АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Товарознавча характеристика стрілецької зброї

Читайте также:
  1. V. Характеристика современного гражданского права
  2. Анализ возможных мест утечки веществ и характеристика этих веществ.
  3. Бактерии, их характеристика
  4. Билет №6.Типы культуры,их характеристика
  5. В 1. Перенос расплавленного металла в сварочной дуге. Силы, действующие в дуге на расплавленный металл, общая характеристика.
  6. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения, КЕО.
  7. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения. КЕО
  8. В 4. Характеристика процесса горения. Виды горения. Горючие вещества Взрывопожароопасные свойства ГВ.
  9. В-7 Общая характеристика первобытного общества?
  10. Валовой национальный продукт и валовой внутренний продукт: их структура и сравнительная характеристика.
  11. Ведущие отрасли права РФ (краткая характеристика).
  12. Вибрация. Характеристика вибраций, ее воздействие на человека

КОНТРОЛЬНА РОБОТА

З дисципліни

«Теорія і практика зовнішньої торгівлі»

На тему:

«Світовий ринок стрілецької зброї»

 

 

Виконав:

Студент 4 курсу, групи УО-43

Напрямок підготовки - «міжнародні економічні відносини»

(ОКР бакалавр)

Гуров Денис Олегович

 

Викладач: доц. Григорова-Беренда Л.І.

 

 

Харків – 2011

Зміст

Вступ ………………………………………………………………………………3

1. Товарознавча характеристика стрілецької зброї …………………………….4

2. Основні виробники стрілецької зброї ………………………………………...5

3. Основні експортери стрілецької зброї ………………………………………..6

4. Основні імпортери стрілецької зброї …………………………………………8

5. Динаміка витрат на оборону………………………………………………….. 9

6. Рівень конкуренції на ринку………………………………………………… 10

7. Ємність ринку ………………………………………………………………...11

8. Найбільш часто вживані форми і методи торгівлі………………………… 12

9. Міжнародні організації, які регулюють ринок стрілецької зброї………… 14

10. Тенденції функціонування ринку…………………………………………. 15

11. Перспективи розвитку ринку……………………………………………… 17

12. Україна на ринку стрілецької зброї……………………………………….. 19

Висновки………………………………………………………………………... 20

Підсумкова таблиця за результатами дослідження ринку стрілецької зброї.21

Список використаної літератури………………………………………………. 22

Додатки………………………………………………………………………….. 23

 

Вступ

Світовий ринок зброї – це досить складна система міжнародних військово-економічних зв'язків. Торгівля зброєю дозволяє експортерам не тільки отримувати прибуток, але й впливати на військово-політичну ситуацію в різних регіонах світу, на політичний курс країн-імпортерів; нарощувати сукупний потенціал союзних держав; випробовувати нові зразки озброєння, забезпечувати завантаження виробничих потужностей військової промисловості.

Незважаючи на кризу, поставки зброї досягли у 2008 році рекордних обсягів. У минулому році продукції військового призначення було продано на 60 мільярдів доларів. Для порівняння – це в два рази більше, ніж 5 років тому. Настільки значне зростання зафіксоване вперше після закінчення «холодної війни».

Конфлікти і збройне насильство супроводжували людство протягом усієї історії його розвитку. Тільки в післявоєнний період у світі було розв'язано близько двохсот локальних воєн і військових конфліктів. Незважаючи на те, що вони мали обмежений за часом і місцем характер, це призвело до численних людських жертв, значних матеріальних втрат, великих екологічних витрат, які надали вкрай негативний вплив на політичну і морально-психологічну атмосферу у світі.

Згідно зі статистикою ООН, людство витрачає на зброю 800 мільярдів доларів на рік. Це близько 3% валового внутрішнього продукту всього світу. Майже таку ж суму становить колективний прибуток половини жителів Землі. Але ж ці дані не враховують витрат на розвиток військової науки.

У даному дослідженні ми докладніше розглянемо основні тенденції та місце України на світовому ринку зброї.


 

Товарознавча характеристика стрілецької зброї

 

Стрілецька зброя – вогнепальна зброя для стрільби кулями або іншими вражаючими елементами: пістолети, револьвери, пістолети-кулемети, автомати, автоматичні гвинтівки, кулемети.

Види зброї, виділені за ознакою принципу дії, можна розділити ще за безліччю критеріїв. Вогнепальна зброя за її бойовими можливостями багатьма військовими фахівцями ділиться на 10 основних видів: особисту зброю (пістолети і револьвери), індивідуальну зброю (пістолети-кулемети, автомати (штурмові гвинтівки), гвинтівки та карабіни, бойову та гладкоствольну зброю, снайперські гвинтівки нормального і великого калібру, ручні кулемети, єдині і станкові кулемети, великокаліберні кулемети, ручні і підствольні протипіхотні гранатомети, автоматичні станкові протипіхотні гранатомети, зброю спеціального призначення, не бойову зброю (навчальна і тренувальна зброю, сигнальні, освітлювальні та інші засоби).

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)