АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Регулювання подачі шляхом штучного збільшення витоків

Читайте также:
  1. V етап розвитку міграції робочої сили розпочався з 1980 років і триває понині. Збільшення масштабів еміграції з країн з перехідною економікою характерно для такого етапу.
  2. Альтернативні теорії макроекономічного регулювання
  3. Антропогенез і регулювання стосунків
  4. Банкрутство як правовий механізм регулювання підприємницької діяльності
  5. Бідність, її причини та показники. Соціальна політика держави як політика регулювання доходів.
  6. Велика Британія: політика державного регулювання
  7. Вопрос Основні положення досудового врегулювання господарського спору.
  8. Вопрос Правове регулювання ціни та ціноутворення.
  9. Генералізованим збільшенням ЛВ характеризуються бруцельоз, токсоплазмоз, кандидомікоз, інфекційний мононуклеоз, хвороба «кошачої царапини», ретикулoгістіоцитоз.
  10. Господарські зобов’язання та господарська відповідальність. Особливості правового регулювання в окремих галузях господарювання.
  11. ГОСПОДАРСЬКІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ. ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ГОСПОДАРСЬКО-ДОГОВІРНИХ ВІДНОСИН
  12. Господарські правовідносини, як предмет регулювання господарського права, їх ознаки та види.

Штучне збільшення витоків повітря із робочих камер компресора можна досягти за рахунок того, що всмоктувальні клапани після закінчення фази всмоктування примусово залишають відкритими на протязі всього або частини ходу поршня. Примусове віджимання пластин всмоктувальних клапанів здійснюють спеціальним віджимним пристроєм, який приводиться в дію від регулятора подачі.

При віджиманні всмоктувальних клапанів на протязі всього ходу повітря, що надходить у циліндр, під час зворотного руху поршня виштовхується з нього через відкритий всмоктувальний клапан і подача даної робочої камери дорівнює нулю.

 

а) б)

Якщо всмоктувальний клапан утримувати у відкритому стані на частині ходу, то на початку зворотного руху поршня повітря виштовхується через відкритий клапан, а після закривання клапана розпочинається стискання. Змінюючи момент закривання всмоктувального клапана можна плавно і економічно регулювати подачу компресора.

На рис. 11.12 наведені індикаторні діаграми для розглянутих випадків – на рис. 11.12, а проілюстровано регулювання при віджиманні всмоктувального клапана на протязі всього ходу; на

 

Рис. 12. Регулювання подачі компресора за рахунок віджимання всмоктувальних клапанів: а – повне віджимання; б – віджимання на частині ходу

 

 

На рис. 12 наведені індикаторні діаграми для розглянутих випадків – на рис. 12, а проілюстровано регулювання при віджиманні всмоктувального клапана на протязі всього ходу; на рис. 12, б показані індикаторні діаграми при різних глибинах регулювання. На рис. 12, а пунктиром показана індикаторна діаграма робочої камери при нормальній роботі, а заштрихованою є дійсна індикаторна діаграма при віджатому всмоктувальному клапані. Площа останньої діаграми еквівалентна втратам енергії, обумовлених аеродинамічним опором усмоктувального клапана.

Недоліком розглянутих способів регулювання є суттєве ускладнення конструкції компресора.

Другим методом регулювання за рахунок штучного збільшення витоків є автоматичний перепуск повітря із робочої камери до всмоктувального трубопроводу через спеціальний обвідний трубопровід (байпас), на якому встановлено клапан, що керується регулятором подачі. При відкритому байпасному клапані індикаторна діаграма порожнини, що байпасується, має такий же вигляд, як і при відкритому всмоктувальному клапані.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)