АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перспективи розвитку галузі рослинництва(озима пшениця) СК «Агробізнес»

Читайте также:
  1. V етап розвитку міграції робочої сили розпочався з 1980 років і триває понині. Збільшення масштабів еміграції з країн з перехідною економікою характерно для такого етапу.
  2. VII. Аналіз галузі
  3. Аналіз сучасного села як фактора соціального розвитку
  4. Асиметрія стану і розвитку сучасної світової економіки
  5. Важливе значення для розвитку літератури Волині мав
  6. Валові збори продукції сільськогосподарських культур СК «Агробізнес»
  7. Види бухгалтерського обліку та способи їх розвитку.
  8. Визначення показників ефективності інвестицій у проекти розвитку підприємства в наступному році
  9. Визначимо обсяг механізованих робіт та потребу в тракторах і комбайнах у СК «Агробізнес» за допомогою таблиці 2.11
  10. Визначте основні шляхи надання допомоги учням з особливостями психофізичного розвитку в адаптації серед здорових людей.
  11. Виникнення та етапи розвитку демократії
  12. Виробнича програма по рослинництву СК «Агробізнес»
№ п/п Показники Одини ця виміру Роки
     
1. Площа посіву оз. пшениці га      
2. Урожайність з 1га ц 63,29 54,4 57,6
3. Валовий збір ц      
4. Собівартість 1 ц продукції грн. 83,96 96,64 85,93
5. Реалізовано продукції ц      
  Ціна реалізації 1 ц продукції грн.      
  Прибуток: грн.      
  - з 1 ц продукції грн. 20,06 18,10 19,85
  - всього грн.      
  Рівень рентабельності % 50,6 18,73 23,1

У 2015 році ми плануємо збільшити посівну площу озимої пшениці до 470 га, при цьому урожайність становитиме 57,6 ц/га, валовий збір дорівнюватиме 27213 ц. Собівартість продукції плануємо зменшити до 85,93 грн. на 1 ц за рахунок збільшення валових зборів зерна. Планується реалізувати 16658 ц озимої пшениці по ціні реалізації 129 грн. за 1 ц. Тому прибуток з 1 ц продукції становитиме 19,85 грн., всього – 540178 грн.

Висновки

Систематизувавши дані одержані від розрахунку курсової можна зробити такий висновок:

Планування в сільському господарстві підприємствах спирається на систему об’єктивних економічних законів ринкової економіки. Через планування сільськогосподарські підприємства визначають темпи і пропозиції розвитку виробництва, які повинні забезпечити найвищі показники його економічної ефективності.

Планування сільськогосподарського виробництва – це науково обґрунтоване встановлення рівнів економічного і соціального розвитку сільськогосподарських підприємств на певний плановий період через систему якісних і кількісних показників та визначення комплексу заходів щодо досягнення встановлених рівнів розвитку. При плануванні необхідно встановлювати оптимальні внутрішньогосподарські пропозиції розширеного відтворення в сільськогосподарських підприємствах та передбачати високоефективне використання ресурсного потенціалу господарства. Планування виробництва в сільськогосподарських підприємствах повинно базуватись на даних наукових прогнозів.

Плануючи витрати на сільськогосподарські культури, враховують витрати минулих років на основі звітних даних; витрати планового року визначають на основі технологічних карт вирощування і збирання сільськогосподарських культур.

Після виконання планових розрахунків собівартості усіх видів продукції планують фінансові результати від реалізації товарної продукції, тобто обчислюють суму прибутку від культур, галузей та господарства в цілому, а також рівень рентабельності виробництва.

У курсовому проекті запропоновано ряд заходів щодо підвищення економічної ефективності виробництва сільськогосподарських культур. Це насамперед:

- поліпшення використання землі на основі підвищення її родючості;

- вибір сорту відповідно до ґрунтово-кліматичних умов господарства та використання якісного насіння;

- забезпечення необхідної кількості поживних речовин у ґрунті;

- своєчасна та якісна боротьба з шкідниками та хворобами;

- дотримання строків посіву та збирання;

- використання системи машин, яка дозволяє зменшити строки обробітку ґрунту.

Разом з цим треба підвищувати продуктивність праці, збільшувати урожайність основних культур і в той же час зменшувати витрати на виробництво.

Освоєння нових галузей рослинництва може дати додаткові кошти, що просто необхідні для подальшого існування підприємства.

Дотримання цих вимог СК «Агробізнес» покращить свій фінансовий стан у майбутньому.

 

 

 

Додаток А


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)