АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Регулювання подачі зміною величини шкідливого простору

Читайте также:
  1. ABC-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  2. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  3. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  4. Альтернативні теорії макроекономічного регулювання
  5. Антропогенез і регулювання стосунків
  6. Банкрутство як правовий механізм регулювання підприємницької діяльності
  7. Бідність, її причини та показники. Соціальна політика держави як політика регулювання доходів.
  8. Велика Британія: політика державного регулювання
  9. Взаємодія міфологічних, політичних, літературних, культурних повідомлень в рамках комунікативного простору
  10. Відносні величини, форми їх вираження та види
  11. Вопрос Основні положення досудового врегулювання господарського спору.
  12. Вопрос Правове регулювання ціни та ціноутворення.

Згідно з рівнянням (24) збільшення шкідливого простору в циліндрі обумовлює зменшення об’ємного коефіцієнта, а отже, і подачі компресора.

 

 

 

На рис. 13 показана принципова схема компресора з таким регулятором подачі. Змінювання величини шкідливого простору виконують зазвичай підключенням до циліндра додаткових порожнин 2, які сполучають із шкідливим простором в ньому через спеціальні клапани 1, що керуються регулятором подачі. Об’єм додаткових порожнин розраховують так, щоб забезпечити зниження подачі на потрібну величину. Зазвичай таке регулювання дозволяє зменшити подачу компресора на 25, 50, 75 і 100%. На рис. 14 зображені індикаторні діаграми одноступінчатого компресора з різною величиною шкідливого простору.

При нормальній величині шкідливого простору V м індикаторна діаграма позначена цифрами 1–2–3–4–1. Штучне збільшення шкідливого простору на величину викликає зміну індикаторної діаграми – лінії стискання 1–2¢ і розширення 3–4¢ проходять більш полого; об’єм повітря, що засмоктується в циліндр, зменшується до значення, яке визначається відрізком 4¢–1.

Збільшуючи шкідливий простір, можна досягти того, що подача компресора буде дорівнювати нулю. У цьому разі повітря, яке знаходиться в циліндрі, стискається за лінією 1–3 і розширюється за лінією 3–1. Фази всмоктування та виштовхування відсутні.

При регулюванні подачі поршневих компресорів віджиманням всмоктувальних клапанів, байпасуванням робочих порожнин і підключенням додаткового шкідливого простору відбувається зменшення споживаної потужності майже пропорційно зниженню подачі компресора (потужність зменшується повільніше ніж подача через зростання питомої ваги механічних втрат, які залишаються незмінними при регулюванні).

Особливістю розглянутих методів є також те, що при регулюванні подачі двоступінчастих компресорів їх необхідно застосовувати одночасно в циліндрах обох ступенів. Якщо ж при регулюванні зменшувати подачу лише ЦНТ, то тиск у проміжному охолоджувачі буде знижуватися і компресор поступово перейде на одноступінчасте стискання в ЦВТ. У разі ж зменшення подачі лише ЦВТ тиск у охолоджувачі буде наростати і через певний час компресор перейде на одноступінчасте стискання лише в ЦНТ. У обох випадках одноступінчасте стискання є недопустимим.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)