АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема: «Кут. Позначення кутів»-5клас

Читайте также:
  1. III. Тема: Стили руководства
  2. Банковская система: проблемы реформирования
  3. Банковская система: структура, функции Центрального банка и операции коммерческих банков.
  4. Валютная система:понятие, элементы, виды
  5. Відредагуйте подані висловлювання, звертаючи увагу на позначення часу і дати.
  6. Денежная система: понятие, элементы, типы, особенности современных денежных систем.
  7. Денежная система: понятие, элементы, типы.
  8. Документна комунікаційна система: поняття, основні підсистеми, модель комунікаційного процесу
  9. Економічна інформація та економічна інформатика. Інформаційна система: структура, склад та компоненти системи.
  10. ЗАДАНИЕ N 1 Тема: Сечения
  11. ЗАДАНИЕ N 31 Тема: Классификация плоских и пространственных кривых
  12. Занятие № 2. Тема: Эритроциты. Строение и функции эритроцита. Методы исследования красной крови.

Реклама 2

Ти знайдеш мене у будинках, у класі,

У зошит в клітинку заглянеш коли.

Живу я в будинку в непослуха Васі,

Частенько дідусь його ставить туди.

Я скрізь зустрічаюсь, мене скрізь багато,

Бо різні брати є:прямий і тупий,

Розгорнутий, гострий, і кожний важливий,

Без нас неможливо!

А ось деякі зразки реклами, запропоновані учнями:

Тема: «Правильні і неправильні дроби»-5 клас.

Реклама 3

Стояли поруч два будинки. В одному жив дідусь Дріб,в іншому –онук дріб.

У дідуся був маленький кіт Чисельник та великий пес Знаменник. Дідусь дріб називався Правильним.

Дріб, у якого чисельник менший від знаменника, називається правильним.

У онука на підвіконні росли два кактуси. Один маленький-знаменник, інший великий-чисельник.Але коли онук добре поливає маленький кактус, то на ньому зявляються квітки і тоді,знаменник та чисельник стають однаковими.Онука звали Неправильний дріб.

Дріб, у якого чисельник більший за знаменник або дорівнює йому,називається неправильним.

Реклама 4

Жили-були два брати-дроби.Один робив усе правильно: робив вчасно зарядку,допомагав мамі, вигулював собаку, мав друзів. Звали його правильний дріб.Інший брат лінувався, перед уроками списував домашні роботи,не годував свого кота, не скидав свої черевики вдома.Мама завжди зітхала: «Неправильний ти у мене дріб».

На своїх уроках пропоную учням різні види самостійної діяльності що потребують мобілізацію знань, вмінь, змогу приймати рішення, брати на себе відповідальність.

Нетрадиційні методи впливають на мотивацію навчального процесу, через самостійність і активність, через пошукову діяльність на уроках і вдома.В формуванні інтересу учнів до вивчення математики велике значення мають дидактичні ігри.

Дидактичні ігри покликані пом’якшити вплив перенавантаження від одноманітної механічної роботи в процесі багаторазового повторення, сприяє загостренню уваги на етапі усвідомлення нових знань, закріпленню позитивних інтелектуальних емоцій, які виступають як засіб стимулювання учнів до математичної діяльності.

Навчально-ігрова діяльність несе на собі велике навантаження, оскільки виконує наступні функції:

– виховну – розкривається почуття колективізму, сміливості, рішучості, виховуються морально-етичні якості;

– пізнавальну – розвиток пізнавальної активності, збагачення знань новою інформацією;

– гедонічну – переживаються раніше невідомі почуття, формується оптимальний життєрадісний настрій;

– компенсаторну – через гру знімається психогенне і фізичне напруження, підвищується загальний тонус, з’являється почуття розкутості.

Саме тому ділові та імітаційні ігри знаходять широке застосування у найрізноманітніших сферах діяльності: економіці, політиці, екології, міському плануванні, освіті.

Завдяки педагогічному моделюванню визначається ігрова форма й вид гри, відповідно до навчального матеріалу вибираються методи і прийоми, способи і засоби, що стимулюють навчання, тобто формують цілі, мотиви і сприяють вирішенню дидактичних завдань. При цьому вчитель має змогу постійно здійснювати контроль, корекцію та оцінку пізнавальної діяльності учнів. Гра відображає зміст навчального матеріалу, що складає предмет діяльності, враховує вікові особливості учня.

Гра через казку для дітей є однією з найпривабливіших форм діяльності.При вивченні або закріпленні матеріалу використовую цей метод.Як основу можна взяти структуру будь-якої казки.Перепони в казці-це не розв’язані рівняння, приклади, задачі і т. д.Як приклад: урок-казка у 5-му класі по темі: «Розвязування рівнянь».

На своїх урокаху у 5-7 класі використовую також історичні моменти, міжпредметні зв’язки: математика-географія, математика-історія, математика-біологія.Один з прикладів урок-подорож у 5-му класі по темі: «Додавання натуральних чисел».

Також на уроках математики інколи доцільно використовувати комп’ютер. Проте використання інформаційних технологій під час вивчення не тільки математики, але й інших предметів – не просте випробування для вчителя, воно вимагає певного рівня обізнаності педагога в можливостях комп’ютера, та й існують визначені санітарні норми обмеження часу роботи учнів за комп’ютером.

Урок з використанням комп’ютера не є полегшенням для вчителя, скоріше навпаки, але надзвичайно важливо, що ефективність такого уроку значно перевищує звичайний.

Для використання інноваційних технологій необхідна наявність щонайменше трьох компонент:

– технічного забезпечення (апаратно-програмної бази);

– підготовленого викладача;

– електронного навчально-методичного засобу.

Інновацію необхідно вводити лише тоді, коли вона допоможе покращити сприймання нового навчального матеріалу і забезпечує підвищення успішності та інтересу до вивчення тої чи іншої дисципліни в учнів.

Прикладом уроку з використанням комп’ютерних технологій може бути урок у 6-му класі по темі: «Діаграми», уроки у 6-му класі по темам: «Множення звичайних дробів», «Розвязування впра на множення і ділення раціональних чисел», уроки у 5-му класі по темам: «Додавання натуральних чисел», «Розвязування рівнянь», урок у 7-му класі по темі: «Відрізки і їх довжини».

Не слід забувати і про позакласну роботу з математики,адже форми її можуть бути також різноманітні: засідання математичног гуртка, математичні вечори, турніри, вікторини, випуск стінівокта ін.Як приклад наведу математичні змагання для 5,6-х класів «Цікава математика».

Дослідження використання нестандартних методів на уроках математики потребує подальшої розробки, оскільки зустрічаються неефективні форми даної організації навчання, а саме: урок "про все і ніпрощо", уроки на яких "гра для гри", уроки заучування сценаріїв, які часто малозмістовні з точки зору математики. Слід відзначити, що цінним часто є не сам захід, а процес підготовки до нього, праця з додатковою літературою, прояв елементів творчості. Саме тому в методологічну і теоретичну основою даного дослідження повинен бути закладений діяльнісний підхід до процесу засвоєння знань, формування вмінь і навичок; принцип взаємозв’язку навчання і розвитку.

Реформа загальноосвітньої школи визначила гостру необхідність використання різних форм організації навчального процесу. Важаю, що урок змінить не лише свою традиційну форму, а й назву. Можливо це буде засідання ерудитів, зустріч інтелектуалів, клуб віртуальних досліджень або віртуальних подорожей, на яких обов’язковим методом пізнання стане моделювання ситуації комп’ютерною графікою, створення яскравих образів, понять, явищ за допомогою голограми, стереоскопічних динамічних малюнків. Більше часу учні будуть відводити самоосвіті, самопізнанню, аутотренінгу, психоаналізу своєї поведінки, почуттів,розумової діяльності. Поки що до такого типу уроків далеко. Але яким б методами і прийомами вчитель не користувався у своїй щоденні праці, які б форми проведення занять з математики він не обирав, все це повинно відзначатися глибоким психологізмом у підході до учнів,всебічним урахуванням їхніх фізіологічних та інтелектуальних особливостей.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)