АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Україна на ринку стрілецької зброї

Читайте также:
  1. Асортимент «Вітмарк-Україна»
  2. Взємодія попиту та пропозиції на ринку праці
  3. Визначення місця даного готелю на ринку туристичних послуг. Охарактеризувати контингент мешканців та середній рівень завантаженості протягом року і порівняно з минулим
  4. Гранична ефективність інвестицій, процентна ставка та оптимальний обсяг залучення капіталу. Рівновага на ринку капіталу. Сукупні інвестиції і процентна ставка.
  5. Державне регулювання ринку робочої сили і державна система забезпечення зайнятості.
  6. Державне регулювання ринку цінних паперів
  7. Державне регулювання ринку цінних паперів.
  8. Державне регулювання ринку цінних паперів. Правовий статус Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку
  9. Державне регулювання фондового ринку.
  10. Економічні програми переходу до ринку
  11. Етапи розвитку і стан ринку фінансових послуг в Україні.
  12. З книжки Георгія Касьянова «Україна 1991–2007. Нариси новітньої історії»

Україна увійшла до десятки світових експортерів озброєнь за підсумками 2004-2008 років.

Обсяг експорту Україною основних видів озброєнь у 2008 р., за даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження миру (СІПРІ), склав 233 млн. доларів.

Згідно з даними інституту, за цим показником Україна посіла 14-е місце в світовому рейтингу експортерів озброєнь СІПРІ, тоді як в 2007 році, за уточненими даними СІПРІ, країна була на 7-му місці з обсягом 774 млн. доларів.

Трійку лідерів світового рейтингу СІПРІ в 2008 році очолили США з експортом 6159 млн. доларів, 2 місце у Росії – 5,953 мільярда доларів, 3 у Німеччині – 2837 млн. ​​доларів, 4 у Франції – 1585 млн. доларів.

Згідно з уточненими даними СІПРІ, в 2007 році лідером рейтингу стали США з 7,454 мільярдами доларів, другою РФ – з 4,588 мільярдами, третьою Німеччина – 3,995 мільярдами, четвертою Франція – з 2,69 мільярдами.

За підсумками 2004-2008 рр. Україна вийшла на 9-е місце – 2,083 мільярда доларів, 1-е місце у США – 34,901 мільярда доларів, 2-е у РФ – 28563 млн. доларів, 3-є у Німеччини – 11,450 мільярда, 4-е у Франції – 9607 млн. доларів.


 

Висновки

Головним висновком є те, що світовий ринок озброєння підпорядковується в більшій мірі не економічним, а політичним механізмам у зв'язку зі своєю специфічністю. Це пояснює посилену в останні роки роль держави, оскільки тільки вона може використовувати політичні важелі. За останні кілька років була сформована структура держпосередника, через яку здійснюються по суті всі продажі. Лише деякі компанії зберегли ліцензію на зовнішню торгівлю.

Слід зазначити, що продаж озброєнь приносить не тільки надприбутки, пов'язані з високою технологічністю виробництва і великою роллю науково-дослідних розробок, а й надризики, пов'язані з можливістю дестабілізації обстановки в регіоні у зв'язку зі зміною балансу військових сил. Тому в даних питаннях необхідний зважений підхід, який ґрунтується не тільки на можливості поліпшити статистику продажів, але і на геополітично обґрунтованих розрахунках.


 

Підсумкова таблиця за результатами дослідження ринку стрілецької зброї

 

Показник Значення
Характеристика товару Стрілецька зброя-вогнепальна зброя для стрільби кулями або ін вражаючими елементами: Ділиться на: пістолети, револьвери, пістолети - кулемети, автомати, автоматичні гвинтівки, кулемети.
Основні виробники товару США, Росія, Німеччина, Бразилія, Китай.
Основні експортери товару Росія, США, Італія, Німеччина, Бразилія і Китай.
Основні імпортери товару США і Німеччина, Ірак, Китай, Великобританія, Франція, Саудівська Аравія і Кіпр
Динаміка витрат на оборону 2004 році-846,778 млрд. дол 2009-1, 335524 трлн. дол
Ємність рынка   складає $ 12-13 млрд
Найбільш часто вживані форми і методи торгівлі на ринку даного товару Офсет, військові виставки.
Тенденції функціонування ринку Зростання витрат на оборону зросла в 1.5 рази за 5 років
Україна на ринку даного товару Україна увійшла до десятки світових експортерів озброєнь за підсумками 2004-2008 років.

 


 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)