АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПІДБІР ЛІТЕРАТУРИ ТА ІНШИХ МАТЕРІАЛІВ ЗА ТЕМОЮ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. III. Хід роботи
  2. III. Хід роботи
  3. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  4. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  5. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП
  6. VI. Чи проявляється у дитини критичність по відношенню до інших людей?
  7. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  8. Аналіз наукової літератури
  9. Аналіз ритмічності роботи підприємства
  10. в практиці роботи сучасного загальноосвітнього навчального закладу
  11. Важливе значення для розвитку літератури Волині мав
  12. Варіанти завдань для домашньої контрольної роботи із дисципліни

 

Після вибору теми і погодження її з науковим керівником необхідно з’ясувати стан її вивчення сучасною наукою з метою визначення напрямків дослідження і основних питань курсової роботи.

Навчальну та спеціальну літератури з теми курсової роботи студент добирає самостійно, використовуючи для цього алфавітний, предметний та систематизований каталоги бібліотек. Консультацію з питань добору літератури студент може отримати у викладачів кафедри чи у працівників бібліотеки.

Ознайомлення найкраще починати з підручників та навчальних посібників, де матеріал викладений послідовно та систематизовано. Проте, не можна обмежуватись лише підручниками. Якщо текст або інформація курсової роботи ідентичні підручнику, робота не зараховується.

У процесі написання курсової роботи обов’язковим є вивчення та використання нормативно-правових актів (законів, постанов, положень тощо), що стосуються обраної теми.

Після вивчення основної літератури, увагу слід звернути на додаткову: монографії, колективні праці, газетні та журнальні статті, довідники, енциклопедії. Додаткова література обов’язково повинна бути використана підчас написання курсової роботи. Позитивно оцінюється використання студентом перекладної та іноземної літератури.

Після ознайомлення з літературою за темою курсової роботи, складається попередній план, який в подальшому, при більш детальному вивченні літератури, буде коригуватись. Добре продуманий план є запорукою успішного виконання роботи.

Структура і зміст плану курсової роботи, співвідношення її розділів визначається обраною темою. В цілому план має включати лише ті питання, які безпосередньо стосуються теми і дають змогу повно та глибоко її висвітлити.

Розроблений план слід погодити з керівником курсової роботи.

Вивчення літератури дуже важливий та трудомісткий етап написання курсової роботи. Як правило, він супроводжується записами у вигляді складання розгорнутого плану, тезисів, виписок, цитат, конспектів. Записам повинно передувати читання того чи іншого джерела літератури, яке повинно носити творчий характер. Обов’язково потрібно записувати прізвище автора, назву книги або статті, видавництво, рік видання, номери сторінок, щоб надалі робити посилання на джерела.

Особливої уваги заслуговують теоретичні питання дискусійного характеру, за якими автору курсової роботи необхідно викласти свою думку.

Наступний етап – складання бібліографії (списку літературних джерел). Передусім треба звернути увагу на рік видання того чи іншого літературного джерела. Користуватися необхідно лише новими виданнями. Список використаних літературних джерел та інших матеріалів необхідно систематизувати (в алфавітному порядку або в порядку посилання в роботі) і розмістити після заключної частини тексту курсової роботи. Робота повинна містити не менше 20 джерел.

Статистичний матеріал також необхідно ретельно опрацювати, згрупувати, класифікувати, звести у таблиці, зробити порівняльний аналіз. Подати ці матеріали можна також у вигляді діаграм, графіків, схем тощо.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)