АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Виробнича програма по рослинництву СК «Агробізнес»

Читайте также:
  1. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  2. Валові збори продукції сільськогосподарських культур СК «Агробізнес»
  3. Визначимо обсяг механізованих робіт та потребу в тракторах і комбайнах у СК «Агробізнес» за допомогою таблиці 2.11
  4. Виробнича діяльність
  5. Виробнича потужність.
  6. Виробнича програма та її виконання
  7. Виробнича ситуація № 11
  8. Виробнича ситуація № 14
  9. Виробнича ситуація № 18
  10. Виробнича ситуація № 21
  11. Виробнича ситуація № 27
Культура Площа посіву, га Збір основної продукції Вартість валової продукції
У початково- оприбуткованій масі У масі після доробки в порівняльних цінах, тис.грн
з 1 га всього 1 ц всього
Озима пшениця   54,7     102,75 2841,86
Гречка   13,4     357,69 956,11
Кукурудза на зерно   94,3     107,27 6779,46
Ячмінь ярий         95,4 1332,55
соя   20,9     236,29 2220,89

У виробничій програмі по рослинництву ми плануємо одержати 54,7 ц озимої пшениці з 1 га, валовий збір із 453 га буде становити 24779 ц, у вазі після доробки дорівнює 24030 ц, вартість валової продукції становитиме 2841,86 тис. грн. В 2014 році виробництво валової продукції складе: кукурудзи – 6779,46 тис. грн., гречки – 956,11 тис. грн., ячменю – 1332,55 тис. грн., сої – 2220,89 тис. грн.

Потребу в насіннєвому матеріалі для вирощування сільськогосподарських культур, враховуючи і площу під кормовими культурами, яка забезпечується насінням за рахунок зернової групи, визначають на основі норм висіву на 1 га шляхом варіантного підходу методом наближених розрахунків. Оскільки площі посіву по відповідних культурах ще не визначені, розрахунки можна здійснювати двома методами. Попередньо визначають обсяг насіннєвого матеріалу за розміром посівних площ по культурах минулого року, а при кінцевих розрахунках здійснюють уточнення. Іншим методом визначають потребу в продукції рослинництва по всіх фондах (за винятком насіннєвого). Діленням загального її обсягу на заплановану урожайність (без норми висіву) визначають попередній розмір посівних площ і на підставі них - потребу в насіннєвому матеріалі. При цьому враховують і потребу в насіннєвому матеріалі для площ під кормовими культурами, оскільки їх скошують до одержання зерна (кукурудза на силос і зелений корм, однорічні трави). Виробництво насіння для них передбачають у зерновій групі. Площі кормових культур переносять з плану зеленого конвеєра, який складають раніше.

Визначений таким чином обсяг насіннєвого матеріалу додають до загального обсягу продукції по всіх інших фондах і діленням на заплановану урожайність розраховують посівні площі по культурах і підприємству. Потім необхідно уточнити посівні площі шляхом розміщення їх у полях сівозмін.

Розміри посівних площ культур, розрахованих двома способами, порівнюють між собою і коригують їх з метою відповідності результатів обчислень. Якщо частина площі певної культури, розрахованої за потребою в продукції, не вписується в сівозміну, то її замінюють іншою культурою, яка дає споріднену продукцію і не порушує сівозміну. Усунути невідповідності розмірів посівних площ, розрахованих двома способами, можна в такий спосіб:

- підвищення планової врожайності культур за рахунок проведення додаткових агротехнічних заходів;

- зменшення потреби в певних видах продукції за рахунок збільшення обсягів виробництва спорідненої (взаємозамінюючої) продукції;

- збільшення площ посівів найбільш ефективних культур;

- розширення виробництва на орендованих землях тощо. Планування обсягів виробництва продукції рослинництва здійснюється на основі запланованої врожайності і посівних площ. При цьому валовий збір основної продукції зернових і технічних культур визначають у початково-оприбуткованій масі і масі після доробки або заліковій масі.

Таблиця 2.9


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)