АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Форми проведення поточного та підсумкового контролю. Правова робота в господарських організаціях

Читайте также:
  1. B. Проведення ревізії ротової порожнини за допомогою ручного відсмоктувача
  2. I ступень – объектив- центрическая система из 4-10 линз для непосредственного рассмотрения объекта и формирования промежуточного изображения, расположенного перед окуляром.
  3. II. Достижения и успехи, учитываемые в формировании информационной базы «Золотой фонд студентов»
  4. II. РОЛЬ РЕЛИГИИ В ФОРМИРОВАНИИ НАЦИОНАЛЬНОГО СОЗНАНИЯ
  5. III. Компетенции обучающегося, формируемые в результате освоения дисциплины
  6. III. Компетенции обучающегося, формируемые в результате освоения дисциплины
  7. III. Порядок формирования информационной базы «Золотой фонд студентов».
  8. III. Формирование тоталитарного режима
  9. Автором опыта выделен алгоритм формирования умения работать с моделями.
  10. Аграрні реформи в Україні
  11. АДРЕСА ОРГАНІЗАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ.
  12. Алгоритм формирования финансовых результатов.

Правова робота в господарських організаціях

РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА

для студентів спеціальності 6.030401 «Правознавство»

Затверджено

на засіданні кафедри господарського права

 

Протокол № 5 від 22 березня 2011 р.

 

Завідувач кафедри

проф. Щербина В.С.

___________________________

Декан юридичного факультету

______________ д.ю.н. Гриценко І.С.

 

Київ - 2011


РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА З ДИСЦИПЛІНИ «ПРАВОВА РОБОТА В ГОСПОДАРСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЯХ»

 

Укладачі:

к.ю.н., доц. Винокурова Л.Ф., ас. Якимова І.І.

 

Лектор: к.ю.н., доц. Винокурова Л.Ф.

 

Викладач: ас.Якимова І.І.

 

Рецензент:

д.ю.н., проф. Щербина В.С.

 

 

Погоджено

з науково-методичною комісією

юридичного факультету

Протокол № ____
від «__» _______ 2011 р.

___________________


Вступ

Дисципліна «Правова робота в господарських організаціях» є спеціальним курсом для студентів 4 курсу денної форми навчання юридичного факультету господарсько-правової спеціалізації в обсязі 34 годин лекцій, 14 годин семінарських занять. За результатами вивчення матеріалу студенти складають залік.

Мета і завдання навчальної дисципліни.

В ринковій економіці роль права в економічних відносинах суб’єктів господарювання надзвичайно велика, тому правовому забезпеченню нормальної діяльності підприємств всіх форм власності, організацій, установ, юридичному супроводженню бізнесу приділяється суттєва увага. Особлива роль у здійсненні цієї діяльності належить юридичній службі як спеціалізованому підрозділу, який спеціально призначений для виконання правової роботи в господарських організаціях.

Правова робота в будь-якій господарській організації є багатоплановою, універсальною, оскільки охоплює всі сфери життєдіяльності підприємства і колективу.

Керівником, координатором і безпосереднім виконавцем цієї роботи є юридична служба підприємства, установи, організації.

Юридична служба в процесі своєї діяльності повинна забезпечити захист майна господарської організації, гарантувати дотримання інтересів власника і працівників господарської організації. При цьому юридична служба повинна забезпечити ефективне використання правових засобів для покращення фінансових результатів діяльності господарської організації за умови дотримання законності в її діяльності.

Метою навчальної дисципліни «Правова робота в господарських організаціях» є набуття студентами знань про значення правової роботи в господарських організаціях, роль, завдання і правовий статус працівників юридичних служб, розуміння їх функцій, організації їх діяльності, координації взаємовідносин з іншими суб’єктами правової роботи, ознайомлення з методикою правової роботи юрисконсультів за різними напрямками їх діяльності, набуття практичних навичок при здійсненні роботи, пов’язаної з укладанням договорів і контролем за їх виконанням, при здійсненні претензійно-позовної роботи: підготовка локальних нормативних актів, проектів договорів, супровідної документації, претензій, позовів, апеляційних, касаційних скарг, вміння здійснювати аналіз управлінської документації, бухгалтерських документів, забезпечити належний захист інтересів господарської організації в судах тощо. Відповідні навички повинні мати і адвокати, які займаються правовим обслуговуванням господарських організацій на цивільно-правових засадах.

Система контролю знань та умови складання заліку. Навчальна дисципліна «Правова робота в господарських організаціях»оцінюється за кредитно-рейтинговою системою. Вона складається з 2-х модулів: до першого входять 1-3 теми, до другого – 4-7 теми.

Результати навчальної діяльності студентів оцінюються за 100-бальною шкалою.

Форми проведення поточного та підсумкового контролю.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)