АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Найбільш часто вживані форми і методи торгівлі

Читайте также:
  1. A прямой участок, чистое русло, ровное дно, максимальная скорость течения в центре реки
  2. H. Ожирение сопутствует часто
  3. I ступень – объектив- центрическая система из 4-10 линз для непосредственного рассмотрения объекта и формирования промежуточного изображения, расположенного перед окуляром.
  4. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  5. II. Достижения и успехи, учитываемые в формировании информационной базы «Золотой фонд студентов»
  6. II. МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ ДЛЯ СТУДЕНТОВ
  7. II. Методична робота.
  8. II. РОЛЬ РЕЛИГИИ В ФОРМИРОВАНИИ НАЦИОНАЛЬНОГО СОЗНАНИЯ
  9. III. Mix-методики.
  10. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  11. III. ИНФОРМАЦИОННО-МЕТОДИЧЕСКАЯ ЧАСТЬ
  12. III. Компетенции обучающегося, формируемые в результате освоения дисциплины

Провідні військові експортери, перш за все США, нарощують зусилля зі збільшення експорту військової продукції у відповідності зі стратегічними установками. На думку Пентагона, експорт військової продукції покликаний сприяти розширенню американської присутності за кордоном, збереження і нарощування технологічної переваги США у виробництві зброї.

Інша особливість полягає в тому, що торгівля зброєю, як правило, на основі міждержавних угод. Щоправда, поряд з легальними формами торгівлі існує нелегальний ринок торгівлі зброєю, розміри якого досить значні. Слід відзначити два різновиди нелегального ринку: «сірий» і «чорний». На так званому «сірому» ринку постачання зброї ведуться з відома урядових організацій, але без широкого розголосу. «Чорний» ринок являє собою постачання зброї в обхід існуючих норм і міжнародних угод. Цей ринок зброї розвивається як реакція на посилення обмежень та регламентації на відкритому ринку.

У ситуації зростаючої конкуренції на глобальному ринку озброєнь прості схеми реалізації військової продукції стають все менш ефективними. Тому з кожним роком все більшого поширення набувають офсетні угоди, які передбачають наявність багатьох учасників, великої кількості різних зустрічних компенсаційних зобов'язань і декількох етапів виконання.

Офсет – це метод торгівлі, який застосовується щодо дорогої машино-технічної продукції, в основному озброєнь і військової техніки. Офсетна практика розвивається вже більше тридцяти років. Але в кінці вісімдесятих у зв'язку з падінням попиту на військово-технічну продукцію почався прискорений ріст попиту на офсетні складові контрактів, а в дев'яності роки, коли на ринку озброєнь з'явилися нові конкуренти і змінився характер конкуренції, офсет став найбільш привабливим для покупців умовою придбання імпортної продукції військового призначення.

Сьогодні ситуація змінюється. Сучасні імпортери в умовах більш широкого вибору добре розуміють: головна перевага Сполучених Штатів полягає в тому, що покупець неодмінно починає відчувати політичний та економічний тиск з боку монопольного постачальника такого делікатного продукту. Тому вони прагнуть максимально задовольнити свої потреби, користуючись загостреною конкуренцією, купують «товар з підкріпленням» та при цьому намагаються зберегти свою незалежність. І найбільш привабливим для них у цьому плані є офсет.

Сутність офсетних угод на ринку озброєнь полягає в тому, що покупець отримує можливість прив'язати до покупки озброєнь і військової техніки рішення на більш вигідних умовах широкого ряду інших потреб як у військовій, так і (або) у цивільній сфері. На практиці експортер включає в основний контракт на постачання спецвласності умова про виконання інших зобов'язань, які оформляються окремою угодою. Відмова від них на етапі виконання передконтрактної роботи означає втрату всього основного контракту. Невиконання або неналежне виконання офсету після поставки об'єктів основного контракту призводить до виплати штрафу і до втрати довіри з боку партнера. Ознаками таких угод вважають присутність в умовах угоди умов про вкладення інвестицій в економіку країни-імпортера, найчастіше в цивільний сектор, умов про передачу технологій, ноу-хау і прихованої інформації та/або участь, крім основного експортера, великої кількості комерційних і державних структур, що займаються цивільними видами діяльності.


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)