АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стадії контрольно-ревізійного процесу

Читайте также:
  1. Алкогольні ураження печінки мають три стадії.
  2. Атеросклероз аорти в стадії атероматозу та виразкування.
  3. ВАРІАНТИ ПРОЦЕСУ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ ПРО КУПІВЛЮ
  4. Вибір необхідних технічних засобів (ІМ і РО) для отримання інформації про змінних технологічного процесу
  5. Вибори як основне поняття соціології виборчого процесу
  6. Виконання непроцесуальних документів і доручень
  7. Використання результатів оперативно-розшукової діяльності на стадії порушення кримінальної справи про незаконний обіг наркотичних засобів
  8. Вихідних процесуальних документів
  9. Вікно процесу копіювання
  10. Вопрос Поняття та види процесуальних строків.
  11. Вопрос Процесуальний статус судді та підстави відводу.
  12. Вопрос Стадії провадження у справах про банкрутство.

Таблиця 2.1 – Стадії контрольно-ревізійного процесу

 

№ з/п стадії Назва стадії Зміст
І Організаційна стадія 1. Здійснюється вибір об’єкта ревізії, який обумовлюється норма­тивними строками проведення контрольних перевірок, а також відхи­ленням окремих показників роботи підприємств від нормативних (уста­новлення фактів порушення чинного законодавства, розкрадання цін­ностей, стихійні лиха тощо). 2. Здійснюється організаційно-методична підготовка ревізії чи перевірки, яка починається з вивчення об’єкта, що перевіряється, за дже­релами інформації (річна, періодична бухгалтерська та статистична звітність, установчі документи, акти попередніх ревізій, до­кументи тематичних перевірок і прийнятих за ними рішень). На підста­ві проведеного аналізу фінансово-господарської діяль­ності об’єкта контролю керівник бригади розробляє й узгоджує програму перевірки.
ІІ Дослідна стадія контрольно-ревізійного процесу Дослідження проводиться ревізійною бригадою чи окремим ревізором безпосередньо на об’єкті контролю. Складається ця стадія з двох етапів – переддослідного і дослідного.
ІІІ Узагальнення результатів Зміст даної стадії контролю полягає в систематизації виявлених недоліків та порушень у діяльності підконтрольного підпри­ємства. При цьому встановлені недоліки групують, оформляють результа­ти проміжного контролю, складають аналітичні таблиці, узагальнюють результати в акті ревізії.
ІV Реалізація результатів Завершальним етапом контрольно-ревізійного процесу є реалізація результатів контролю. Ревізійна бригада разом із керівництвом підприємства обговорює ре­зультати контролю в трудовому колективі. Це дає змогу об’єктивно ви­значити причини недоліків у діяльності підприємства та розробити про­ект профілактичних заходів щодо запобігання порушенням.

 

Планування ревізійної роботи

 

Нормативне планування контрольно-ревізійної діяльності базу­ється на Законі України «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні», статті 2 та 11, відповідно до яких органи державної ревізійної служби проводять ревізії та перевірки зі своєї ініціативи не частіше одного разу на рік, і, як правило, між черговими ревізіями або перевірками має пройти не менше ніж три місяці.

 

Рисунок 2.2 – Поняття та зміст плану ревізії

Під час планування контрольно-ревізійні органи мають дотримуватися принципів комплексності, безперервності та оптимальності планування.

 

 

Таблиця 2.2 – Види планів ревізії

№ з/п Вид плану ревізії Зміст плану
  Перспективний План, що складається, як правило, на п’ять ро­ків і включає заходи щодо введення більш досконалих форм та методів еко­номічного контролю, вдосконалення діючих і розроблення нових нормативно-довідникових матеріалів та методичних рекомендацій із питань прове­дення контрольно-ревізійної роботи, з підготовки і підвищення кваліфі­кації кадрів контрольно-ревізійного апарату.
  Річний План, який складають усі установи, що мають підвідомчі підприємства, в листопаді або грудні поточного року на наступний ка­лендарний рік. Його складає керівник контрольно-ревізійного управлін­ня (відділу) чи уповноважена ним особа.
  Квартальний План, котрий складається за 10 – 12 днів до поча­тку нового кварталу. Його підписує начальник відділу контрольно-ревізійної служби, затверджує керівник відомства. На відміну від річних, у квартальних планах охоплюється ширше коло показників: зазнача­ються період, за який проводиться ревізія, її обсяг і тривалість, особи, відповідальні за проведення ревізії.
  Індивідуальні Місячні чи квартальні плани ревізій для кожного кон­тролера складаються керівником ревізійної служби на підставі квартального плану. Вони створюються в одному примірнику, підписуються тільки керівником ревізійного органу та вручаються виконавцям не пізніше ніж за 10 днів до початку місяця або кварталу, щоб виконавці мали час для підготовки до ревізії.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)