АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальносистемні налагодження

Читайте также:
  1. Налагодження параметрів Windows

Налагодження загальносистемних параметрів СПЗ ПС "Оповіщення" на конкретний вузол ПС виконується після його інсталяції. Для цього необхідно в меню “Сервіс” вибирати опцію “Конфігурація” (рис. 5.1).

Вікно "Конфігурація" включає три вкладки:

- "Загальні";

- "Система";

- "Розсилка".

 

Рис. 5.1

 

Вкладка "Загальне" (див. рис. 5.1) містить параметри поштового серверу вузла ПС "Оповіщення", що забезпечують зв'язок даного вузла з іншими вузлами системи. На вкладці слід заповнити поля даними, які відповідають даному вузлу зв’язку.

Поля на вкладці "Загальне" містять наступну інформацію:

1) “Ім'я вузла” - назва об’єкту автоматизації - одиниці організаційної структури ДПСУ (регіонального управління, органу охорони кордону), на якому встановлено програмне забезпечення ПС “Оповіщення”;

2) “Адреса вузла” – адреса електронної пошти ПС “Оповіщення” на даному об’єкті автоматизації;

3) “SMTP” – SMTP адреса поштового серверу (наприклад, smtp.server.com або 192.168.0.1);

4) “POP3” – POP3 адреса поштового серверу (наприклад, pop3.server.com або 192.168.0.1);

5) “Користувач” – login користувача POP3 серверу;

6) “Пароль” – пароль користувача POP3 серверу;

7) "Інтервал між опитуваннями" – інтервал звертання до поштового серверу (в хвилинах).

Інформація у полях "Порт" для SMTP та POP3 серверів встановлюється за замовчанням і редакції не підлягає.

Після встановлення усіх параметрів, потрібно натиснути на кнопку "Тест". Це приведе до виконання перевірки доступу до поштового серверу. За результатами перевірки буде видано відповідне повідомлення.

Вкладка "Система" (рис. 5.2) містить дві зони:

- "Рівень" – для визначення рівня ПС "Оповіщення", який має функціонувати на даному об’єкті автоматизації;

- "Синхронізація дати та часу" – для налагодження функції синхронізації часу у на ручний або автоматичний режим (з параметрами системного серверу часу у АДПСУ).

СПЗ ПС "Оповіщення" може бути налагоджений на один з трьох рівнів:

1) перший рівень – встановлюється тільки у Адміністрації ДПСУ;

2) другий рівень – встановлюється на об’єктах автоматизації, де має бути забезпечено прийом та передача сигналів оповіщення;

3) третій рівень – встановлюється на об’єктах автоматизації, де має бути забезпечено тільки прийом сигналів оповіщення.

 

Рис. 5.2

 

Вибір режиму синхронізації часу на робочій станції виконується за допомогою встановлення однієї з позицій:

- "Не синхронізувати" – ручний режим синхронізації;

- "Синхронізувати за допомогою протоколу Network Time Protocol" – автоматичний режим синхронізації з сервером часу у АДПСУ (встановлюється за замовчуванням).

У полі "Адреса серверу" за замовчуванням встановлено адресу серверу часу у АДПСУ, що функціонує на час розробки інсталяційного пакету.

Поле "Таймаут" визначає час очікування сигналу синхронізації від серверу, після завершення якого користувачу надається відповідне повідомлення і пропонується провести синхронізацію у ручному режимі (див. рис. 3.3).

Натиск на кнопку "Тест" приводить до виконання тесту на доступ до центрального серверу часу (без синхронізації).

Вкладка "Розсилка" (рис. 5.3) призначена встановлення значення таймауту очікування відповіді при виконанні однократної перевірки (Ping) стану вузла, до якого має бути відправлено сигнал оповіщення.

 

 

Рис. 5.3

Значення таймауту у секундах обирається у відповідному полі. Надалі цей параметр буде за замовчуванням використовуватися при створенні записів у адресній книзі.

У полі "Причина негативної перевірки за замовчуванням" вноситься причина, яка надалі буде використана при формуванні звітів про проведення оповіщення.

 

Для збереження параметрів потрібно натиснути на кнопку "Так".

Для відміни проведених корекцій натиснути кнопку "Відмінити".

 

Увага! Після зміни конфігурації необхідно перезавантажити комп'ютер.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)