АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СТРУКТУРА ТА ЗМІСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. II. Мовленнєва змістова лінія
  2. II. СТРУКТУРА отчетА по Практике по профилю специальности
  3. III. Мовна змістова лінія
  4. III. СТРУКТУРА КУРСА
  5. III. Структура курсовой и ВКР
  6. III. Хід роботи
  7. III. Хід роботи
  8. IV Структура и стратегия фирмы, внутриотраслевая конкуренция
  9. IІІ. Діяльнісна змістова лінія
  10. LDPC коды: структура
  11. V. Діяльнісна змістова лінія
  12. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

 

Зміст курсової роботи визначається актуальністю, мірою розробленості проблеми, що досліджується, інформаційним матеріалом.

Весь матеріал курсової роботи повинен бути цілеспрямований, викладений в логічній послідовності і взаємопов'язаний з окремими його частинами.

В процесі написання курсової роботи перед студентом не ставиться завдання відкрити якісь нові наукові положення. В процесі роботи він повинен показати вміння осмислено використовувати літературу, розуміти методологію викладення матеріалу, вміння збирати та обробляти фактичний матеріал, зробити правильні висновки та узагальнення, пов’язувати теорію з практикою.

Складаючи текст курсової роботи студент повинен прагнути до його самостійного викладення, при цьому допускається використання цитат які підтверджують написане студентом. Кількість цитат повинна бути обмежена необхідністю підтвердження власної думки. Просте переписування з літературних джерел не допускається.

До складу курсової роботи повинні включатися: титульна сторінка (додаток Б); завдання; вступ; перелік питань, що розглядаються; висновки; список літератури, що використовується; додатки.

Рекомендується наступна структура роботи:

Вступ. Обсяг – до 2 сторінок.

Обґрунтовується актуальність обраної теми, визначається мета та коло завдань курсової роботи, її можливе наукове та прикладне значення в умовах ринкових відносин. Зазначається об’єкт роботи. Подається загальна оцінка сучасного стану наукових досліджень з проблеми курсової роботи.

В основній частині роботи необхідно виділити наступні частини: теоретичну, аналітичну, методологічну.

Теоретичний розділ. Обсяг –15-17 сторінок.

В даному розділі викладаються теоретичні та методологічні положення обраної теми курсової роботи, дається критичний аналіз напрямкам вирішення даного питання вітчизняними та зарубіжними дослідниками, обирається власний напрямок вирішення питання та обґрунтовується його доцільність.

Рекомендується така структура теоретичного розділу:

- сутність та зміст питання, що вивчається. Сучасні теоретичні концепції.

- методи та методики, що використовуються при вирішенні проблем, пов’язаних з обраною темою.

- основні напрями вирішення проблеми курсової роботи вітчизняними та зарубіжними дослідниками, обґрунтування власного варіанту вирішення визначених проблем.

В цьому розділі студенту необхідно продемонструвати вміння аналітично та логічно мислити, оцінювати тенденції та закономірності, доводити й обґрунтовувати свою думку. Необхідно показати знання щодо досліджуваної проблеми, виявити дискусійні та невирішені аспекти даного питання на базі критичного відбору та аналізу спеціальної літератури та існуючих підходів, способів та засобів вирішення обраної проблематики. Слід уникати необґрунтованого дублювання існуючих рішень (розробок), дослівного переписування матеріалів із будь-яких джерел. В разі необхідності можливе скорочене викладання запозиченого матеріалу з посиланням на джерело.

Аналітичний розділ. Обсяг –15-22 сторінки.

Аналітичний розділ присвячений аналізу проблеми, що розглядається стосовно об’єкту дослідження (підприємства). Необхідно провести відповідну діагностику стану об’єкту дослідження, виявити вузькі місця, зробити необхідні оцінки та висновки. При цьому необхідно використовувати сучасні статистичні та економіко-математичні методи аналізу з застосуванням ЕОМ. Часовий горизонт аналізу повинен складати не менше двох років.

Розділ як правило складається з трьох підрозділів.

Перший підрозділ: Організаційно-економічна характеристика підприємства (3-5 сторінок), в якому розглядаються такі питання: коротка історична довідка про створення та організацію підприємства; організаційно-правову форму власності; характеристику галузі, в якій функціонує підприємство; характеристика продукції підприємства, динамічний аналіз основних техніко-економічних показників діяльності підприємства.

Другий підрозділ (8-10 сторінок) включає:

- характеристику структури, динаміки обсягів продукції, робіт, послуг;

- коротку характеристику споживачів, постачальників, конкурентів;

- формування виробничої програми;

- аналіз трудових ресурсів підприємства;

- аналіз основних засобів підприємства;

- оцінка рівня витрат підприємства;

- амортизаційна політика, система оподаткування;

- аналіз фінансових показників.

Третій підрозділ: Аналіз стану досліджуваного питання в умовах підприємства (6-7 сторінок). В даному підрозділі виконується детальний аналіз проблем, які є темою курсової роботи.

Проектний розділ. Обсяг – 10-12 сторінок.

Даний розділ присвячений шляхам практичного вирішення досліджуваної проблеми.

В даному розділі необхідно провести оцінку потенціалу підприємства як в цілому, так і кожний складовий елемент окремо. Розрахувавши значення складових потенціалу та проаналізувавши їх динаміку за роками, розробити задачі та цілі, досягнення яких забезпечить підвищення рівня потенціалу підприємства. Визначити рівень потенціалу підприємства відносно конкурентів. Розрахунки потрібно зробити в динаміці за три роки та в сукупності трьох підприємств. Сукупність підприємств обирається згідно з варіантом (номер студента за списком) (таблиця 1). Вихідні дані для розрахунку потенціалу підприємства подані в таблиці 2. Рівень потенціалу для кожного підприємства, що досліджується, зобразити графічно в динаміці за три роки.

Таблиця 1


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)