діяльність еквайра щодо технологічного, інформаційного обслуговування торговців та виконання розрахунків з ними за операції, які здійснені із застосуванням платіжних карток.

Експортер – будь-яка фізична або юридична особа, представництво юридичної особи-нерезидента, на користь якого відкривається акредитив і здійснюється зарахування коштів.

Експортер – будь-яка фізична або юридична особа, представництво юридичної особи-нерезидента, на користь якого відкривається акредитив і здійснюється зарахування коштів.

Експортні кредитні агенства (ECA - Export Credit Agency) -організації, найчастіше державні, що займаються страхуванням різного роду ризиків (політичних, економічних, комерційних і т.п.), пов'язаних з експортом продукції компаніями, що ведуть бізнес у країні юрисдикції такого агентства - експортерами. При невиконанні контрагентом експортера зобов'язань з оплати продукції агентство робить відшкодування відповідних збитків експортера, вирішуючи питання врегулювання відносин з таким контрагентом самостійно. Арсенал застосовуваних експортними кредитними агентствами схем дуже широкий і різноманітний.

Емісія - будь-який вид цінних паперів компанії або процес випуску в оборот таких паперів.

Емісія - будь-який вид цінних паперів компанії або процес випуску в оборот таких паперів.

Емітент - держава (в особі центрального або місцевого органу влади), підприємство, установа, організація, банк, які проводять емісію. Випускаю в обертання грошові знаки, цінні папери, платіжно-розрахункові документи.

Емітент - держава (в особі центрального або місцевого органу влади), підприємство, установа, організація, банк, які проводять емісію. Випускаю в обертання грошові знаки, цінні папери, платіжно-розрахункові документи.

Емітент1) член платіжної системи, який здійснює емісію платіжних карток; 2) іноземний банк, іноземна компанія, що здійснює випуск (емісію) чеків; 3) юридична особа, яка від свого імені випускає цінні папери і виконує обов'язки, що випливають з умов їх випуску.

Ефективна процентна ставка - ставка, яка бере до уваги тимчасову вартість грошей. Ефективна ставка розраховується з урахуванням графіку погашення кредиту і всіх сплачуваних процентів і комісій.

Ефективна процентна ставка - ставка, яка бере до уваги тимчасову вартість грошей. Ефективна ставка розраховується з урахуванням графіку погашення кредиту і всіх сплачуваних процентів і комісій.

Є

Євровалюта -кошти банків, розміщені в інших, переважно європейських, країнах і виражені у валюті цієї країни. Наприклад, внесок японського банку європейський банк в японських ієнах дає підстави цьому банку видавати кредит в євро.

Євровалюта - 1) грошові кошти банків, розміщені в інших, головним чином європейських, країнах і виражені у валюті цієї країни.

Євроібор (EURIBOR - Euro Interbank Offered Rate) -процентна ставка, за якою здійснюється розміщення термінових депозитів у Євро між першокласними банками, що знаходяться в зоні Євро. Ставки ЄВРОІБОР визначаються в системі Bridge-Telerate (система міжбанківських котирувань) щодня близько 11-00 за Центрально-європейським часом як усереднені ставки пропозиції групи банків, найбільш великих учасників ринку. Ставки ЄВРОІБОР установлюються на терміни 1 тиждень, 1, 3, 6, 9 і 12 місяців.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.014 сек.)