АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тенденції функціонування ринку

Читайте также:
  1. Взємодія попиту та пропозиції на ринку праці
  2. Визначення місця даного готелю на ринку туристичних послуг. Охарактеризувати контингент мешканців та середній рівень завантаженості протягом року і порівняно з минулим
  3. Гранична ефективність інвестицій, процентна ставка та оптимальний обсяг залучення капіталу. Рівновага на ринку капіталу. Сукупні інвестиції і процентна ставка.
  4. Грошовий ринок та механізми його функціонування
  5. Демографічна ситуація у світі: основні тенденції розвитку. Особливості сучасної демографічної політики у різних країнах світу, її сутність та політичні виміри.
  6. Державне регулювання ринку робочої сили і державна система забезпечення зайнятості.
  7. Державне регулювання ринку цінних паперів
  8. Державне регулювання ринку цінних паперів.
  9. Державне регулювання ринку цінних паперів. Правовий статус Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку
  10. Державне регулювання фондового ринку.
  11. Досвід функціонування вільних економічних зон (ВЕЗ) в Україні
  12. Екологічні аспекти функціонування національного парку.

Перший комітет Генасамблеї ООН схвалив резолюцію «На шляху до договору про торгівлю зброєю: встановлення загальних міжнародних стандартів щодо імпорту, експорту та передачі звичайних озброєнь». За даними служби новин ООН, резолюцію підтримали 139 країн – членів ООН. Проти виступила тільки делегація США. Ще 24 держави, включаючи Росію і Білорусію, утрималися при голосуванні.

У документі міститься заклик до укладення всеосяжного юридично обов'язкового документа про встановлення загальних міжнародних стандартів щодо імпорту, експорту та передачі звичайних озброєнь. Документом Генсека ООН виходить заснувати на основі справедливого географічного представництва групу експертів для підготовки проекту такого договору.

Представник російської делегації Антон Васильєв, пояснюючи мотиви, за якими РФ утрималася при голосуванні, зазначив, що поділяє стурбованість всього міжнародного співтовариства з приводу гуманітарних наслідків використання звичайної зброї, але вважає, що необхідно більше уваги приділяти запобіганню незаконної торгівлі зброєю. Російський представник відзначив, що на сьогоднішній день вже існує цілий ряд міжнародно-правових документів, що регулюють торгівлю звичайною зброєю, і він не бачить гострої необхідності в розробці ще одного подібного договору, передає служба новин ООН.

У 2009 році вперше за останні 10 років світові витрати на оборону показали негативну динаміку зростання.

В цілому слід зазначити, що практично всі без винятку країни світу збільшують витрати на оборону. Загальносвітові витрати на оборону мають стійку тенденцію до зростання. Винятком став 2009 рік, коли військові витрати вперше знизилися за останні 10 років, що обумовлено світовою економічною кризою, і є тимчасовим явищем. Після відновлення світової економіки витрати на оборону знову різко підуть вгору.

У 2009 році світові витрати на оборону склали 1335524 млн дол, що нижче за показник 2008 року (1388156000000 дол). Загальний обсяг світових витрат на оборону в 2009 році склав 96,2% від рівня 2008 року (зниження на 3,8%). Розрахунок зроблений у поточних доларах США на кожен конкретний рік. Реальне зниження світових витрат на оборону з урахуванням інфляції буде ще більш значним. Це слід мати на увазі, оскільки всі подальші розрахунки наведені в поточних доларах США.

За даними Міжнародного валютного фонду, світовий ВВП в 2009 році склав 57748 млрд. дол. проти 61008 млрд. дол. в 2008 році. (Додаток 4). Причому зниження світового ВВП також зафіксовано вперше за останні 10 років (світовий ВВП в 2009 році склав 94,55% від рівня 2008 року). Слід зазначити співвідношення світових витрат на оборону до рівня ВВП за 2008 і 2009 рр. У 2009 році це співвідношення склало 2,313% проти 2,275% у 2008 році. Тобто при загальному зниженні світового ВВП частка витрат на оборону у світовому ВВП зросла. Це говорить про те, що, незважаючи на світову економічну кризу, військове будівництво в більшості країн світу залишається пріоритетним напрямом, і зниження оборонних витрат в цілому слід розглядати як тимчасове явище.

Тим не менш, через економічну кризу показники 2008 і 2009 рр. за співвідношенням світових витрат на оборону до світового ВВП стали мінімальними за останні 10 років.


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)