АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Робота з вікнами

Читайте также:
  1. II. Методична робота.
  2. VIIІ. Самостійна робота.
  3. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  4. Будова і робота фільтрів.
  5. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  6. ГЛАВА 1. СОЦІАЛЬНА РОБОТА ЯК ПРАКТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ
  7. Дана робота може бути використана класними керівниками 5-11 класів загальноосвітніх шкіл.
  8. Дипломна (магістерська) робота на тему: «Психологічне становлення соціометричного статусу школяра в учнівському колективі»
  9. ДИПЛОМНА РОБОТА
  10. І. Методична робота.
  11. ІІІ. Методична робота
  12. ІНДИВІДУАЛЬНА НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА

Вікна додатку можна розділити на два типи:

1)вікна для визначення команд (подальших дій) користувача;

2)вікна для роботи з даними.

Вікна визначення команд користувача призначені для вибору подальших дій користувача. Основним елементом керування в цих формах є командні кнопки, але тут можуть знаходитись і інші елементи керування. Написи в полі вікна і на кнопках вказують на дію, яка викликається шляхом натиску на кнопку.

Вікна для роботи з даними призначені для роботи з записами таблиць БД. За допомогою цих вікон користувач може переглядати, редагувати і вводити нові дані до таблиць БД.

Вікна для роботи з даними містять текстові поля, поля зі списком та інші об’єкти відображення інформації.

Текстове поле містить дані певного поля таблиці БД або поля, що обчислюється. При виконанні операції введення даних інформація в текстові поля заноситься вручну. Звичайно це може бути будь-яка комбінація символів. Якщо на цю інформацію накладаються якісь обмеження, то символи, на які ці обмеження розповсюджуються, не можуть бути введені в поле.

Інформація в поля введення дат заноситься у форматі дд-мм-рррр, таким чином користувач повинен ввести 8 цифр: перші дві вказують на день місяця, наступні дві - на порядковий номер місяця, чотири останні - на рік.

Поле зі списком містить комбінований список, що розкривається після натискання “мишею” на маніпулятор відкриття (кнопка зі стрілкою на правій стороні поля). При виконанні операції введення даних інформація в поля із списком заноситься шляхом вибору запису із списку. Ця операція може бути виконана:

1) за допомогою маніпулятора “миша”. Для цього потрібно клацнути “мишею” на маніпуляторі відкриття цього поля, вибрати потрібний запис і клацнути “мишею” на ньому;

2) за допомогою клавіатури. Для цього необхідно встановити фокус вікна на потрібне поле із списком, переміщуючи його клавішею Tab, і вибрати потрібний запис, натискаючи на клавіші “Стрілка вниз” і “Стрілка вгору”.

У вікнах також можуть міститися такі елементи керування, як контрольні індикатори, що знаходяться в одному з двох станів: “Так” (відмічено) чи “Ні” (відмітка знята). Перемикання керуючих індикаторів виконується за допомогою маніпулятора “миша”. Для цього потрібно клацнути “мишею” на полі обраного індикатора.

Ще одним елементом вікна є вкладки. Для переходу з однієї вкладки до іншої потрібно клацнути “мишею” в полі назви вкладки.

Командні кнопки звичайно знаходяться в нижній частині вікна для роботи з даними, але якщо кнопок досить багато, то їх розміщують і в інших місцях. В щойно відкритому вікні завжди є командна кнопка, що спрацьовує за замовчуванням, при натисканні на клавішу Enter. Така кнопка окреслена більш товстою лінією. Командні кнопки можуть ставати доступними або недоступними в залежності від режимів роботи з даними. Якщо кнопка недоступна, то вона змінює колір напису і окреслення на більш світлий.

Робота з вікнами може виконуватися за допомогою маніпулятора “миша” або за допомогою клавіатури.

Переміщення фокуса вікна по елементах керування супроводжується появою відповідного запису в області MicroHelp, і може бути виконано такими засобами:

1)за допомогою маніпулятора “миша”;

2)за допомогою клавіші “Tab”.

Натискання командної кнопки виконується:

1) за допомогою маніпулятора “миша”. Для цього потрібно підвести стрілку на поле кнопки і клацнути лівою клавішею;

2) за допомогою клавіатури. Для цього необхідно встановити фокус вікна на потрібну кнопку, переміщуючи його клавішею Tab, і натиснути на клавішу Enter.

Всі поля вікон для роботи з даними можуть поділятися на обов’язкові та необов’язкові для заповнення. Якщо при занесенні нового запису до БД залишити вільними поля, що є обов’язковими для заповнення, то користувач отримає повідомлення про необхідність їх заповнити.

Якщо в полі вікна розташована таблиця, то перехід по її записах може бути здійснено:

1) за допомогою маніпулятора “миша” і полоси прокручування (стандартна операція для Microsoft Windows);

2) за допомогою клавіатури. Для цього необхідно встановити фокус вікна на поле таблиці, переміщуючи його клавішею Tab, і вибрати потрібний запис, натискаючи на клавіші “Стрілка вниз” і “Стрілка вгору”.


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)