АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

РОЗМІЩЕННЯ ТА ОБЛАДНАННЯ ЗУПИНОК ГРОМАДСЬКОГО ТРАНСПОРТУ

Читайте также:
  1. Абезпечення громадського порядку і громадської безпеки.
  2. Аналіз використання обладнання і виробничої потужності підприємства
  3. Аналіз використання технологічного обладнання
  4. БЕЗПЕКА ВНУТРІШНЬОЗАВОДСЬКОГО ТРАНСПОРТУ
  5. Безпечність виробничого обладнання.
  6. БЕЗПЕЧНІСТЬ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ОБЛАДНАННЯ
  7. Боєкомплекти для кулеметів кКвт і Ккт та їхнє розміщення
  8. Будова та експлуатація обладнання
  9. Вибір і розрахунок кількості технологічного обладнання
  10. Види транспорту та транспортних перевезень
  11. ВИМОГИ ДО ТЯГОВОГО ЕЛЕКТРООБЛАДНАННЯ
  12. Виробництва благ громадського вжитку; коригування побічних наслідків

 

Одиничні зупинки, в тому числі й суміщені (автобусно-тролейбусні), улаштовують за умови, якщо сумарна частота руху маршрутних транспортних засобів, які користуються однією зупинкою, не перевищує 30 од. / год.; подвійні - коли обслуговується декілька маршрутів одного виду транспортних засобів з сумарною частотою руху більше як 30 од. / год. за частоти руху автобусів і тролейбусів більше 30 од. / год., їх зупинки слід розосереджувати: розміщується тролейбусна, а за нею автобусна зупинка; відстань між їх посадочними площадками повинна бути не менше 10м.

Автобусні та тролейбусні зупинки, як правило, повинні розміщуватися за перехрестями на відстані не менше 5 і 20м відповідно від пішохідного переходу та перехрестя до посадочної площадки.

Як виняток, розміщення автобусних і тролейбусних зупинок допускається до перехрестя вулиць і доріг у випадках, коли:

- до перехрестя розташований великий пасажіроутворюєщій об'єкт або вхід у підземний пішохідний перехід;

- резерв пропускної здатності проїзної частини вулиці (дороги) до перехрестя більший ніж за ним;

- за перехрестям починається під'їзд до моста, тунелю або шляхопроводу. При цьому відстань від зупинки до перехрестя повинна бути не менше 20м.

Місце автобусної чи тролейбусної зупинки може бути звичайним при незмінній ширині проїзної частини або влаштованим, при можливості, за рахунок розширення проїжджої частини у вигляді відкритої "кишені" (відокремлення "кишень" від проїзної частини бордюром чи іншою перешкодою для руху забороняється). Ширина "кишені" приймається рівною смугою руху, але не менше 3,5м за рахунок технічних і розділювальних смуг між проїзною частиною і тротуаром, а також смуг зелених насаджень, довжина перехідної ділянки на в'їзді до зупинки - 20м, на виїзді - 15м (в обмежених умовах може бути зменшена до 10м).

У стиснених умовах ширина "кишені" може бути зменшена до 3м і виконана за рахунок тротуару, якщо його залишена ширина забезпечує нормальне функціонування посадочної площадки та належні умови для руху пішоходів по тротуару.

При розміщенні «кишені» за перехрестям на відстані 10м від межі пішохідного переходу розширення проїзної частини слід улаштовувати так, щоб воно розпочиналось на перехресті від його заокруглення (тобто без вхідної перехідної ділянки "кишені").

Трамвайні зупинки слід розташовувати до перехрестя міських вулиць і доріг перед пішохідним переходом на відстані не менше 5м від перехрестя.

Довжина посадочної площадки визначається типами і кількістю маршрутних транспортних засобів, що одночасно здійснюють висадку-посадку пасажирів на зупинці, і повинна прийматися згідно з таблицею 1.

 

Таблиця 1.

Типи маршрутних транспортних засобів Довжина посадочної площадки, м
одиничний подвійний
Звичайні    
Зчленовані    
Здвоєні    
Трехвагоние   -

 

Розміщення зупинок громадського транспорту на площах дозволяється тоді, коли вони мають значний резерв пропускної здатності проїзної частини, а розміщені зупинки не будуть створювати перешкод транспортним потокам.

На зупинках необхідно передбачати павільйони або навіси для пасажирів, які не повинні погіршувати видимість для водіїв і заважати руху пішоходів (Рис. 5).
Відстань між пунктами зупинок на лініях громадського пасажирського транспорту у межах територій населених пунктів слід приймати, м: для автобусів, тролейбусів і трамваїв 400-600, експрес-автобусів і швидкісних трамваїв 800-1200, метрополітену 1000-1500, електрофікованого залізниць 1500-2000.

Рис 5. Приклад розміщення зупинки громадського транспорту з навісом.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)